Грамотна обробка від тарганів

Грудень 2018

Відео: ОБРАБОТКА ФОТО / БЕЛЫЙ ПРОФИЛЬ INSTAGRAM (Грудень 2018).

Anonim

Появата на човешките паразити жилищата неизбежно ще доведе до по-задълбочени Сан преработвателни съоръжения. Невъзможно е да се отървете от хлебарки без подходящо дезинсекция. Към днешна дата съществуват три вида такива процедури за лечение на сандвичи от хлебарки:

 • Самолечение от хлебарки.
 • Професионално лечение на апартамента от хлебарки.
 • Комбинирана обработка на сан.

Всеки вид е ефективен по свой начин, но кой трябва да се използва в този или онзи апартамент, зависи само от степента на разпространение на хлебарки.

Self дезинсекция на апартамента

намерени в някои от стаите или апартаментите кътчета хлебарки, хората си мислят за това как да се отървете от вредители. Всъщност те са в състояние да причинят значителни щети на здравето на наемателите. За да се постигне желания собственик на жилища, които са baleen "наематели", ще трябва да използват различни средства срещу тях. Можете да изберете най-подходящите, като се запознаете добре със свойствата и специфичните характеристики на различните инсектициди.

Независимата хигиена на помещенията включва работа с използване на химически агенти, създадени на химическа основа. Въпреки това, за голямо търсене и огромната популярност на обработката на хлебарки, използващи народни средства за защита, чрез която човек може да се отърве от присъствието на хлебарки в апартамент или Monochamus. Ако семейството има малки деца, не винаги е възможно да се използват химични отравятели в домашни условия. Поради това, често основното лечение се извършва с помощта на етерични масла, силно миришещи на сухи и свежи билки.

Трябва първо да подготвите стаята. Започнете лечението с общо почистване, по време на което е необходимо да откриете всички места с най-голяма концентрация на насекоми, да се отървете от замърсяване, хранителни отломки, трохи, просрочени зърнени храни. Самостоятелното саниране у дома от хлебарки предполага използването на:

 • Отблъскване.
 • Местоположението на отровата и местата, където се събират насекоми.
 • Унищожаване на отделни хлебарки, които се появяват на очите.

Отблъскване

За да изплашите хлебарки от стаята, в която населението вече е устроено, ще ви е необходимо доста силно средство. Това може да бъде специално проектирано устройство, което, когато е включено в контакт, излъчва ултразвук. Той раздразнява хлебарки, депресивно действа върху нервната им система и насилва да напусне обитаемата помещение.

като естествен отблъскващи вещества етерични масла от тези растения може да се използва като

 • мента и кедър
 • евкалипт и лимонова трева
 • Мелиса

В началото трябва да се подготви помещението. След задълбочено общо почистване не само етажа в целия апартамент, но по рафтовете на шкафове, отопление повърхност на тръбата под ваната и мивката се обработва с разтвор на наименованието на съединението чрез добавяне на 3 - 5 гр на кофа с вода. Такова мокро почистване на помещенията се изисква поне 3 пъти седмично. Резултатът няма да отнеме много време. След 10 до 14 дни, хлебарките напускат жилищните помещения.

Друг начин да се изплаши е използването на таблетки нафталин или подобни лекарства, които се поставят в уединени ъгли на апартамента, в чекмеджета на шифоньори, спално бельо.Силната миризма не само помага да се отървете от вредители, но и няма да им позволи да се завърнат след известно време.

Отравящи вещества

Сред многото видове отровни вещества срещу насекоми, създадени от учени, има инструменти, предназначени да унищожат само черни вредители или пурушаци. Но има и такива средства, които са предназначени да се отърват от всички видове хлебарки. Произвеждани под формата на аерозоли, те правят възможно унищожаването на отделни индивиди, които се появяват на различни места в къщата. Действайте бързо и ефективно. След пръскането на аерозолите, хлебарките умират за няколко секунди или минути.

Такова лечение от хлебарки е добро в случаите, когато те само наскоро се появиха в апартамента и имаше отделни индивиди. Пръскането на отровния състав не е оправдано, ако вече има много вредители. Тъй като хлебарките се размножават бързо. Унищожаването на тези насекоми, наблюдавани в кухнята или в банята, е невъзможно да се отървем от изхвърлената ooteka. Той съдържа много яйца. Много по-лесно е да се отървете от домашни хлебарки, ако се опитате да унищожите цялото население.

