Чи можуть бути воші на нервовому грунті у дитини?

Січень 2019

Відео: Не зарекайся (23 серия) (Січень 2019).

Anonim

Ушите се считат за доста неприятни паразити, понякога е много трудно да ги прекратят. Някои твърдят, че въшките се появяват от стрес. Но вярно ли е или е мит, това научно потвърждение?

Въусите на нервна основа са мит или реалност?

Има няколко теории, на която тези паразити нападат човешка глава от нерви:

  • Ако човек е клошар начин на живот, а не чиста, постоянно изложени на стрес, вероятността да има приятели по главата е много висока.
  • Има теория, че всеки човек има въшки и яйца, просто спят в главата и не се показват. Лицето дори не подозира за съществуването им, докато не се поддадат на стрес. Тези малки лоши бъгове го усещат и активират, започват да се разбъркват, докато главата започва да се чувства ужасно.
  • В периода на стрес, потта се разпределя активно, включително върху главата и нервите, които се усещат, това е така нареченият сигнал за въшки, те се появяват на главата и активно се размножават.
  • Ако сте нервна, особено за дреболии, на главата ви може да се появи бучка, в която могат да живеят тези паразити.

Теориите на външния вид са различни, но те са далеч от истината. Всеки, който има такъв проблем, трябва да разбере това. Учените отдавна проучват този факт и определят причините за появата на въшки и стрес сред тези причини.

А въшките се считат за паразит с малък размер, не могат да летят и да скачат, може само да пълзи.Поради това, тя не може да отнеме от нищото. Инфекцията може да се появи само от заразен човек, който е носител на насекоми чрез тесен контакт: по време на общи дейности, целувки, прегръдки, игри. Има възможност за улавяне на педикулоза и чрез неща, които могат да бъдат гребени, кърпи, клипове и дрехи.

Може ли възрастен да развие въшки на нервите?

Възрастната въшка не може да се появи само от стрес, научно доказана. При стрес, производството на пот се увеличава значително и това причинява сърбеж на скалпа, което е първият признак на педикулоза. Ето защо, някои хора вярват, че причината за паразитите е стрес.

При дете

Едно дете, точно като възрастен, ще има въшки от стрес, не може. По-долу ще бъдат изброени причините, поради които детето може да бъде заразено с педикулоза.

Какво причинява въшки на главата ви - причините за въшките в човек

Основните причини за инфекция с педикулоза са:

  • Използване на общи хигиенни предмети. Един гребен за двама, особено за детски градини, училища и лагери. Когато използвате възглавница, когато децата често променят местата си, използвайте една кърпа, носейки дрехи на някой друг, шапки. По този начин, възрастни и nits се прехвърлят.
  • Затворете физическия контакт. По този начин можете да се заразите навсякъде. Най-често това са детските градини и училищата, децата често си играят един с друг в близък контакт.
  • Можете да вземете такива насекоми, когато посещавате обществени сауни или бани, в евтини хотели и дори в транспорта, особено по време на пиковите часове.

Симптоми на въшки

се определи къде са въшките на практика е невъзможно, на инкубационния период и живее в нова коса на главата е около две седмици, две седмици по-късно женската започва да снася яйца.Ако нишката се появи в косата, човек не може да го усети, е много малък, само след три седмици можете да го почувствате под пръстите си.

Характеристични признаци на педикулоза:

  • Обрив в задната част на шията, следи от ухапвания.
  • Външността на космите, особено зад ушите и на врата, са жълтеникави трохи с размери 1 мм, които са добре прикрепени към косата.
  • Основният признак на педикулоза е сърбеж. Тайната на въшките от тайната на слюнчените жлези, която при ухапване не позволява кръвта бързо да коагулира, това дразнене и причинява сърбеж.

Педикулозата често се бърка с други заболявания, които причиняват сърбеж на скалпа. Тези заболявания включват псориазис, дерматит, алергии и невроза. Обмислете симптомите си, за да си спомните разликите.

Псориазис

Сърбежът се случва при силен стрес и бързо преминава, вълната има вълнообразен курс. Ако пациентът все още не знае естествената си диагноза, той може да има подозрение за педикулоза.

Дерматит

Дерматитът не е свързан с такива насекоми, той е придружен от десквамация и сърбеж на скалпа. Такова заболяване не се предава.

Алергия

Алергията може да възникне по време на стрес и е придружена от сърбеж, което е основната причина за появата на насекоми.

Невроза

На нервна основа, човек може просто да надраска главата си и затова изглежда, че въшките са били нападнати.

Ако откриете някакви признаци в себе си или в детето си, които наподобяват педикулоза, трябва незабавно да изследвате главата си и да се консултирате с специалист.