Вибираємо хороший засіб від вошей

Січень 2019

Відео: Вибираємо Засіб від Комарів - Ранок - Інтер (Січень 2019).

Anonim

Отърви се от вредителите понякога много трудно. Но, за щастие, съществуват съвременни средства за въшки, които могат ефективно и безопасно да се борят с насекоми. Понастоящем въшките се лекуват достатъчно бързо. Какви средства за лечение на въшките да използвате, вие решавате.

Форма на публикация

Как да изберем наистина ефективно лекарство против въшки и нишки? Преди да вземете решение, помислете за основните типове:

 1. Концентрирани емулсии. Тяхното приложение не може да се счита удобно, тъй като такива препарати показват необходимостта за готвене средства, които е необходимо да се разреди концентрата с вода или специална течност. Съществува риск от отравяне или химически изгаряния (ако основната активна съставка е агресивна и токсична).
 2. Шампоани срещу педикулоза. Тази форма е най-удобен, тъй като тя е напълно готов за работа, няма какво да се разтвори или не трябва да се подготви, просто миете косата си означава. Концентрацията на активните вещества е ниско, така че всички шампоани са безопасни (някои са подходящи за деца и дори бременни жени).
 3. Спрейове. Препаратите, произведени в тази форма са много удобни, те трябва да се напръскат върху косата. Но ако приложението ще бъде неравномерен, ефективността на контрол на вредителите ще намалее, защото дори ако цветът ще остане само една въшка, тя ще продължи да снасят яйца и да се увеличи населението на насекоми, които ще доведат до повторно заразяване.
 4. Крем. Не е много удобно да се използват, тъй като често е трудно да се разпределят препаратите в тази форма по скалпа и през косата. Да, и измиване на въпросните средства не е лесно.
 5. Кретвите са съвременни устройства, които ви позволяват да се отървете от педикулозата без да използвате средства. Понякога е възможно само като опция, например, в случай на свръхчувствителност на кожата на главата, силни и многобройни наранявания или дерматологични заболявания (в такива случаи, използването на почти всички лекарства въшки е неприемливо и може да причини дискомфорт или дори сериозни странични ефекти).
 6. Народни средства за въшки. Много ги подценяват или не ги приемат сериозно и напразно. Някои от тях са наистина ефективни, напълно безопасни за хората (включително децата) и в същото време осигуряват значителни икономии.

Сега всяка от тези групи трябва да се разглежда отделно и подробно.

Емулсии и разтвори

Най-популярните и ефективни решения и емулсии срещу педикулоза са представени по-долу.

Medifox

MediFox от въшки е много ефективен, много го смятат за най-ефективен. Активната съставка е перметрин, който е доказан инсектицид, ефективен срещу повечето видове съществуващи вредители. Ако решите да започнете лечението, тогава се приготвя разтвор от 8 милилитра от препарата и 200 милилитра топла вода за третиране на главата. Готова емулсия се нанася върху влажна коса и кожа, остава в продължение на двадесет минути, след което се измива добре. Това лекарство е противопоказано за употреба при деца на възраст под една година и трябва да се използва с повишено внимание в периоди на лактация и детероден стадий.Рядко след приложението има сърбеж, зачервяване, изгаряне (всичко това обикновено преминава бързо).

Пълните марки

Ларвите на Ful Marks като активни вещества съдържат изопропил миристат и циклометикон, които причиняват дехидратация на всички индивиди и тяхната последваща смърт. Приложението е съвсем просто. Лосионът се прилага просто по дължината на косата (изисква се предварително разресване и разресване) и се оставя за десет минути, след което се измива. На следващо място, всички ницове и въшки трябва да се перат с специализиран гребен от една и съща марка. Тя се разрешава да се използва при деца на възраст от пет години.

"Focsilon"

Това лекарство за въшки е сравнително евтино, но не е напълно безвредно, тъй като основният компонент е бензил бензоат и е доста токсичен. Поради тази причина въпросният медикамент не може да се използва при деца на възраст под пет години, както и при кърмачки и бременни жени. В допълнение, употребата на дерматологични заболявания и кожни лезии е забранена. Нанесете композицията за 10 минути, след което внимателно измийте. След прилагане, стаята е вентилирана. А лицето, което извършва лечението, трябва да носи респиратор, маска и ръкавици за защита. Възможни нежелани реакции са хиперемия, сърбеж, изгаряне.

