Чи можуть блохи жити на людину і як позбутися від них

Січень 2019

Відео: Ті, хто вижив після стрілянини, показують шрами (Січень 2019).

Anonim

Flea - са паразити, без много специализация в избора на жертвата Бълхи - паразити, които хапят всички видове животни. Но човек е "тълпа" за тях. По принцип хората, които притежават домашни любимци, имат паразити.

Има човешки бълхи, защото за тях основният източник на хранене е точно човекът. Представените видове насекоми на външен вид не се различават от другите роднини.

Проявявате ли бълхи постоянно на човек?

На човек, бълхите не винаги живеят! Животният цикъл на насекомото не означава постоянно присъствие на тялото. Ларвите изобщо се развиват върху тялото на топлокръвни животни.

На тази снимка показва, бълхи и техните яйца

Човешки бълхите, за причините за появата на които вече сме казал, предпочитат човешка кръв, но може да се хранят с кръвта на други бозайници, като прасета, кучета и котки. Паразитите могат да хапят всякакви животни. Кървавиците достигат дължина 4 мм. Цвят - кафяво-черно. Насекомите предават редица заболявания:

 • болести, причинени от тения;
 • Туларемия;
 • тиф на мишката.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни!Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Какви щети са нанесени

Какви са рисковете от бълхи? Те се предават от човек на човек и са носители на ужасни заболявания:

 • енцефалит;
 • тифус;
 • чума;
 • Хепатит.

Има около 2380 вида бълхи, много от тях се предават на хора. Всички те имат специално орално устройство, предназначено да пробие кожата.

Снимката показва възрастна човешка бълха

Известно е, че 60 вида бълхи могат да предадат до 25 заболявания на човек. Някои видове насекоми са домакините на нематоди. Можете да научите как да лекувате дете, което е било ухапано от бълхи.

Паразитите са вредни, защото правят ухапвания на мястото, където се образува възпаление или подуване. Като правило от улицата неканени гости носят кучета и котки. Докато правите хапване, бълха инжектира специален ензим в човешката кожа. Това води до дразнене на тъканите. Домашните любимци също страдат от ухапвания - те гледат засегнатите части на тялото, за да отварят рани.

Начини на предаване

Бълхите живеят на хора и домашни любимци, но в някои случаи те могат да се окажат на диви животни. Паразитите перфектно се приспособяват към всякакви условия. Те се движат около тялото на капитана и не падат, когато се движат. Ако насекомото изпитва опасност, то скача, докато диапазонът на скока може да надхвърли 70 пъти размера на самия паразит.

Домашни кучета, котки, които често ходят на улицата, са напълно способни да донесат такъв "подарък" на дома ви

При добри условия бълхите могат да ядат до два пъти на ден. Но ако условията са неблагоприятни, насекомото гладува и за дълго време.

Паразитите също могат да се предават от домашни животни. Достатъчно, за да премине на поляната, дом бездомни котки и кучета, както и да станете носител на бълхи.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Мерки за закрила

  , за да отблъсне бълхи използват етерично масло - репелент, например, масло от пелин

  • Ако насекомите са решили да живеят в апартамента си, ще трябва да се измие легла в сапунена вода. Той напълно убива ларвите и яйцата на паразитите. Препоръчва се да използвате прахосмукачка, за да се отървете от бълхи. С помощта на нея се борави с най-трудните места: при вратите, под мебели, близо до прозорците. След третирането чантата за прах се изхвърля.
  • За да спрете възпроизвеждането на насекоми, които се предават на хората, инсектицидите ще ви помогнат. Можете да използвате и прахове - борна киселина и инфузорна пръст.
  • Бълхите преминават към хората от домашни животни, затова на тях трябва да се обърне специално внимание. Използвайте шампоани и специални яки.
  • Паразитите живеят в животинските отпадъци, така че те трябва да се измиват с топла сапунена вода. Посетете ветеринарен лекар, той ще напише устни средства.
  • Препоръчително е да се сложи в ред на местно ниво - за намаляване на тревата, насекомите са били изложени на пряка слънчева светлина.
  • Периодично проверявайте дали паразитите живеят на домашния любимец. Проверявайте хигиената на животното.

  След горните мерки е малко вероятно паразитите на човек да се появят.

  Характеристики на профилактика

  Следните методи могат да се използват за профилактика.

  Вземете пелин (пресен или сух), разположен навътре в къщата. Препоръчва се да се поставят на местата, където се наблюдават паразити - под килими, на первази. Представеният метод идеално помага срещу появяващи се паразити.

  Показване на тези вредители могат напълно само от продукта на набор от действия, доста трудоемък и отнема много време

  Добър помощ и вратига тинктура, която може да се пръска в стаята.

  може да се използва и такива методи:

  1. Отивате на разходка с домашния си любимец, трябва да се носят затворени обувки и чорапи. Това ще предотврати захапването. Трябва да се използват репеленти с високо съдържание на DETA. Той отблъсква повечето насекоми.
  2. За да спасиш хората от бълхите в апартамента помага на тревата. Тя може да бъде: мащерка, пелин или тъпан.
  3. Тъй като бълхите предпочитат да живеят във влажни места, най-ефективната мярка е поддържането на сухота и чистота.
  4. Веднъж месечно трябва да се извършва почистване със сапунен разтвор.
  5. От бълхи могат да живеят при животните, е необходимо да се постави върху специални домашни любимци яки лекувани с агенти срещу паразити.
  6. За да се предотврати установяването на бълхи върху хора, човек трябва да се бори срещу мишки или други гризачи. Те често се превръщат в източници на инфекция.
  7. След всяка разходка измийте лапите за домашни любимци.

  Продължаващите бълхи на човек не живеят. Паразитите могат да станат носители на много опасни болести. По принцип инфекцията идва от домашни любимци. За защита, дрехите и тялото трябва да се третират със специални средства и да носят затворени обувки и дрехи.

  Как да се отървете от бълхи (видео)