Комфортіс: нове слово в боротьбі з блохами

Грудень 2018
Anonim

Таблетки "Comfortis" & минус; удобен и лесен начин за предпазване на животните от бълхи Бълхите могат много да усложнят живота на животното, причинявайки сърбеж, болка и различни заболявания. Необходимо е да се борим срещу тях - за това са разработени много средства. Едно от тях е хапчето "Comfortis".

Методи за борба с бълхите

Във ветеринарните аптеки можете да намерите различни средства:

 • спрейове;
 • капки;
 • шампоани;
 • яки.

Нито една от тях не дава 100% гаранция и всички имат недостатъци. Шампоаните имат изключително слаби ефекти и са по-подходящи за профилактика. Яката е неудобна, защото е необходимо тя да се носеше непрекъснато, без да се отстранява. Почти всички тези инструменти се използват изключително външно. И само наскоро се появи лекарство, което може да се използва вътре. Нови таблетки "Comfortis" от бълхи, като всички лекарства, имат своите плюсове и минуси.

New хапче "на Comfortis" от бълхи, като всички лекарства, имат своите предимства и недостатъци

Състав

"Таблетки Komfortis" се считат за нови за лечение на животни. Активното вещество от тях - спиносад, принадлежи към групата на спинозидите. Спиноза - нервен агент, който действа директно върху нервната система на бълхите, блокира разпространението на пулса по нервните влакна и причинява парализа. След това всички системи на тялото отказват и смъртта се установява.

Spinozad е доста силно вещество. Таблетите "Comfort", според прегледите, действат бързо: половин час след прилагането им бълхи върху животното започват да умират.Репродуктивната система също страда - оцелелите бълхи вече не носят яйца.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

В допълнение към спинозадата, таблетките са пълни с пълнители и всички видове помощни вещества.

Бълхи донесат дискомфорт на вашия домашен любимец

Спинозадата бързо се абсорбира, преминавайки през стомашно-чревния тракт. След 2, най-много 4 часа, концентрацията на лекарството в кръвта става максимална при кучетата. При котките максималната концентрация се появява много по-късно - след 4-12 часа. Тогава веществото започва да действа активно, което води до масова смърт на паразити. Гърбът се екскретира от тялото с урина. След два дни 75% от веществото се екскретира и за една седмица е почти напълно.

Действие "Комфорт"

"Comfortis" разрушава бълхите и помага за предпазването на кучетата и котките от тях за още един месец. През цялото това време животните са надеждно защитени от бълхи, които не могат да живеят върху тях.

Spinozad действа леко и на практика не уврежда здравето на животното. Ето защо лекарството става толкова популярно сред собствениците на животни.

Спинозад действа леко и на практика не уврежда здравето на животното

Метод на приложение

"Comfortis" се поставя в храната или се дава перорално след хранене. Инструкциите към препарата точно определят необходимата доза въз основа на възрастта и теглото на кучето или котката. Средно 1 кг тегло куче се предполага да бъде 50-70 мг. Котката се поставя само на 50-100 mg.За малките кучета дозата се намалява и може да бъде сравнима с дозировката за котки.

Удобни таблетки могат да бъдат давани на кученца, започващи от 14 седмици.

За да може животното да яде по-лесно таблетки, лекарството се ароматизира с говеждо месо.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  "Komfortis" постави в храна или дава орално след хранене

  Странични ефекти

  Съдейки по мнения, таблетките се понасят добре. В редки случаи може да възникне индивидуална непоносимост.

  След като животните са изяли хапчетата, трябва да бъдат внимателно наблюдавани. Най-честите нежелани реакции са летаргия, намален апетит или повръщане.

  Противопоказания

  Не трябва да приемате "Comfortis" при бременни и кърмещи животни, както и при тези, които страдат от епилептични припадъци. Също така, не давайте хапчета на животни, които не са навършили 3-месечна възраст.

  Не предприеме "Komfortis" бременни и лактиращи животни

  доза

  В зависимост от вида на хапчето може да съдържа 270-1040 мг спиносад.

  Комфортни таблетки & мин. удобен и лесен начин за предпазване на животните от бълхи. Но преди да ги използвате, трябва да се консултирате с ветеринарен лекар, който въз основа на индивидуалните характеристики на животното ще реши дали е възможно да се използва.

  Комфортни таблетки (видео)