За тази цел най-подходящите отровни агенти са на разположение под формата на прахове, капсулирани или просто опаковани в малки торбички. Съдържанието на такава торба трябва да бъде поставена, където се виждат движението на хлебарки. Съставът трябва да се прилага върху повърхността на тръбите за гореща вода, радиаторите за отопление, под мивката в кухнята и в банята. Но преди това, подгответе стаята, като премахнете остатъците от храна и вода.

Действието на тези средства срещу насекоми на базата на факта, че един отрови от насекоми затънали в прах носи малки частици от отрова на мястото на колонията се намира. Затова той инфектира хората си. Масовата смърт на насекомите се случва в рамките на две седмици. Основното нещо е да не се спрете на постигнатото и да повторите такова лечение след 10 до 14 дни. Фактът е, че през този период младите хора излюпват, което трябва да бъде унищожено, което им позволява да се развиват.

Средства за самообслужване на апартаменти от хлебарки

Разнообразието от средства, създадени за унищожаване на бръмбарите у дома, е страхотно.

Особено популярни са:

 • Прахове.
 • Гелове.
 • Аерозоли.

Най-големият ефект може да се постигне чрез използване на прахове и гелове, както и собствени примамки. Аерозолите се напръскват зад первази и врати. Въпреки това е важно да се помни, че тяхното използване е рационално с малък брой насекоми в апартамента.

Големи популации се унищожават чрез разпръскване на прах в най-недостъпните места, подреждане на примамки и капани с лепило, прилагане на малки дози гел на всеки 5 до 10 сантиметра. Тези средства за защита се характеризират с дълъг период на валидност и съответно допринасят за унищожаването на повече вредители.

Професионална обработка

Наемателите на жилищни сгради се сблъскват с такъв проблем като бързото възпроизводство и разпространение на хлебарки доста често. Не винаги е възможно да се отървете от тях по собствени усилия. Това се дължи на факта, че не всички апартаменти са адекватно дезинфекцирани, не всички от тях следват чистотата на домовете си. В допълнение, наличието на боклук в многоетажните сгради също допринася за появата на хлебарки.

Единственото правилно решение, взето в тази ситуация, е да се прилага за професионалисти, които извършват обработка на сандвичи на професионално ниво. Служителите на станцията SanEpid поемат на повикване и обработват всички помещения със специални средства. С подкрепата на всички повърхностни решения, които използват служителите на SES не са ефективни само в контрола на много различни видове вредители, но продължителен ефект.

След лечение в ЕЕН трябва внимателно да се подготви в моя апартамент, с общо почистване и освобождаване шкафове неща и продукти. По време на обработката трябва да извадите от апартамента домашни любимци, птици и дори аквариумни риби. Без неуспех, помещенията трябва да бъдат освободени от хората, живеещи в него, особено от деца. От получаването на решения трябва да се пазят продукти за лична хигиена, ястия, дрехи.

Хлебарките не живеят в апартаменти, където мокро почистване се извършват редовно, но за да се отървете от тях веднъж и за всички определени правила за обработка трябва да се спазват:

 1. Чрез пролетно почистване преди саниране е необходимо да се лиши хлебарки достъп до храна и вода.
 2. Определете местата, където живеят хлебарките и където е възможно, открийте ootec с яйца.
 3. След обработката, ако е възможно, поправете всички пукнатини, за да избегнете преместването на хлебарки от съседните апартаменти.
 4. Уверете се, че сте преработили отново не по-късно от 10 дни.
 5. За ефективно лечение е необходимо периодично да се променят използваните отровни агенти или да се използват по сложен начин.
 6. Извършвайте обработката дори по-добре масово. Това ще предотврати преместването на хлебарки от един апартамент в друг.

Разбира се, на съвременния пазар е пълен с много инструменти, специални бойни, за да помогне да се отървете от хлебарки в апартамент.Но ще бъде трудно да се направи това, ако помещенията не се поддържат чистота и жилищните условия не отговарят на основните хигиенни стандарти и изисквания.