Клоп водомір біологічні особливості та опис

Грудень 2018

Відео: Удивительные насекомые (Водомерка) (Грудень 2018).

Anonim

скейтъри (Латинска Gerridae.) - е семейство от Hemiptera (Латинска Hemiptera.), От порядъка на дървеници. Най-често срещаният представител на род е езерото (Gerris). Тя е позната на всеки, който е посетил брега на езерото, естественото му местообитание. Можете да го видите по-подробно в снимката. Името говори за себе си, малко насекомо на дълги тънки крака, много подобно на паяк. Особеността се крие във факта, че тя не потъне, на метода на придвижване - хлъзгане, тя се придвижва по повърхността с невероятна скорост, тя прилича на кънкьор на перфектно ниво лед.

Описание на бъгове на водомер

В природата има около 700 разновидности на водомер на черупките. Някои от тях са безвредни, докато други увреждат хората, животните и растенията. Навън тялото на насекомото прилича на тънка пръчка с дължина от 1 до 30 мм. Разнообразен и цветен, той варира от сиво до тъмно кафяво. Отличителна черта се счита за 3 чифта дълги тънки крака, благодарение на които грешката не потъва. Предната двойка е най-късата, използва се за хващане на храна и регулиране на скоростта на движение. Задните крака са два пъти по-дълги от цялото тяло, те са за избиране на посоката на движение и завои и също така помагат да се прескочат малки препятствия. Средните крака просто участват в ходенето.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди.Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Малката глава на водоустойчивия водомер е оборудвана с дълъг провокис, с който се захранва. Също така на главата са антени, те са в състояние да хванат най-малките колебания на водната повърхност, както и големи сферични очи, които помагат в лов и защита от врагове. Някои хора са оборудвани с тънки люспести крила, поради които могат да се движат на кратки разстояния. Тази способност им помага в периоди на суша, когато количеството храна е ограничено. Ако няма крила, тя винаги живее във водите на едно езеро или река. След зимуването, крилатите представители губят крилата си, разтварят се и се превръщат в жизненоважен резерват, който служи като храна след хибернация.

Местообитанието на водомерния уред зависи от разнообразието му. Повечето от тях предпочитат прясно стоящо езерце с много растителност.

Биологичните особености на водомерния уред

Живият му цикъл е доста дълъг и е една година. Тя започва с яйцата, които женската поставя върху листата в растителната кухина, този етап трае около две седмици, след което в рамките на един месец ларвата расте и се превръща в възрастен.

В студено време той пресъхва и живее в гъсталаците на водната растителност или в земята около реката. С появата на топлина, животът продължава отново, процесът на възпроизвеждане започва.

Отличителна черта е, че тя не потъва, това е причината за това име.Отговорът на въпроса защо буболечките на водата не могат да потънат във водата са много прости. Това се дължи на факта, че коремът и краката му са покрити със слой мастен филм и специални вили. Тяхната особеност е в способността да задържат въздушни мехурчета и да се държат като спасителна платформа. Благодарение на силата на повърхностното напрежение широко раздалечени въси крак проведе на повърхността и не позволяват на хоста да потъне.

дървеница захранва езерото кънкьор от

скейтъри се отнася за хищници, хранят с дребни мухи, комари и ларви, вредят на малък хайвер, зарибителен материал и яйчни съединители на другите. Тя грабва плячката си с предните лапи захват, чрез хоботче инжектира в стомашния сок, а след това е гадно разградените съдържанието, тази функция на храносмилането ги прави нещо подобно на паяци. Ларвите се хранят по същия начин. Често те се преследват от група от 3-4 души, които атакуват големите за себе си.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Кой яде дървеници водни ходещи

В природата съществуват два скейтъри от врага, които го хранят и да причинят вреда на дадена популация. Това са ларви на риба и водна акарица. Вторият е особено опасен, те се придържат към гърдите и изсмукват кръв, оставяйки червен знак на мястото за ухапване. Рибите са много по-малко опасни, най-вече се хранят с подводни животни и ларви.

дървеница щети езерце кънкьор и използването на

Вредите и ползите от водомери не са сравними един с друг, те са много важен елемент в екосистемата, признати като основни врагове на големите кръвосмучещи мухи, да играе водеща роля в регулацията на техните популации.Женските женски животни, които увреждат други животни, нанасят яйца и буболечки нападат и ги унищожават. Друга особеност е, че те се хранят с останките от останките от починала фауна, предотвратяват разпадането си и пречистват езерцето. Увреждане на околната среда, тези животни, за разлика от много сухоземни видове, не причиняват.

Грешен водомер, отколкото опасен?

Зарежда се …

Трябва ли да се борим срещу водомери, които обитават местните реки и езера? Определено не, те са толкова малки и безвредни, че те не представляват опасност за хората и не вредят на животните и растенията. Има възможност да се сблъскате по време на къпане, защото не потъва във водата, но не хапва и не си заслужава. Най-опасната за хората да си представят е леглото на леглото.