Авицин

Този препарат съдържа общ, ефективен и безопасен инсектицид permethrin от въшки. За еднократно третиране на главата трябва да се приготви слаб разтвор от един милилитър от агента и 100 ml вода. Нанесете готовия продукт за 10 или 15 минути, след което внимателно измийте. Противопоказна употреба при деца под 5 години, при кърмачки и бременни жени, както и с повишена чувствителност към перметрин или към неговата индивидуална непоносимост.

"Medilis"

Тази емулсия срещу въшки също ефективни в борбата, и много други вредители, включително червеи, хлебарки и така нататък. В присъствието на ницове или въшки трябва да се приготви разтвор от 1 ml препарат и 83 ml вода. Окончателният състав с памучен тампон, нанесете върху скалпа и косата, а след двайсет минути, внимателно изплакнете с вода от чешмата, а след това всеки препарат, например, редовно шампоан или сапун. Уверете се, че използвате защитно оборудване! Ако не се наблюдават дози или предпазни мерки, вероятно е отравяне. Лекарството не е одобрен за употреба при деца и лица под 18-годишна възраст, при кърмещи жени и бъдещите майки, както и всички лица, които са противопоказани за контакт с токсични инсектициди.

Има и други лекарства, които не са включени в този списък. Например "Forsyat anti-boy".

Шампоани

Лечението на педикулозата може да се извърши с помощта на шампоани, които могат да бъдат закупени в аптеката.

"Pedilin"

"Pediline" помага да се карат въшки или ядки за повече от едно поколение. Въпреки че е произведен от дълго време, той все още е ефективен срещу вредители. Има само две активни вещества: тетраметрин и малатион. Те се допълват взаимно и по този начин причиняват непосредствена смърт на всички хора на въшките. Употребата е разрешена при деца на възраст от две години, както и при кърмещи и бременни жени. Както показват ревютата на обикновените хора и трихилозите, употребата е по-ефективна, когато се обработва предварително главата с емулсия със същото име. Нежеланите реакции се появяват рядко и се проявяват под формата на сърбеж, дискомфорт, изгаряне.

Veda

Този шампоан срещу педикулоза също е доста ефективен, тъй като активното вещество е инсектицидът permethrin.Прилага се в продължение на 40 минути, след което се измива. За да се увеличи ефективността, е желателно да се повтори лечението една седмица по-късно. Не е желателно да използвате този инструмент за всички дерматологични заболявания, по време на кърмене и по време на бременността.

"Parazidoz"

Активният компонент - фенотрин, че е безопасно за хората, но това не се препоръчва да се използва при деца под две години и половина, а ако сте чувствителни към това вещество. Това много ефективно лекарство се използва два пъти с интервал, равен на един ден. И ако е необходимо, лечението се повтаря в рамките на една седмица.

"Paranit"

Активната съставка в този шампоан е комплекс "Clearyol", състоящ се от минерални масла. Той буквално блокира дихателната система на въшките и провокира тяхното обезводняване и след това смъртта. За да премахнете всички вредители, прилагайте лекарство срещу въшки по цялата дължина на косата и скалпа в продължение на десет минути. След това съставът се измива и всички мъртви насекоми се отстраняват чрез гребен или гребен. Можете да повторите обработката след седем дни.

"Hygia"

Този шампоан срещу педикулоза е доста ефективен и относително евтин. Основният компонент е permethrin. "Chigia" е разрешен за употреба при деца, както и кърмещи и бременни жени представители. Нежеланите реакции на "Chigia" са редки, но могат да се появят алергични реакции, като сърбеж, зачервяване или изгаряне. Нанесете "Chigiya" за 20 минути и след това просто измийте с течаща вода. Наркотикът "Chigiya" е достатъчно безопасен за употреба.

"Lavalin"

Шампоан от въшки. Произведени в различна форма. Има растителни компоненти. Той се характеризира с остра миризма на етерични масла.

