Вибір виду і правила використання шампуню від педикульозу

Грудень 2018

Відео: Порошенко, Вакарчук, Фреймут: #@)₴?$0 з Майклом Щуром #24 with english subs (Грудень 2018).

Anonim

Най-често шампоанът се използва за лечение на педикулоза. Какво трябва да направя, ако вие или вашето бебе имат въшки? Използвайте специален шампоан!

Симптоми на паразити

 • безсъние;
 • Депресивно състояние;
 • движение в косата;
 • обрив;
 • Сърбеж на кожата.

Инфекцията възниква от живи насекоми, не се предават яйца. Паразитите пълзят от един човек на друг. Те не летят, не скачат, пренасят се от близък контакт. Риск и сън с инфектирания човек в едно легло. Чрез кърпата, гребена, други лични неща, предаването е изключително рядко.

главата въшки се прехвърлят в близък контакт

правилник шампоани

Шампоан като всяка формулировка трябва да се използват за други цели. Забранено е употребата на анти-спирки:

 • за хора, които са чувствителни към химикали;
 • деца, чиято възраст е по-малка от 3 години;
 • страдащи от бронхиална астма;
 • бременни и кърмещи жени.

Шампоанът, както и всяко лекарство, трябва да се използва за предвидената употреба.

Три пъти поред не трябва да се използва същият шампоан. Ако той не дава желания резултат, той трябва да бъде заменен. Наведнъж няколко средства срещу педикулоза, за да се използва не е необходимо. Не се препоръчва използването на сешоар. След като използвате продукта, трябва внимателно да измиете ръцете си. Съхранявайте шампоана далеч от храна, на място, недостъпно за деца.

Характеристики на лечението против педикулоза

 1. Всички членове на семейството трябва да използват шампоан за превантивни цели. Но терапевтичната доза се дава само на заразеното лице.
 2. Обработката се извършва само веднъж. Но ако е необходимо, трябва да се повтори в рамките на една седмица. За един курс на лечение, броят на леченията не трябва да се надвишава повече от 3 пъти.
 3. Важно е да се третира главата и шапките, спално бельо, дрехи. Въушите могат да живеят извън главата, но по-малко от 2 дни. Те се намират на възглавници, в спално бельо, дрехи, шапки.
 4. Препаратът срещу педикулоза трябва да се използва стриктно, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на тялото и възрастта на лицето, съгласно инструкциите.

Също така ви съветваме да прочетете статия за лесни и ефективни начини за справяне с нещата от въши.

Приложи шампоан трябва всички членове на семейството, като превантивна мярка

Разгледайте шампоани

Pedilin

Изготвяне на въшки съдържа 2 активни съставки: тетраметрина, малатион. Принадлежи към групата на органофосфатните инсектициди. Действието е следното: в тялото на паразита се отделя специално вещество ацетилхолин във висока концентрация, в резултат на което те загиват.

Важно е да наблюдавате дозата! В случай на предозиране:

 • слабост;
 • лакримация;
 • уринарна инконтиненция;
 • зрително увреждане;
 • коремна болка;
 • Хипер-слюноотделяне, други локални реакции.

Шампоанът не е подходящ за Вас, ако има чувствителност към елементите, съдържащи се в препарата, и е забранено и за деца под 2 години. Нанесете продукта върху влажна коса. В същото време, той трябва внимателно да се втрие в скалпа. След това изчакайте 3 минути и лекарството се измива.След това процедурата се повтаря и гребенът може да бъде изцеден от паразити.

Pedilin принадлежи към групата на органофосфорните инсектициди

Потребителите считат, че представеното лекарство за педикулоза е неефективно. Заслужава да се отбележи силната миризма, след като еднократното прилагане на резултата няма да бъде.

Paranit

Препаратът срещу въшки причинява минерално масло Clearol. Нанася се върху мокра или суха коса по дължината. Трябва да изчакате 10 минути, можете да го измиете. Не използвайте шампоан за лечение на деца на възраст под 3 години. Внимателното изравняване на ниците след лечение е незаменима мярка. Следващото лечение се извършва по-късно от седмица по-късно.

Паразитът срещу педикулозата включва минерално масло Clearol

Повече от половината от тези, които са се опитали, говорят за ефективността на подготовката. Много хора казват, че шампоанът трае само няколко пъти. Може да възникне дразнене на кожата. Означава мазнини. Предлага се с гребен.

Veda-2

Лекарството за педикулоза е в състава permethrin. Нанесете върху влажна коса. След това изчакайте 10 минути. Паразитите са внимателно обработени с гребен. След третирането косата се обработва с 5% оцетен разтвор.

Шампоан, според рецензии, струва повече от 20 минути. Някои потребители вярват, че лекарството не помага. Производителят е Москва, Русия.

Педикулоза (видео)

Хигиена

Лечението за педикулоза от този тип може да се използва от 5-годишна възраст. Не го използвайте, страдате от алергии към лекарства, хора с кожни заболявания.

Стандарт на приложение - при влажна коса. Дръжте на главата на лекарството се препоръчва за повече от 20 минути. Повторната обработка може да се извърши след 10 дни.Не е необходимо да се прилага "Chigia" по-често, отколкото два пъти месечно.

Не е необходимо да прилагате лекарството на хора, които са алергични към лекарства, хора с кожни заболявания

Някой помага веднага, други не. Миризмата е неприятна. Лекарството леко изтръпва. Производителят е България.

Какво е важно да се знае за болестта

Има няколко неща, които улесняват борбата с въшките. Как се заразява човек?

 1. В тесни съблекални, когато се свържете с дрехите на различни хора.
 2. Когато докосвате косата с заразен човек.
 3. Ако носите шапка на някой друг.

Малките деца, момичетата с дълга коса, са по-склонни да бъдат засегнати. Косата за момичета се препоръчва да се заплита в пигтейли.

На главата въшките могат да живеят до 21 дни. Ниц живее една седмица. След това излюпват.

Малките деца, момичетата с дълга коса

са по-склонни да бъдат засегнати от заболяване. Котки, кучета и други животни, представляващи интерес, не представляват представените паразити. Краката на въшките са такива, че могат да се движат около човешката коса, а не пластмаса, дърво или метал.

Насекомите не са носители на болести. Ако те не са унищожени, тогава в началния стадий на болестта те не могат да причинят сериозни увреждания на тяхното здраве. Но болестта е много неприятна. А при липса на лечение могат да се образуват фурунки на главата, язви и дори лимфаденит на възлите на врата!

Превантивни мерки

 • След като нанесете шампоана, трябва да направите мокро почистване в апартамента.
 • Също така декорациите и гребените трябва да бъдат дезинфекцирани.
 • За обработка използвайте разтвор на алкохол, или можете да накисвате предмети в сапунена вода. И след това за 2 часа да се чисти във фризера.
 • Облеклото трябва да се измие. Това, което не може да бъде обработено едновременно, се поставя в опаковки.

Как да се отървете от въшки (видео)

Когато използвате шампоани срещу въшки, следвайте инструкциите ясно. Само ако всички условия са изпълнени, можем да очакваме добър резултат. След обработката е задължително да се пени. Не трябва да се използват остарели методи, те не дават ефект. При инфекция и след обработка се препоръчва да направите прическа. Има много шампоани от различни производители. Всеки инструмент има своите предимства и недостатъци. Мненията на потребителите се различават, факт е, че всеки човек е индивидуален, което означава, че той трябва да намери средствата, които му отговарят.