Клоп садовий - методи боротьби з садовими клопами

Грудень 2018

Відео: Адская смесь против болезней и вредителей в саду и огороде (Грудень 2018).

Anonim

Как са бъгове градина - градински сортове бъгове

Градински бъгове, или както ние ги наричаме в научната общност - клонинги смрад, на живо, както подсказва името, областите и градините. Някои от тези насекоми са вредни за културите, а не рядко и човек, и от друга страна, напротив, има градинари помагат при унищожаването на други вредни насекоми.

Всички представители на правата имат характерен външен вид и структура на тялото на фуража: Избор

Нашите Читателска! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

 • Размер на тялото не е голям (от 3 до 7 mm), под формата най-често се закръглява;
 • са защитени от силни защитници хитинов черупка (щит), което ги прави ниска уязвимост;
 • По-голямата част от членовете на видовете имат ярък цвят, който сигнализира за тяхната опасност, от друга страна е маскиран от насекоми;
 • Някои видове по черупката имат крила и са в състояние да преодолее разстоянието от 200-300 m, другият от тези насекоми е напълно загубили способността да лети .;
 • В предната част на устата за глава намира адаптирани за пробиване на стъблата и плодове на растението, както и други насекоми външно покритие;
 • видове предпочитат вегетарианска храна са денонощни ловци са по-активни през нощта;
 • Най-Sitnikov има жлези, които отделят тайна като остър мирис често не е приятно.

Видове общи парчета:

 • Щит зелена гора или зелена градина;
 • Cruciferae или Eurydemia на север;
 • Бери щит;
 • Краставица;
 • Вреден костенурка;
 • Сън;
 • Хищникът е позвънен.

Къде живеят? Могат ли градинските бъгове да живеят в апартамент?

Shtitniki живеят на места, които са засадени с култивирани растения, т.е. онези видове, които човек израства специално, за да консумира плодовете си за храна. Една част от насекомите ядат плодове, докато другите ловуват други паразити, привлечени от реколтата.

От предишния абзац виждаме, че в апартамента на щитовете няма нищо общо и те могат да стигнат там с чиста случайност, например, ако ги донесете заедно с растенията от градината. За тялото те са безобидни и няма да останат с вас в къщата дълго, защото няма какво да ядат там. Но други от техните роднини - дървеници, срещат се доста често и се размножават много активно.

Какво ядат градинските бъгове?

Шчитники ядат:

 • листа от кореноплодни растения (репички, репички) от дървета и храсти;
 • горски плодове (малини, френско грозде, ягоди, череши, тюлени и т.н.);
 • краставици, домати, патладжан;
 • зърнени храни (пшеница, ръж и др.);
 • други насекоми (включително ларвите на бръмбара и пчелите в Колорадо).

Ухапват ли градинските бъгове?

Мнозина градинари се интересуват от хапването и колко ухапване от градинска грешка е опасно? Доскоро нямаше информация, че щитите щяха да удрят хора (защото са имали твърде мек пробус), но напоследък се появяват оплаквания. Може би това се дължи на мутация. Но все пак, ако има такива случаи, това е по-скоро изключение, отколкото правило.

Борбата с градинските бъгове

При най-малкото подозрение (да не говорим за личната среща) за наличието на вредител в обекта, е необходимо да предприемем сериозни мерки, за да се отървем от вредители.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

методи за справяне с градински грешки:

Зареждане …

Агрономически - това е почистване на листата, които падат, тъй като от края на есента, възрастни паразити се подготвят за това зимата. Струва си да се отбележи оранът на обекта и неговата междуредена, която също допринася за борбата срещу вредителите. Като адювант можете да използвате Cimimifuge - миризмата на това растение плаши от щитовете. Тя трябва да бъде разтоварена на площадката.

Химически - третиране на растения с инсектициди с пиретроидна и органофосфорна група. Лечението трябва да се извършва от двете страни на листа.

Как да намерим градински дървеници в апартамент и къща?

Ако има желание да се застрахова срещу насекоми и да се търсят тези насекоми в жилище. Логично е да ги търсим сред плодовете, които тези вредители ядат, а също и върху растенията на закрито. Обърнете внимание на промените в навиците на домашните любимци, ако има такива.

Средства от градински дървеници

Поради широкото разпространение на щитовете на пазара, има голям брой химически агенти, които да се справят с тях.

Особено искам да подчертая Карбофос. Този агент съдържа органофосфорно съединение (малатион - 50%), което показва висока концентрация на активното вещество. Тази отрова засяга както възрастните, така и новоизлюпените индивиди, както и яйчната зидария.

В борбата с щитовете се използват и фолк методи.

Борба с градински бъгове с народни средства

За такива цели:

 • лук инфузия - за 10 литра вода се нуждаете от 250 грама луковици. Изчакайте 5 дни, щам и третирайте растенията с интервал от 5 дни;
 • Обработка на растения с доматен сапун - след прилагане, за по-добър ефект, трябва да покриете района с фланел;
 • разтвор на горчица - в 10 литра вода, трябва да разредете 100 грама суха горчица. Спрей на всеки 3 дни.

Градински бъгове от алкохолизъм, когато се прилагат?

Тъй като в тази статия говорим за копачи на шипове, трябва също така да си припомним, че има средство за лечението на алкохолизма на хората въз основа на зеления вредител на култивираните растения. Те лекуват алкохолизма, като приемат алкохол, вливан от тези насекоми.

Тинктура за градински бъгове

За да подготвим тази тинктура, се нуждаем от 50 грама насекоми и 500 грама алкохол. Потопете 2 седмици на тъмно място.

Колко ефективен е този метод на преценка трудно, но многобройни свидетелства показват, че стъпката към робството за възстановяване и премахване на алкохолизма с помощта на тинктура е успешна.