Котячі блохи кусають людей: правда чи вигадка

Січень 2019

Відео: ЧТО БУДЕТ ЕСЛИ УКУСИТ БЛОХА (Січень 2019).

Anonim

Бълхите от котки водят до дискомфорт на много животни. Налице ли е, че бълхите от котки хапят хора? И как да се отървете от такива паразити?

Може бълхи захапка хора

Има няколко вида бълхи, се счита за най-общ кучета и котки, които се хранят предпочитане кръв на тези животни. Също така има човешки бълхи, които предпочитат хората като гостоприемници, така че те ги ухапват. Но въпреки, че паразитите имат някаква специализация, те могат да се задоволят с друга храна, т.е. да ядат кръвта на почти всички бозайници. Ето защо, ако паразитите са близки до човек и са гладни, може и да го атакуват. Разбрахме дали те хапят хора.

Откъде идват тези паразити от

Как могат да се появят котешки бълхи на хората? Начините на инфекция от тези паразити могат да бъдат, както следва:

 • От домашен любимец. Ако котката се разхожда по улицата, би могла да донесе бълхи от нея.
 • От бездомни животни. Ако ударите или храня бездомни котки, знайте, че те могат да бъдат носители на паразити.
 • Инфекцията може да се появи на място, където насекомите живеят или са наблизо, например близо до сутерен или боклук.
 • На места, където хората могат да бъдат човек, заразен с паразити (например бездомни), а заедно с тях, котешки бълхи може да скочат на всеки друг хост.

Как да открием бълхите

Така че, както вече сте успели да разберете, че ухапванията на котешка бълха също са в хората. Но как да разберем, че те са причина за тревожност? За да се определи това, е възможно от следните признаци:

 • Блъскащите ухапвания са доста болезнени, тъй като паразитите пробиват кожата и не инжектират никакви анестетици в нея. Затова ще почувствате неприятни или дори болезнени усещания, подобни на тези, които възникват, ако притискате малка част от тялото с ноктите си.
 • Можете също да откриете белези за ухапване. Обикновено те приличат на малки петна. В центъра на такъв обект, с близък и тесен преглед, можете да видите червените точки - това са последствията от пробиването на кожата от мундщука на бълхите.
 • Ако ухапванията причинят алергична реакция, петната ще се увеличат и може да има големи участъци на зачервяване. Също така ще има подуване, хиперемия.
 • Често ухапвания предизвикват появата на сърбеж и може да са доста силни, причинявайки дискомфорт.
 • Намирането на бълхите по тялото не е толкова лесно. Веднага по време на ухапване да направите това е напълно възможно. Такива вредители не живеят през телата на домакините през цялото време, могат да се движат и на значителни разстояния и бързо, благодарение на силните скокове на крайниците. Но бълхите могат да изберат като временно подслон дрехи, мебели, различни аксесоари (особено тези с дрямка, където можете да се скриете), легла или легла на домашни любимци.

Как да се справяме с паразитите

Да се ​​отървем от бълхи е възможно, но е важно да действаме всеобхватно и поетапно. И основните насоки на борбата ще бъдат разгледани по-подробно по-долу.

Първи домашен любимец от паразити

Ако имате домашен любимец, а след това, на първо място, ние трябва да се отървете от ИТ паразити, тъй като котешки бълхи непременно като предпочитан капитанът ще изберат домашен любимец.

Има много различни средства срещу бълхите, но мнозинството включва инсектициди. Произведени под формата на шампоани, спрейове, лосиони, капки на холката. Изберете подходящата лекарството, като се вземат предвид такива важни въпроси като състоянието на котката (например, бременни жени, се разреждат само физическо или съхраняващи опции), възраст (има формуляри за разрешение за котенца), както и особеностите на поведение и характер (ако животното е неспокоен и не обича вода, тогава шампоанът няма да работи). Най-популярните и ефективни средства са Beafar, Front Line, Cistotel, Delix, Rolf Club, Advantage, Hartz, Bars.

По време на лекарството, се уверете, че той не се кача на лигавиците на животно, това може да доведе до интоксикация. Ако използвате спрей или капка, след това след прилагане, не можете да дадете на вашия домашен любимец оближе, това също заплашва да отрова. И за постигане на най-добър ефект, лечението трябва да се направи няколко пъти.

Лечение на стая

Ако забележите котешка бълха на себе си или на котка, то непременно те са се разпространили в дома ви. И ако времето не се извърши, паразитите ще започнат да се размножават бързо и да доведат до още повече беди, като хапят всички членове на домакинството.

Специализирани инсектициди се използват за обработка на помещения, произведени под формата на спрейове, емулсии, концентрати, разтвори. Най-популярните и ефективни са Get, Combat, Reid, Lambda Zone, Raptor, Clean House.

Основни правила за обработка:

 1. Първо трябва да почистите, за да унищожите част от населението.
 2. След това вземете всички храни и хигиенни продукти извън помещението, за да не се получат токсични вещества.
 3. Нещата трябва да се измиват с топла вода.
 4. Обработвайте всички зони и повърхности, на които бълхите могат да бъдат третирани от избрания агент. Тъй като тези паразити скачат високо, трябва да се обърне внимание на зоните, разположени на 1 метър над нивото на пода. И особено важно е да се обработват всички пукнатини, пространства между мебели, под первази и первази.
 5. За известно време (това е указано в ръководството), излезте от стаята и внимателно проветрете.
 6. Извършвайте почистване.
 7. За да се освободим от всички бълхи, процедурата за лечение трябва да се повтори две седмици по-късно.

Важно: По време на лечението всички наематели трябва да напуснат помещенията. Лицето, което провежда процедурата, трябва да носи респиратор, ръкавици и защитен костюм.

Справяне с последиците от ухапвания

Дори и да успеят да се отърват от паразити, техните ухапвания са вероятно все още ви доставят значителен дискомфорт. В този случай, преди всичко, лекувайте всички следи с антисептик, за да сведете до минимум рисковете от инфекция на тъканите. И се опитайте да не гребете повредените зони.

Отърви на сърбеж, зачервяване и други неприятни симптоми ще помогне на местните анти-алергични или противовъзпалителни агенти, произведени под формата на гелове, мехлеми, кремове и спрейове. Можете да използвате лекарства "Psilo - балсам", "Fenistil", "Боро Plus", "спасител", "Gardeks", "Адвантан" цинкова паста ", Moskitol".