Характеристика і особливості знищення трав'яних бліх

Січень 2019

Відео: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing (Січень 2019).

Anonim

Билкови ектопаразити или Psyilidae принадлежат към Hemiptera на поръчката или Rhynchota Билкови ектопаразити или Psyilidae са семейство насекоми, които са Hemiptera отлепване или Rhynchota. Този тип бълхи подразред Phytophthires се е разпространил по целия свят и предпочита да живее в дървета, трева и храсти. Въпреки това често се регистрират случаите, в които тревните бълхи обитават жилищни помещения, което причинява неудобство при хората и животните.

Описание на насекомото

Бълхите от отрязъка Rhynchota имат малко тяло. Тяхната дължина е не повече от три милиметра. Тялото на този малък паразит има крила и доста къси лапи. Задните крака на бълхите скачат. Благодарение на тях билковите паразити могат да направят значителни скокове. Освен това, лапите на насекомите имат нокти, които им позволяват да се държат здраво за козината на всяко животно.

Бълхи от ред Rhynchota имат малко тяло. Дължината им е не повече от три mm

на антена бълхи се състои от десет сегменти и две влакна, разположени на последния сегмент. Сравнително дълъг провокис има три сегмента в състава си и се простира до средата на гръдния сегмент.

Възрастните насекоми пренасят в изобилие производството на яйца, което е довело до известно време на светлината има множество ларви, има невероятна прилика с имагото.

Вредно

Има две диаметрално противоположни мнения, според които билковите бълхи имат много съмнителна репутация.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Въз основа на същите източници на информация билков бълхи не се прилага за кръвосмучещи паразити, и в способността им да живеят по-близо до обикновените тревни грешки, наравно с тази, използвана за доставка само сока растения.

Учените считат, че билкови бълхи са кръвосмучещи ектопаразити и

Съгласно друг изглед, на билков бълха ектопаразити са , се хранят с кръвта на хора и животни. Ухапвания от билкови бълхи са много болезнени и провокират появата на фокално зачервяване. Свържи се с ензима на кожата бълхи насърчава появата на сърбеж по кожата и алергични реакции с различна степен на тежест, което е достатъчно, за да се отървете решим.

Основни локализация ухапване от бълха - пищял, врата и китките, дължащи се на човешки контакт с площ от насекомо. В допълнение към дискомфорта, резултатът от ухапване може да бъде привързаност към вторична инфекция и инфекция с някои инфекциозни заболявания.

Ние също така ви предлагаме да се научите как да се отървете от пясъчни бълхи и колко опасни са техните ухапвания.

Обработка ухапване сайт

Веднага след като се появиха първите признаци ухапване от бълхи, кърлежи, трябва незабавно да се извърши серия от превантивни мерки и да се опита да се отърве от присъствието на тези насекоми в дома.

Веднага след като се появиха първите признаци бълха ухапване, трябва незабавно да се извърши серия от превантивни мерки

 • Всичко на идентифицирания мястото на ухапване трябва да се изплакне с течаща топла вода и антибактериален сапун или антисептик.
 • Трябва да се приложи леден пикочен мехур на третираното място за ухапване.
 • След намаляване на болката и намаляване на появата на сърбеж, трябва да се използва детски крем или крем Boro-Plus. Възможно е да използвате специални гелове и мехлеми, които помагат да се отървете от основните симптоми на болка.

Увеличаването на зачервяването или сърбежа може да бъде резултат от развитието на вторична инфекция. Такива симптоми са повод за незабавно лечение в медицинска институция за консултация и предписване на режим на лечение.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Бълхи под микроскоп (видео)

  Как да се борим

  За да напълно да се отървете от досадните вредители, трябва да извършите набор от дейности, които могат да бъдат представени от един от следните опции.

  • Повикване на услугата, специализирана в обработката на жилищни помещения от вредители. Качественият контрол на вредителите помага да се отървете от билковите бълхи за много кратко време. В допълнение към частните компании подобна работа се извършва от общинските служби. Използването на съвременни лекарства гарантира защита на жизненото пространство от появата на ектопаразити за период от не по-малко от пет години.
  • Можете да използвате народни методи от бълхи.Билковите паразити не търпят квартала на горчив пелин, лайка, игли или камфор. Тези билки трябва да се изхвърлят на места, където се натрупват паразити. Този метод е ефективен само в случай на отделни насекоми в къщата. Също така, ако някой от обитателите на къщата, страдащи от алергични реакции към полени или растителни естери, национално начин ще трябва да бъде заменен с друг.

  "Averfos" - един от най-модерните инструменти в борбата срещу бълхи билкови

  • Ако населението на насекоми е значителна и няма начин да се обадя специалисти трябва да се справят с собствената си стая, модерна инсектицид. Използвайте тези лекарства много внимателно и стриктно в съответствие с приложените инструкции. Веднага след лечението, което трябва да се извърши основно почистване на стаята и домашни любимци се препоръчва за лечение на специални protivobloshinymi средства.

  Ефективни средства

  на съвременния инсектициди, използвани за убиване бълхи билков, за използване в жилищен район на няколко препоръчани ресурси. Препоръчително е да се използва "Tetratsinom" , "Бриз" , "Hlorpirimakom" , "Sihlorom" , "Averfosom" .

  Постъпления от бълхи (видео)

  Съвети и трикове

  • За да се предотврати появата на ектопаразити в жилищен район е необходимо да се извършват превантивни мерки, главен сред които е и поддържането на чистотата и редовно изпълнение на мокри почиствания.
  • Защитете домашни любимци от бълхи, включително билки, като използвате специални капки за защита срещу бълхи или якички.
  • Въз основа на данните, тъй като силата на тези насекоми се използват зеленчукови сокове, от гледна точка на защита на стайни растения на може да се препоръча на редовни проверки и използването на съвременни инсектициди.