Комбат від тарганів - огляд засобів відомого бренду

Грудень 2018

Відео: Клопы, тараканы. Как избавиться и методы борьбы (Грудень 2018).

Anonim

Борба - това е цяла линия от средства от хлебарки. В Русия и в ОНД тези лекарства са в голямо търсене. Като част от средствата е мощен инсектицид, който ефективно помага в унищожаването на насекомите. Отличителна черта на марката е практичната опаковка за гелове, аерозоли и капани. Балоните и тръбите са удобни и лесни за употреба, без да се налага да се правят допълнителни усилия за пръскане и изстискване на съдържанието.

На гаранциите на производителите, всички средства под марката Combat се отличават с насочено влияние. Те произвеждат продукти под формата на аерозоли, гелове и капани. Всеки въпрос има своите особености, предимства и недостатъци.

Аерозолни препарати

Аерозоли Combat е линия от инсектициди, предназначени за пръскане. Те се различават под формата на дюзи, концентрацията на активното вещество. Характеристики - бутилки с различни дробове, които позволяват по-точно пръскане на отровата в труднодостъпни места.

Видове аерозоли

  • Supersprey
  • Multisprey
  • аерозоли, които са издадени от отделна поредица от

По-голямата част от потребителите са доволни от аерозоли Бойни хлебарки. Те отбелязват ергономичната форма, скоростта на действие и възможността да купят лекарството в почти всеки специализиран магазин.

Superspray е най-мощният агент сред аерозолите на тази марка.Подходящ за борба срещу всички видове домашни насекоми. Отличителен признак е високата концентрация на два инсектицида, имипротина и цитоинотрина. Поради високата концентрация на отровата се постига висока скорост на действие. Производителите отбелязват, че спреят е безопасен за хората, а хлебарките умират в първите минути след пръскането.

Multi-Spray е широкоспектърно средство за защита. Помага срещу всички видове домашни насекоми. Съдържа няколко активни вещества от групата на пиретроидите. Този инструмент работи срещу пълзящи и летящи насекоми. Отличителна черта е доста ниска цена за бутилка с голям обем.

Освен това, под марката Combat се произвеждат други аерозолни инсектициди за специфични видове насекоми. Въпреки това, за размножаването на хлебарки, мултипулса и суперспира са най-добри. В други аерозолни формули концентрацията на активното вещество е по-ниска.

Препаратите, основани на

Combat gel също произвеждат инсектициден гел. Тази форма на освобождаване се счита за най-сигурна.

Гелът съдържа:

  • Хранителен компонент. Използва се като стръв, за да накарат насекомите да ядат отрова. Благодарение на този компонент инструментът работи ефективно.
  • Гел основа. Това са различни емулгатори и сгъстители. С тяхна помощ гелът става желатинов и придобива разпознаваема структура.
  • Консерванти. Необходими са за дългосрочно съхранение. Гелът запазва свойствата си за половин година след прилагането.
  • Активно вещество. Инсектицидът от пиретроидната група действа като отрова.

Характерна особеност е формата на тръбата. Гелът се продава в спринцовки с епруветки.Това ви позволява да достигнете до всички труднодостъпни места. Освен това, спринцовката помага да се запази и да се приложи гел в малко количество. Гелът е с ниска цена в сравнение с аналозите. Производителите казват, че една опаковка от 30 мг е достатъчна за обработка на 50 м².

Уловители на капани

Капанът работи като комбинация от отрова и стръв. Съставът съдържа хранителни съставки и активни съставки. Този инструмент е разумно да се използва само във връзка с други, по-ефективни мерки за борба. Капанът ви позволява бързо да намалите броя на хлебарки. Насекомите ядат отрова, привлечени от миризмата и след това прехвърлят инсектицида в гнездата си, заразявайки други индивиди.

От отличителните белези е възможно да се разграничат малки размери на капака, както и възможността за прикрепване към вертикални повърхности. Всеки капак е снабден с лепило, предназначено за залепване на плоски повърхности.

Има няколко цветни решения. Оцветяването съответства на стандартните цветове на подовите настилки, така че капаните са невидими на пода.

Удобно е, че всеки инструмент за борба с марката съдържа инструкция, в която ясно е написано как, кога и колко да се използва отровата. Като цяло цялата линия продукти Combat е достъпна и доста ефикасна. Трябва да изберете, въз основа на броя на насекомите, заразената област и размера на свободното време за обработка. Тъй като лекарствата са евтини, е разумно да се проведе цялостна борба, използвайки както аерозол, така и капани и гел.