"LiceGuard"

Сравнително ново лекарство за въшки и нишки, но ефективността им не е научно доказана и безопасността се обяснява само с факта, че съставът само на природни компоненти. Веществата намаляват лепливостта на състава, с който фитиите се фиксират върху косата, което прави лесно отстраняването им. Желателно е този инструмент да се използва в комбинация с други.

Спрейове

Ушите също могат да бъдат отстранени с помощта на различни спрейове и аерозоли. Кои от тях са най-ефективни:

 • Сравнително силно лекарство, с което може да се лекува педикулозата, е Paraplus. В състава си, както и три инсектициди, а именно малатион, бутоксид pereonil и перметрин. Съставът се напръсква върху косата и след десет минути главата трябва да се измие. Плюс плюс от въшки не може да се използва при деца на възраст под две години и половина, с непоносимост към вещества, включени в състава и при астма. При лагеруване и кърмене е по-добре да откажете приложението.
 • "А-пара". Това ефективно лекарство се използва само за лечение на помещения, не се допуска контакт с кожата, тъй като активните съставки (едеплерферин и пиперонилбутоксид) са изключително токсични.
 • Nyuda е добро и безопасно лекарство на базата на диметикон (също съдържащи триглицериди, восък и аромати). Този спрей е противопоказан за деца на възраст под три години, както и за кърмачки или бременни жени. Прилага се в продължение на 45 минути върху суха коса, докато се навлажни напълно, след което се измиват.
 • "Pediculum Ultra". Активното вещество е алкохол, така че ефективността може да се счита за средна, въпреки че много хора действително умират. Употребата не е разрешена в детска възраст (до пет години), с кърмене и носене.

Кремове и лосиони

Лечението може да се извърши с помощта на такива кремове като:

 • "Nittifor" - лекарство, базирано на известния перметрин. При кърмене и бременност употребата на "Nittifor" не се препоръчва. За да приложите крем от въшки "Nittifor", е необходимо десет минути. Вероятно отнема няколко лечения. При употребата на "Nittifor" могат да се наблюдават странични ефекти. Инструкциите за употребата на "Nittifor" са приложени към лекарството.
 • "Ник" помага да се бори срещу паразитите. Активната съставка в този крем е перметрин. Лекарството е одобрено за употреба при деца, както и при кърмещи жени и бъдещи майки (с голямо внимание). Прилага се в продължение на десет минути, след което трябва да измиете косата си. След седем или десет дни лечението може да се повтори.
 • Лосион "Lanzid" се използва като препарат против въшки. "Lanzid" има течна форма на освобождаване. Подходящ за външно лечение на главата и засегнатите части на тялото. Лозанът "Lanzid" може да се използва от хора от различни възрасти. "Lancid" се бори с главата и пубиската въшка. Ревютата казват за редките странични ефекти на "Lanzida".

Crests

Гребените ви позволяват да изгладите напълно всички паразити от косата, така че приложението им да е ефективно, но доста трудно. В допълнение, индивидите могат да останат на скалпа. Някои от хребетите в допълнение към много близко разположените зъби също имат функция на слаб електрически удар , който не се усеща от човешкото тяло, но позволява напълно да се убиват и отнемат всички въшки. Най-популярните гребени, които можете да закупите в аптеката, са "LiceGuard", "Robi Comb", "Nit Nit", "AntiV".

Народни средства за защита

Лечението с народни средства също може да бъде ефективно, но все пак е по-добре да ги използвате в комбинация със специализирани аптеки.Можете да използвате бензин или керосин, оцет, сапун, червена боровинка или лимонов сок, етерични масла и т.н.

Chemerichnaya вода също се използва активно в присъствието на въшки, но има токсичен ефект. Тя е строго противопоказана за деца, бъдещи майки и кърмачки. В случай на увреждане на кожата, също се забранява използването й. Съществува и риск от нежелани реакции и понякога изключително неприятен.

Вече знаете кои подготовки са ефективни и можете да изберете най-ефективното средство за отстраняване и най-накрая да се отървете от всички ницове и въшки.