Вибираємо засіб від кліщів для своєї собаки

Січень 2019

Відео: The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Wall / Water Episodes (Січень 2019).

Anonim

Избор на решение трябва да се основава на възрастта на животното и степента на заразяване с паразити Как да защитим кучето си от кърлежи? Необходимо е да се използват специални средства. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че те не убиват напълно паразити, а просто ги парализират. В резултат на това акари, пълзящи по козината на кучето, не могат да захапят кожата на животното и да умрат сами.

Как да защитите домашен любимец

Не можете да ходите тихо с куче, ако продължавате да мислите, че симптомите на ухапване от кърлежи ще се появят. За да не се случи това, се препоръчва използването на специални средства. В момента те са поканени много.

Всички те вече имат ефект върху появяващите се паразити. Подготовката се различава по начина на приложение, състав, принцип на действие. Всеки инструмент има своите положителни и отрицателни характеристики, които трябва да бъдат взети под внимание.

Има много лекарства за кърлежи. Всички те имат своите предимства и недостатъци

Класификация чрез кърлежи

Всички продължават от тези паразити се разделят на:

Според вида на приложение:

 • капки на холката;
 • шампоани;
 • Спрейове;
 • решения;
 • аерозоли;
 • Прахове;
 • яки;
 • лосиони;

Ако котката има кърлежи, тази статия ще ви помогне.

Как да защитите кучето си от кърлежи? Необходимо е да използвате специални средства

Препоръчваме Ви да научите за подкожно отметка в домашни любимци.

При продължителност на експозицията:

 • незабавно действие;
 • с продължително действие;

Не можете да ходите тихо с куче, ако продължавате да мислите, че симптомите на ухапване от кърлежи ще се появят

Състав:

 • еднокомпонентен;
 • многокомпонентна;
 • двукомпонентни;

Според принципа на действие:

 • контакт;
 • протоплазмична;
 • чревни;
 • репеленти;
 • регулатори на растежа.

Препоръчваме да разберете колко опасно е ухапване от кърлежи.

Всички препарати се различават по начина на приложение, състав, принцип на действие

Използване на шампоани

Шампоаните могат да предпазят от такива проблеми като ечемик за енцефалит. Много е удобно да ги използвате. Шампоан се нанася върху козината на животното, изчакайте 10 минути, след което продуктът се измива с вода. След една седмица процедурата трябва да бъде повторена. Плюсът от този метод също е, че шампоанът има добър ефект върху кожата на животното.

Има ли някакви недостатъци? Шампоаните от кърлежи не могат да се използват от лактиращи животни и кученца преди 3-месечна възраст. Не използвайте това лекарство, ако има проблеми с кожата на животното.

Как действа шампоанът? Състои се от синтетични пиретроиди. Те могат да проникнат в бронята на акари и да парализират нервната си система. Препоръчваме ви да научите как да победите земните бълхи.

Всяко лекарство има своите положителни и отрицателни характеристики, които трябва да вземете под внимание

Прилагане на праха

След като забележите симптомите на появата на кърлежи, можете да използвате специален прах. Те са базирани на пиретроидни, етерични масла в различни пропорции, делтаметрин. Много е лесно да се използва лекарството за кърлежи: то се втрива в кръста, гърба и ушите на животното срещу козината.Лекарството се използва в момент, когато вече са се появили кърлежи, тъй като превенцията не се препоръчва.

Заслужава да се отбележи и фактът, че ако попадне в очите, прахът може да раздразни лигавицата. Следователно, тя трябва да се използва с повишено внимание.

Паразитни назъбени

Нашийници са популярни, но имат и недостатъци. Така че, ако забележите, че вашият домашен любимец има такива симптоми като зачервяване на кожата, повръщане, сърбеж или подуване, трябва да знаете - че е време да свалите яката. Животното трябва незабавно да бъде показано на лекаря. Алергии могат да се появят и при собствениците на кучета.

Важно! Куките за кучета не са подходящи за котки. Въпросът е, че кучетата могат да съдържат петринова субстанция, която е опасна за котките.

Ядките с етерични масла са безопасни за животните, но тяхната ефективност поражда съмнения. Основното предимство на традиционния продукт е, че може да работи за 4 месеца! Ако не знаете кои пръстени да изберете от червеите, такива екземпляри като Kiltix, Befar, Bolfo работят добре. Можете да научите как да намерите и унищожите апартаментни бълхи.

Как да предпазим домашния любимец от кърлежи (видео)

Използвайки спрей срещу кърлежи

Такова средство като спрей е много ефективно за защита срещу кърлежи. Но е трудно да се нарече трудно. По време на пръскане на наркотика се получава на кожата, в дихателните пътища, на мебелите, което е напълно неприятно. Също така, когато кучето ще оближе вълната, част от продукта ще попадне в стомаха й. С оглед на това, ще трябва внимателно да изчислите дозата.

Препоръчва се спрея да се използва само като допълнителен препарат. Например, просто ги поръсете с лапите на животното и отидете на разходка в гората.Препоръчваме ви да се запознаете с материала относно правилното отстраняване на хиподермалния отметка.

Шампоаните могат да предпазват от проблем, като например анафилактичен енцефалит. В същото време е много удобно да използвате

Капки от кърлежи

Настоящите анти-кърлежи имат редица предимства. Прилага се върху холката, така че да не дразни лигавицата на животното и да не навлиза в дихателния тракт. Лекарството може да се прилага дори при кученца и бременни домашни любимци.

Единственият недостатък на средствата е сравнително високата цена, както и фактът, че наркотикът ще трябва да се използва всеки месец. Но ако мислите колко пари ще бъдат изразходвани за лечение на домашни любимци, този вариант ще стане оптимален. Собствениците на котки ще се възползват от този материал.

Решения

Отделно внимание в борбата срещу кърлежите са заети с решения. Те са "Неостамозан" и "Бутокс". Приложете определените средства по един от следните начини:

 • по време на къпане добавен във водата;
 • разтворени във вода и пръскани животни.

След процедурата се препоръчва кучето да се изсуши със сешоар и след това да се изплакне с шампоан. Но ако сушенето е извършено качествено, не е необходимо да се измива. Можете също така да разберете откъде идват стоножките в апартамента.

Така че има много средства за кърлежи. Всички те имат своите плюсове и минуси. Избор на лекарство е необходимо, въз основа на възрастта на домашния любимец и степента на инфекция от паразити. Препоръчваме Ви да научите за козметичните средства срещу комари.