Чи може щур напасти на сплячої людини

Січень 2019

Відео: Our Miss Brooks: Connie the Work Horse / Babysitting for Three / Model School Teacher (Січень 2019).

Anonim

Плъховете са изключително неприятни и опасни същества. Те имат огромни, силни зъби, с които прегръщат всичко по пътя си, дори бетонната стена не е пречка за тях.

Появата им в домовете - сериозен въпрос, всеки път, когато прави притеснявайте, причини много неприятности и страх, особено когато детето живее там. В допълнение, те са носители на различни опасни болести, инфекции. На кожи опашати същества виреят дървеници, комари, бълхи, които по-късно преместени в човешки жилища, за домашни любимци.

Може ли плъх да атакува човек?

Може ли плъх да атакува човек, когато спи? За съжаление, това е вярно и тя е в състояние да го направи. Това се случва в реалния живот, но не толкова често. Според статистиката, по-голямата Москва с население от 12 милиона, атаката на гризачи, изложени на около петстотин души годишно, това е около 2% от общия брой на хапки. Това включва ухапвания от бездомни кучета, котки и други животни.

Причините за атака плъхове на човек

главно гризачи атакуват категории граждани в неравностойно положение, те са хора спят в нетрезво състояние, както и бездомните, които се крият в миризливите мазета, канали, мръсни врати, както и други подобни части, привлечени вредители.

Някои твърдят, че животните имат слюнка с упоителни свойства, които се проявяват, когато те хапят, защото един спящ човек може и да не се чувстват.Това обаче е само мит, не трябва да се доверявате на подобни разговори, този тип животно изобщо не разполага с възможността да произвежда анестетици. Всички любители на домашни декоративни плъхове в хода на това колко болезнени тези хапка, от такива чувства става неудобно, не скочи през нощта от леглото е просто невъзможно.

Самите диви оселени същества са способни да бързат да спят бездомни хора, пияници. Тяхното внимание се привлича от фиксирана цел, която може да се обърка с купчина отломки или мъртво тяло. Хората, които са в състояние на силна алкохолна интоксикация, не могат трезво да мислят, да се страхуват и да оценяват адекватно болезнените чувства, които използват паразитите.

Най-често те могат да атакуват, когато изпитват тежък глад или за самозащита, ако се окажат вкорени.

Могат ли плъховете да атакуват котка?

Не е необичайно да атакувате тези същества с домашни любимци. Голям сив плъх може спокойно да убие котка, да има лека закуска на гърлото и цялото стадо от хора дори може да хапе куче.

Но отново трябва да добавим, че често паразитът ще ухапе котката, само да се защитава. Ситуации, при които той е твърде гладен, по принцип, не трябва да бъде, защото в съвременните градове и села винаги има нещо за печалба. А котките едновременно се страхуват да водят война с такива големи индивиди, предпочитат да ловуват мишки, понякога само някои от тях са готови да се бият.

Само плъхове, заразени с бяс, могат да нападнат неразумно.

Какво трябва да направя, ако един плъх ме ухапе?

Най-опасните ухапване плъхове са направени във врата или лицето, защото има кръвоносни съдове са най-близо до кожата, благодарение на бързото проникване на инфекцията в тялото.Ето защо проблемът трябва да бъде решен възможно най-скоро.

плъх ухапване Лечение

първа помощ трябва да бъде както следва:

основно изплакване навита течен разтвор на сапун (най-малко 5 минути за повърхностни рани, дълбоки в продължение на 10 минути). Процедурата се провежда най-добре под налягане, което е идеално за малка спринцовка или клизма.

Когато кръвта изскочи от раната, тя е много добра, така че мръсотия, бактериите се измиват оттам.

След обработката на сапуна, мястото на ухапване трябва да бъде дезинфекцирано с пероксид, хлорхексидин или можете да приемате фурацилин. В краищата на байпас йод.

Следващата стъпка е прилагането на стерилна превръзка с антибиотик и незабавен достъп до лекар.

Ако откриете следи от контрол на вредителите върху вашия домашен любимец, важно е също незабавно да му дадете първа помощ, да обработите всички рани и след това да покажете на ветеринаря. Препоръчва се предварително да се даде подходяща ваксинация на домашния любимец.

Болести, предаващи с ухапване от плъх

Всеки човек трябва да осъзнае, че когато плъх го ухапе, рискува да получи около двадесет причинители на ужасни болести. Основните от тях включват:

  • Листериоза;
  • Лептоспироза;
  • мелиоидоза;
  • токсоплазмоза;
  • ку-треска.

Можете също така да предавате два вида ужасни инфекции: бяс, тетанус. Всички тези заболявания са изключително опасни и могат да доведат до смърт.