Чи можуть бути у людини блохи - чим небезпечні для людини блохи?

Грудень 2018

Відео: Аудіоказка для дітей Фарбований Лис | Слухати українські казки (Грудень 2018).

Anonim

Повечето хора са изправени пред единични ухапвания и забравят за тези насекоми. В действителност, паразитите могат да преминат от животни на хора и да ги хапят, така че е препоръчително да се отървете от тях, веднага след като има tKusayut човешки бълхи - бълхи при хора са опасни или откриват notonly че бълхите, които живеят в дома си.

Тези паразити се считат за едно от най-опасните насекоми за хората и причините за това не са малки. Най-опасното е, че бълха страда - ужасни болести, включително салмонелоза и енцефалит. Помислете по-подробно за опасностите, свързани с ухапването на бълхи от животни.

Може ли мъж да има бълхи?

Могат ли тези насекоми да живеят на човек? Те не винаги живеят в обществото, за разлика от въшките. Бълхите могат да преминат от някакъв подслон, за да се напълнят. За да се появят в човешката коса, паразитите на котки или кучета могат да бъдат само с повишено чувство на глад. В този случай ухапванията на тези насекоми са болезнени, защото не се инжектират с анестетици.

Симптоми

Първите симптоми в човека са болката след ухапване. Тези хапки са подобни на ухапвания от комари. Как изглеждат те? Те се различават в подута форма и болката с ухапвания е все по-голяма, отколкото от комари. Ако тялото се появява, това може да означава директно - във вашата къща живеят бълхи насекоми. Тъй като най-често живеят в една къща, котки паразити и те могат да отидат от котката, че си заслужава да гледате поведението на котка, котка или коте.Ако животното започне да сърбя, опитайте се да се отървете от тях от анти-блок яка Hartz.

Мога живеят бълхи в човешката коса

Не бъркайте тези насекоми, въшки, защото те изглеждат по различен начин, и бълхи живее само с животни. Не е подходящо за тях как изглежда структурата на косата. Така че те скачат в косата на случаен принцип и не живеят в хората е преди всичко котешки паразити. Те могат да бъдат само в косата си, за да хапят и да ядат кръв. За да хапят, те могат да отидат от тялото на домашния любимец до твоя. Такива хапки са много опасни.

Могат ли кучетата да бъдат предадени на хората?

Вредители, които живеят и живеят в тялото на куче, могат да отидат при хората. В този случай обаче те преминават много по-рядко от котките. И по принцип котешкият тип бълхи насекоми е по-често срещан. Въпреки това, теорията на вредители, които живеят на едно куче може да скочи върху хората, така че трябва да се отървете от тях, дори и ако те не са били в косата си.

Може ли бълха от котка да отидат при човек?

Котешки насекоми могат да преминат към нас и да го правят много често. Смята се, че по-често от паразита на котка никой не атакува. Търсенето на организма-гостоприемник, носители на инфекции и заболявания се ръководят от миризмата. И ако те още не намерят животното, те веднага могат да отидат на косата.

Убиват ли бълхи хората?

Вредителите от бълха могат действително да извършват ухапвания. Особено често те хапят крайниците си, така че трябва да се отървете от тях възможно най-бързо. Защо някои хора хапят, а други не? Захапка по-често тези, които имат по-тънка кожа. Теорията, която ухапва хора с определена кръвна група, е мит.

Как изглежда мъжката бълха?

Ако сте ухапани от бълхи насекоми, ефектите изглеждат като червени отоци. Докосвайки ги, ще се почувствате трудно. Намерите следи от паразити често могат да бъдат на крайниците (ръцете, краката), въпреки че има възможност за ухапване на други места. един от знаците (за да не бъркате ухапването с друго насекомо) - следи оставени подред.

Котките ухапват ли бълхите?

Тези насекоми, които живеят с котки, могат да отидат при хората, да се хранят с кръв и са много опасни. Те изглеждат същите като другите видове и не можете да ги различавате от другите бълхи вредители. Те хапят хора главно за долните крайници, но често се превръщат в косата.

Как да се отървем от бълхи в дома

Зареждане …

Основният метод - да се изкорени вредители от органите на техните домашни любимци. Можете да се отървете от един от следните начини в къщи:

  • яките на Харц;
  • Капки по предната линия на холката;
  • Шампоан Rolf Club;
  • Спрей Hartz или Front Line.

Шампоанът е необходим за животни, които обичайно обработват къпане. В този шампоан има дълготраен ефект.

Лечебни средства за ухапване

Има специални средства, които не са предназначени за животни, а за цялата стая като цяло. За целта е полезен аерозолът Raptor and Reid или инсектицид. Също така, такива прахове като Clean House или Brownie могат да се появят.

Традиционните методи за борба с бълхи

Един от най-използваните рецепти на бълхи в дома, както следва: получаване на инфузия на чесън (стрити и обелени чесън изсипва 50 мл алкохол) и след това се прибавя към смес от бирена мая.

Необходимо е също така често се подготви отвара от билки: вратига, естрагон евкалипт - те миришат трябва да възпре вредители.

Третата рецепта е тинктура, направена от листа от здравец и лавандула. Тя може да бъде обработена от тялото на домашния любимец.

За лечение на ухапвания от бълхи?

Тъй като ухапването на бълха в човек е доста опасно, то трябва да се лекува, за да се отърве от отровата на насекоми. За да направите това, следните опции са подходящи, за да се отървете от сърбеж:

  • разтвор на сода за хляб;
  • разтвор на етилов алкохол;
  • йод или зеленина;
  • сярна маз;
  • Каламинов разтвор.

Ако ухапването е било единично и знак за бълхи в къщата, а домашните животни не го правят, можете да го направите с изброените средства.

В случай на, когато къщата е намерено гнездо на бълхи (домашни любимци, са носители и голям дом за тях), трябва да се използват специални химикали или бульони, за обработване на техните места за натрупване.

Самите рани с появата на сърбеж (симптом на алергията от ухапване) се третират с инсектициден маз. В този случай се препоръчва незабавно да се види лекар и дарете кръв за анализ. Ако се открие инфекция, ще бъде необходимо да се инокулира.