Проведення дезінфекції від тарганів

Грудень 2018

Відео: Як вивести тарганів (Грудень 2018).

Anonim

Ефективната дезинфекция от хлебарки ще помогне да се отървете от насекоми вредители. Но е важно да го направите правилно и след почистване да почистите стаята. Повече подробности за тази процедура ще бъдат описани в статията.

Какво представлява дезинфекцията

Дезинфекцията е унищожаване на насекоми, гризачи или патогени чрез специализирани средства.

Професионална или самостоятелна дезинфекция

Кое е по-добре: да се дезинфекцират самите хлебарки или да потърсят помощ от специалисти? Вторият вариант е по-предпочитан, въпреки че първият е допустим, но само при определени обстоятелства.

Все пак професионалната обработка ще бъде по-ефективна и безопасна. В края на краищата дезинфектантите използват само модерно одобрени инструменти и ясно спазват правилата, инструкциите и последователността от действия. Недостатъците включват факта, че услугите на специализирана служба ще трябва да платят. Но цената е сравнително ниска и е около 2, 5 - 3 хиляди рубли за обработка на тристаен апартамент или със средна жилищна площ. Но ако мерките не са ефективни, някои компании гарантират свободна дезинфекция.

Самостоятелната дезинфекция ще ви спести пари. И това, може би, е единственият плюс, недостатъците са много по-големи.

 • Първо, можете да направите грешка при подготовката на продукт, което ще направи по-малко ефективно или дори опасно за жителите на една къща или апартамент.
 • На второ място, всички действия, които трябва да направите сами.
 • В - Трето, можете да вземете погрешно инсектицида или неправилно се справят жилища, което ще направи борбата с хлебарки по-малко ефективни, или почти никаква стойност.
 • Ако човекът, извършващ процедурата, не се грижи за защитата си, той щеше себе си и здравето му изложи сериозно застрашена.

Изготвяне на стая

Дезинфекция съоръжения трябва да се извършва след получаването на която включва следните стъпки:

 1. Всички храни трябва да се направят от стаите и или да оставят извън апартамента или да се движат в една стая и се затварят плътно, така че те не са имаше частици от инсектициди.
 2. Съдове и прибори също така е желателно да се направи кавър добре или като гъста и не дишащ материал като PVC - фолио.
 3. Мека мебел е желателно да се покрие, тъй като след контакт с него малки частици инсектицид те могат да останат в купчината и да има върху жителите на отрицателно въздействие.
 4. Наемателите напускат помещенията.

на процедурата

Дезинфекция на хлебарки в един апартамент или къща може да се извърши по различни начини. Но всички те във всички случаи трябва да съдържат отровни вещества, чиято роля играят инсектицидите. Специализираните услуги използват най-модерните препарати, характеризиращи се с висока ефективност. Някои от тях имат значителна токсичност, докато други са относително безопасни за хора или животни. Експертите обикновено се използват за лечение на заразени помещения аерозоли или разтвори, тъй като тези форми включват пръскане върху повърхностите и, съответно, по-ефективно и пълно обработката.

професионални дезинфекция преди процедурата носят специални защитни костюми за предотвратяване на частици от въвеждане на средствата, използвани в дихателната система, на кожата и лигавиците. Приложението се извършва с помощта на специални устройства чрез капково напояване или аерозолно пръскане. Цялата процедура отнема около 30 - 60 минути, в зависимост от зоната на заразената стая.

Важно е, че по време на лечението никой от наемателите на къщата или апартамента не присъства в стаята, това е изключително опасно!

Почистване

След третиране с инсектициди на всяко помещение трябва да бъдат напълно чисти за отстраняване на мъртвите хлебарки, както и да се премахнат всички следи от инсектицид (те могат да влизат в дихателната система и да бъде токсичен за животното или човека).

Няколко часа след дезинфекция хлебарки (точното време зависи от конкретната лекарството се използва, тя трябва да се уточни дезинфектора) трябва да бъдат отворени всички врати и прозорци, за да се проветри помещението. Когато всички части на продукта изчезнат и характерната остра миризма изчезне, можете да продължите с общо мокро почистване.

Важни правила

Няколко важни правила за дезинфекция:

 • Ако сте решили да се извърши процедурата себе си, следват всички необходими мерки за безопасност. Не забравяйте да носите респиратор, защитен костюм, ръкавици и очила преди работа. След дипломирането, всичко това е желателно да се изхвърли или старателно да се почисти и дезинфекцира.
 • Желателно е да се проведе вторият да не се унищожи само възрастните, но и по-късно се излюпили новородени хлебарки (директно върху яйцата си най-известните медикаменти не оказват отрицателно въздействие, така че следващото поколение може да оцелее дори и след пълна обработка) След първия дезинфекция.
 • Преди самозасмукването на хлебарки трябва внимателно и внимателно да проучите инструкциите, приложени към лекарството. Той трябва да уточнява всички основни правила за употреба, както и да гарантира безопасността по време на обработката и след това предпазни мерки.
 • След обработката на стаята, всичко трябва да се направи, така че хлебарките да не идват отново, защото лесно могат да мигрират от мазето или от съседите. И за това първо премахнете всички пукнатини в стените и вратите и покрийте всички вентилационни отвори с мрежа, за да блокирате пътя към вредителите. В - на втория, потенциалните източници на доставки трябва да бъдат напълно премахнати: навреме и редовно си мият чиниите и мивката, почистване се извършват в банята и кухнята, премахване на всички храни в хладилника и във времето, за да изхвърлите боклука.
 • При почистване на помещенията е по-добре да се използват висококачествени почистващи препарати или препарати с антибактериален ефект.

Запомнете: Ефективната дезинфекция трябва да бъде професионална, правилна и безопасна.