Поширені шляхи проникнення клопів в квартиру

Грудень 2018

Відео: Встановлення Medusa (Грудень 2018).

Anonim

Бъговете може да се появи в много чиста и добре поддържан апартамент Ако ликвидация дом дървеница, не се изненадвайте, за да видите тялото на ухапване от веригата. Какво да правя? Първо трябва да разберете защо са стартирали бъгове. Паразитите могат да се появят в най-чистия и най-чист апартамент.

Причини за появата на

Настилките от съседни стаи влизат в апартамента. Това е актуално за старите съветски апартаменти, за къщи, построени в селските райони. Начало дървеници са неактивни, те не могат да летят бързо и се изпълнява, но са в състояние да за дълго време без храна, за да пътуват на дълги разстояния.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

В предградията на паразитите излезе от кафези пилешките и rabbitries. Те миришат миризмата на човек и се преместват в жилище с малки животни. Собствениците в апартамента възникват от пукнатини на вратите, вентилационни решетки, електрически проводници. Телесните паразити са плоски, затова не е трудно да се катерят по пукнатините.

Начини на проникване

Често буболечките се появяват от далеч.

 • С мебели. Паразитите се крият в гънките на тапицерията на мебелите, особено ако не са нови.Домашните бъгове предпочитат мека мебел, легла.

Бебета се крият в гънките на тапицерията на мебелите, особено ако не са нови

 • С животни. Появява се бъг в апартамента и с животните. Паразитите се прикрепват към дебела вълна или плътна кожа и пътуват. Често предпочитат птици и прилепи на кучета и котки.
 • Насекомите живеят на дрехи. Затова те могат да се окажат в апартамента с госта. Понякога буболечките на къщата са облечени в скъпи магазини. Защо се случва това? Попадат в чиста стая от складовете, разположени наблизо.
 • Спалното бельо в апартамента може да се появи заедно с техниката . Избира микровълни, лаптопи, таблети, защото те са топли. Ларвите често присъстват в говорителите на оборудването.
 • С раници, куфари, неща, които са били посетени в други страни. Сигнали, че паразитите са били в куфара - яйцата в гънките.

Всъщност често домашните бъгове не се пренасят, просто живеят на закрито, а не се отказват от присъствието си в продължение на десетилетия.

Често има бъгове с раници, куфари, неща, за да посещават други страни

методи за откриване на грешки

Признаци, че живеят паразити:

 • петна от кръв на леглото;
 • точки за мебели и стени;
 • Лош сън през нощта;
 • Хапки на една кожна област, наподобяваща комар.

Какво трябва да направя, ако видите представените симптоми? Непременно се обадете на службата за борба с вредителите. Експерти бързо и компетентно ви освобождават от паразити.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Откриване на грешки в спалнята

  Спалня в апартамент може да бъде в стар матрак. Как да определите присъствието му? Къде да погледнем? Свалете спално бельо, проверете матрака. Какво трябва да направя, ако се намерят бъгове? Ако матракът е стар, просто го изхвърлете. Ако матракът е нов, но има признаци на паразити, проверете шевовете на продукта, отървете се от яйчните съединители. Важно е да няма дупки в матрака.

  Спалното бельо в апартамента може да бъде в стария матрак

  Има няколко места за гледане:

  • мястото на спалното помещение;
  • стави;
  • извори;
  • Елементи на захранването.

  Ако видяхте яйца на леглото, това е сигнал за проверка на стаята, тъй като паразитите се размножават бързо. Бебета в апартамента няма да чака, той ще се опита бързо да получи потомство.

  Предлагаме Ви да прочетете статия, в която говорим за това как можете да извадите летви от матрак.

  Откриване на дървеници на кушетка

  Домашните бъгове често се заселват в съветски мека мебел. Те се страхуват от слънчевата светлина, така че предпочитат тъмните ъгли. Ако се открият паразити, мебелите трябва да бъдат дезинфекцирани или изхвърлени.

  За да разберете дали паразитите живеят на дивана, трябва да вземете лупа и да изследвате ставите, гънките и силовите елементи. Ако има дефекти по материала, те могат да служат като подслон за насекоми.

  Как изглеждат ухапванията на бъгове (видео)

  Къде и да са грешките

  • Грешките не се страхуват да бъдат в банята. Те могат да бъдат разположени в халати, чехли.
  • Ако имате котка, трябва да поставите няколко паразита в вълната й. Този факт обяснява защо леглото се намира в леглото.Котките често спят заедно със собственика. Паразитите от вълна се страхуват от специални инсектициди, така че домашните любимци трябва да се къпят с шампоан, да се сложи яка.
  • Къде другаде насекомите могат да отидат, така че е под паркетна дъска. Търсенето им в този случай трябва да е на тъмни места.
  • Спалното бельо в апартамента може да бъде в пукнатините на прозорците, ако няма достатъчно светлина в стаите.

  Важно! Ако не знаете къде се крият домашните бъгове, обадете се на дезинфектантите. Ще намерят бързо паразити.

  Може да се интересувате от статия, която описва начини за откриване и унищожаване на дървеници и кърлежи на възглавница.

  Ако имате домашен любимец, не забравяйте да се осигури няколко паразити в вълна

  Характеристики на възпроизвеждане

  Всички видове буболечки възпроизвеждат едни и същи. Как се случва и къде, важно е да се знае преди да започне битка. Къде да започнем? Важно е да се разбере, че възпроизвеждането се извършва, както при много насекоми - яйценосене. Преди яйцата женската трябва да бъде оплодена. Всички видове паразити възпроизвеждат необичайно, те не се страхуват да получат значителна рана от друго насекомо. Оплождането е травматично - мъжкият пробива корема на женската.

  Веднъж отгледани домашни бъгове могат да поставят яйца през целия си живот.

  Бебетата не се страхуват от нищо. Мъжките се използват не само за женските, а действията им са засегнати от нимфи ​​и мъже.

  Има смисъл в действията на мъжете. В действителност, всички отделни мъжки жертви на други лица, може с течение на времето за съхранение на генетичен материал в себе си (включително материал, различен мъже), и след това торене женската й предоставяне на цялата смес на гени.

  травматичен оплождане - мъжки пронизва женски корема

  яйцеснасяне

  Bug в апартамента след оплождането снася яйцата.От един индивид могат да бъдат получени до 10 яйца.

  Къде стои потомството? Всички видове паразити избират да скрият яйцата в ъглите на стаята.

  Оптимални условия за отглеждане

  Bug знае точно какво иска - да има колкото се може по-малко потомство. Следователно, тя се умножава много бързо. По този начин от женската могат да бъдат произведени до 500 млади индивида. Въпреки това, грешката в апартамента предпочита наличието на редица условия:

  • изобилие от места, където можете да се скриете;
  • температура на въздуха - от 22 до 30 градуса;
  • достъп до храна;
  • Няма внезапни температурни промени.

  Как да се отървем от буболечки (видео)

  Всички видове дървеници или идват отдалеч, или живеят в апартамент за дълго време, внимателно прикриване. В същото време, грешката в апартамента се размножава бързо и може да наводни цялата стая с потомството си. Ето защо е важно бързо да го откриете и отстраните.