Личинки клопів

Грудень 2018

Відео: 5 САМЫХ ОПАСНЫХ НАСЕКОМЫХ В МИРЕ. Самые Опасные Насекомые Мира (Грудень 2018).

Anonim

Грешките принадлежат на насекоми с непълна трансформация. Това означава, че ларвите на дървените плочки имат същата вътрешна структура и външен вид като възрастните, с изключение на размера на багажника, който претърпява значителни трансформации по време на живота.

физиологичните особености на

Ларва дървеница има следните физиологични различия спрямо възрастните индивиди Choice

Нашите Читателска! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

  1. 1 Възможност за порода;
  2. 2Довече по-малък размер;
  3. 3 Друг нюанс на цвета;
  4. 4 По-малка мобилност (застой) на насекомото;
  5. 5 Необходимост от постоянно хранене;
  6. 6 Голяма чувствителност към температурата.

Само излюпването от едно яйце, ларвите на буболечки (нимфи) вече приличат на малко копие на зрял индивид. Формата на багажника е сплескана и удължена, малко по-продълговато от тялото на възрастно насекомо. Размерите на ларвите варират от 1, 5 до 4, 5 mm, в зависимост от етапа на развитие.

Малкият размер на тялото на ларвата влияе и на скоростта на движение. Те се движат много бавно и са в състояние да преодолеят около 25 см в минута. Поради тази причина, ларвите на бъбреците често живеят в близост до мястото на храната.

Те са по-взискателни от температурния режим, отколкото възрастните. В случай, че температурата на околната среда е по-ниска от необходимата, развитието на нимфа ще отнеме повече време. В някои случаи ларви на дървеници могат да умрат, докато възрастните при същите условия ще оцелеят и ще дадат ново потомство.

Разликата между нимфа и сексуално зряло насекомо е също в цвета на багажника. Цветът варира от почти прозрачен при новоизлюпени индивиди до кафяв цвят в ларвите на последния етап на развитие. Тъй като етапите на развитие се променят, ларвата на леглото на леглото става по-тъмна, характерна за възрастен екземпляр.

Хранене на ларвите

Диетата и хранителният процес остават същите през целия жизнен цикъл на бъбрека. Храненето е необходимо за насекомото веднага след излизането от яйцето. Преминаването от един стадий на развитие към друга ларва изисква пълна част от кръвта, която стимулира растежа и вследствие на това процесът на нанизване.

Различни степени на заразяване с бъгове

Въпреки малкия размер на нимфата, ухапването на такова насекомо е по-болезнено за един човек. Това се дължи на факта, че антикоагулант с анестезиращи свойства се получава при възрастни паразити и тази тайна липсва в слюнката на ларвата. Нимфата консумира по-малко кръв от възрастен, но процесът на хранене се изисква по-често.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.Прочетете повече тук …

Важно! Въпреки постоянната нужда от храна, ларвите на домашни бъгове като възрастни насекоми са в състояние да понасят периоди на глад. В този случай те попадат в анабиотично състояние, което може да продължи няколко месеца.

Периоди на развитие

При благоприятни условия целият процес на развитие от етапа на излюпване на индивида до времето на окончателното формиране продължава около 4-6 седмици. Периодът на трансформиране в сексуално зрял образец се състои от пет етапа.

С всеки етап торсът на младия паразит се увеличава с около половин милиметър. По време на първия етап на отглеждане, ларвите на леглото на леглото са с размер малко над милиметър, а от петия етап той се увеличава до 4, 5 mm. Порасналата нимфа израства от черупката, която не е способна да се разтяга. Това е причината за момичетата.

След всяка загуба на черупката младото насекомо придобива по-тъмен цвят. Всички трансформации на тялото настъпват, след като тялото получи част от кръвта. Някои организми умират в процеса на отглеждане. Преживелите насекоми достигат зрялост, преминавайки в етап на възрастни, който продължава повече от година.

Фактът! Ларвите на бъговете се появяват от яйцето 4-7 дни след зидарията. Но за това трябва да се поддържат определени температурни условия. Отсъствието им може да забави прехода към нов етап на развитие за период до един месец.

Хабитат

Loading …

Насекомите гнездят предимно на едно място, независимо от етапа на развитие. С оглед на факта, че диетата се състои изключително от кръв, възрастни насекоми изобщо не се конкурират с младите хора, дори и в периоди на глад.

Въпреки това, в някои случаи младите насекоми се крият отделно от възрастните, защото те са по-взискателни към температурния режим. Това се улеснява и от необходимостта от чести ястия и бавно движение. Това води до факта, че най-често нимфите живеят в мека мебел и матраци.