Таргани - комахи шкідники

Грудень 2018

Відео: Відлякувач шкідників Пест Репіллер (Грудень 2018).

Anonim

Хлебарите са насекоми, които предизвикват огромни проблеми за хората. Всеки иска да живее в чист и удобен дом. Поради тази причина, ние трябва да го меко казано, ние няма да сме много доволни, за да се свържете с различни видове вредители, по-специално - хлебарки, толкова повече, че тези вредители могат да бъдат носители на много заболявания. Следователно, веднага щом се появят във вашия апартамент, все по-отложената борба срещу тях само ще усложни ситуацията.

Видове

Противно на доста голям брой данни видове насекоми в апартаментите, ние можем да намерим само няколко от тях, тук са видове домашен любимец хлебарка:

Червената хлебарка

най-често в домовете ние ще бъдем в състояние да намери тези видове хлебарки. В хората тези насекоми се наричат ​​прусанци. Искам да отбележа, че процесът на борба с тях ще ви изправи с много трудности.

Те се случват:

  • В страната или в частна къща.
  • В столовете и лечебните заведения.
  • В жилищни сгради.

Тези насекоми приемат храна, както прясна, така и просрочена. Като правило, твърдо установени в кухнята, проникващи в кутиите и дори вътре в хладилника. Имате огромна скорост на възпроизвеждане. Много активно се адаптира към новите условия на околната среда. Те не живеят сами, а под формата на колонии.

Тези насекоми ще могат да живеят във вашия дом само ако има вода, като правило, това се дължи на работата на дефектни водопроводни инсталации. Затова се подгответе за дълга и задълбочена борба срещу тези насекоми.

Черен хлебар

Този вид хлебарки идват в къща за мъже от такива главоболия като боклук и канализация. Но те рядко се издигат по-високо от петия етаж, така че, ако живеете на десетия етаж, нямате какво да се страхувате! Бъдете внимателни към външния им вид, това е един от признаците, че в стаята ви е нехигиенно състояние.

Те ядат почти всичко и дори ако нямате прясна храна, тези хлебарки ще бъдат доволни от остатъците. Максималната им дължина е до 3 сантиметра, цвят от черен до тъмно сив, кафяв или тъмночервен.

Като цяло червените и черни хлебарки са много сходни между човека. Последните обаче нямат толкова висока степен на репродукция, освен че имат неприятна миризма, която е един от бедните сигнали за хората.

Къде живеят?

  • В контейнер с боклук.
  • Зад печката.
  • До хладилника.
  • В килера.

Основната причина да се страхувате от тези насекоми е мястото, откъдето са дошли. Те, гмуркащи се в сметища и подобни места, носят на лапите си огромен брой инфекции директно на трапезарията и вашите продукти. Според статистически данни и някои независими проучвания, черни хлебарки носят повечето от болестите, сред които най-честите са Е. coli, язва и холера.

Бели хлебарки

Това е популярно погрешно схващане, че тези насекоми принадлежат към отделен подвид. Ние смея да унищожим този мит - това не е вярно. Инсектите носят бяла кожа за известно време след периода на зачервяване.

Обикновено те трудно могат да се видят в такъв момент, тъй като бялата хлебарка чака този период в приюти. След това, след известно време, кожата на вредителите потъмнява и те отново се връщат към характерен цвят за своя вид.

Много рядко хлебарката може да стане бяла поради ефекта на човешката употреба на реагентите в процеса на борба с паразита. И оцелелите насекоми могат да загубят оригиналния си цвят.

Американската хлебарка

Не е трудно да се отгатне, родното място на тези насекоми са в Африка, където те са били в Новия и Стария свят с храната, която се изпраща по море.

Независимо от факта, че в родната си страна, тези видове хлебарки са живеещи в дивата природа субтропичен климат в Европа и Америка, те са в състояние да се достатъчно бързо да се адаптират към по домовете си с много храна и комфортна среда (Русия в това отношение не е изключение) ,

Американските хлебарки са много мобилни и дори агресивни. Въпреки това, те са непоносими към ниските температури и могат да умрат вече при 0 ° С.

Туркменски и египетски хлебарки

Много по-редки видове хлебарки, които се чувстват главно на територията на Централна Азия и Южна Русия. Живейте както в човешката обител, така и в сградите, където се отглеждат добитъка.

Мебелен хлебар

Първото споменаване за тях се случва през 60-те години, а е предимно централна Русия. Общите черти са яркочервен и прозрачни крила с кафяви ленти.

Обикновено медните хлебарки се придържат към нишестето. Поради тази причина не се изненадвайте, ако най-големият им клъстер се намира в библиотеки, спални, архиви и други места, където те имат източник на храна.

Защо те представляват голяма опасност за нас?

Не забравяйте, че някои видове хлебарки се наричат ​​по основание от жителите на тъмнината. Тези вредители започват да ловуват веднага щом светлината изчезне или се изключи. Много често се превръщат в източник на инфекция и това е опасно.

Обикновено вредителите отначало се хранят с отпадъци, а след това по някаква причина могат да отидат в търсене на нов източник на храна. Така че те проникват в апартамента, където започват да носят инфекцията на хората. Много често това може да бъде например яйцата на червеи. Отделни неудобство може да се счита, че понякога насекомите са причина за унищожаването на страници от книги и произведения на изкуството върху тях, понякога - да причини увреждане на облекло и разнообразие от кожени изделия, например - колани и ръкавици.

По правило, поради по-малкото разстояние между къщите една от друга и общата водоснабдителна система, проблемът с хлебарки е проблемът в апартамента, а не в частната къща.

Направи насекоми борят Трудно

Намиране на спускане по-издръжливите същества, отколкото са, че е много трудно, и, съответно, той осигурява голяма трудност, когато има борба с тях. Ще се нуждаете само от титанично търпение, ако възнамерявате вашата борба да бъде коронована с успех!

Има един интересен факт - вредител, който е загубил главата си в буквалния смисъл на думата, може лесно да живее във вашия апартамент за още десет дни без него. Повече хлебарки са в състояние да оцелеят дори в среда с повишена радиация. Те могат да живеят и без храна до четиридесет дни, но всеки ден гладните стачки ще станат по-агресивни и следователно по-опасни за човека. Особено се страхувайте от ухапването им - те ще бъдат изключително болезнени!Ще бъдете изненадани, но дори и много отрови ще ги вземат.

Ако искате контролът на вредителите в апартамента да бъде най-ефективен, използвайте само най-ефективните и работещи инструменти. Обърнете внимание на всички места в апартамента, където се наблюдават насекоми.