Наслідки укусів клопів

Лютого 2019

Відео: Укус кліща, що робити і як запобігти (Лютого 2019).

Anonim

Zagnoenie ухапване бъг

Бъговете са опасни и какви вреди е ухапване от дървеници? Широко се смята, че домашните бомби могат да бъдат носители на инфекции и различни заболявания. При медицински състояния фактът, че животните се предават от вирусни заболявания, не е потвърдено експериментално, но самите насекоми са способни да носят вируси.

Колкото по-опасни грешки

Тяхната основна повреда е метода на власт - само кръвта чрез ухапване хората.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Още тук …

Това увеличава опасността, че при определени условия вредителят може да предава патогена на болестта чрез кръвообращението на човек. За такива заболявания е възможно да се носят:

 • Q-треска.
 • Чумата.
 • Туларемия.
 • Вирусен хепатит тип В.

в медицинската практика, поява на горните заболявания, дължащи се на ухапване от дървеници са изключително рядко, тъй като е рядко да малария от ухапване от комар.

Важно! Въпреки че вредителят не е източник на инфекция, но дълго време той може да съхранява активни патогени на различни заболявания вътре в себе си.

Могат ли домашни любимци да носят ХИВ инфекция

Според изследвания, проведени от учени, вредителят не толерира HIV инфекция. Вирусните заболявания, когато са смесени с лигавичната среда, не запазват тяхната трайност. При поглъщане вирусът се унищожава и не може да се възпроизвежда във вътрешната среда. При все това, ако се приеме, че вирусът остава активен вътре в организма, практически е невъзможно да се получи ХИВ чрез неговата слюнка.

Физиологичната структура на насекомите е такава, че има две пробокси.

 • Първият пробосцис инжектира слюнка, когато пиърсингът има аналгетичен ефект. Новата слюнка няма никаква комуникация с кръвта, заразена с ХИВ, която е вътре в нея.
 • Вторият провокис пробива повърхността на кожата и изсмуква кръвта на човек. Когато кръвта се смуче, обмяната с вече придобита кръв с ХИВ инфекция не се случва, затова те не се увреждат сами.

При провеждането на проучвания в области, в които голям процент от заразените с ХИВ лица не са регистрирани, не е съобщено за случаи на инфекция чрез бъгове.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Факт! Ако това е възможно, то скоростта и броят на регионите с ХИВ инфекция биха били значително по-големи.

Последици от ухапвания от насекоми

Според статистиката почти 80% от хората страдат от алергична реакция след ухапване от вредители. Симптомите могат да се проявят като:

 • Анафилактичен шок.
 • Обривът.
 • Зачервяване на кожата.
 • Усещане за изгаряне.
 • Сърбеж.

Захапване на ухапвания

Опасността е и в интензивното надраскване на леглото на леглото, на което могат да се появят пустули. Поради сърбеж, ако расите раната, съществува риск от инфекция, което може да доведе до по-сериозни последици.

В допълнение към алергичната реакция, ухапванията на дървеници, които се появяват през нощта, оказват негативно влияние върху психологичното и психофизичното състояние на човека. Ухапвания от насекоми нарушават съня, влошават почивката на човека и тревожния сън, което води до загуба на ефективност, раздразнителност и други последици. Особено отрицателно засяга децата, за които правилният сън е много важен. Поради ухапвания може да има психологически комплекси и фобии.

При ухапвания с висока интензивност децата могат да страдат от анемия с дефицит на желязо. В допълнение, хепатит тип В може дълго време да поддържа активността си в изпражненията на насекомото. Следователно, при висока степен на инфекция на апартамента с бъгове, човек може да хване вдишване чрез вдишване на частиците на екскремента.