Дивані клопи: як дізнатися про їх існування і як знищити

Вересень 2018

Відео: Dragnet: Big Cab / Big Slip / Big Try / Big Little Mother (Вересень 2018).

Anonim

Браунови дървеници причиняват страх и отвращение Собствениците причиняват страх и отвращение. Веднага щом се появят в къщата, всички средства се използват за унищожаването им. Особено като паразити да се заселят в дивани и легла, защото там е, че винаги можете да получите достъп до храна - кръвта на човек. Как да се измъкнем от леглото и откъде идват? Нека да разберем.

Какви са бъгове диван

Без значение къде бъгове живеят в къщата - в дивана, на леглото, зад шкафа - всички те принадлежат към рода Cimex lectularius. Тези паразити вече почти никога не се срещат в природата, твърдо установени в човешки жилища преди няколко хилядолетия. Но наистина да дразнят човечеството, те са се превърнали в последното хилядолетие.

Плитките на дивана са изключително малки - от 3 до 8 мм. Гладна бъбрека е по-малко хранена, която набъбва от кръв и става черно-черна. По начина, по който насекомите изглеждат така, е лесно да се досетите дали те са пълни или не.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук ...

Цветът на бъговете е тъмно кафяв, червеникаво-кафяв.Цялата структура на леглото е адаптирана за хранене с кръв. Той няма крила, а тялото му е сплескано и сгъстено. Поради това смачкване бъгът е достатъчно проблематичен. Също така, крайниците на леглото са слабо развити, така че не може да се движи бързо. Отегчен бъг обикновено не обича да се движи. Въпреки това, поради факта, че леглото и диванът излизат на лов през нощта, той остава незабелязан и не се нуждае от бързи движения.

Грешките на дивана са изключително малки - от 3 до 8 мм

Вижте грешките в инфрачервения диапазон. Ларвите на бъговете имат бледо жълт цвят. Яйцата изглеждат бледо бели.

Когато ухапване, червата инжектира в раната специално вещество с аналгетичен ефект. Ето защо жертвата напълно не се чувства ухапваща.

Смята се, че леглото на кушетката е чувствително към ултравиолетовите лъчи и никога не се появява в светлината. Това обаче не е напълно вярно. В случай на екстремни глад буболечки започват да излизат от пукнатини, дори през деня.

В дивана има бъгове около година и половина. Яйцата могат да останат жизнени за 3 месеца при неблагоприятни условия.

Грешките са чувствителни към температурата. При температури под нулата и над +45 градуса те умират.

Бъгове живеят на дивана в продължение на около година и половина

Защо кръвта на буболечките

Кръвта е основният източник на хранене от насекоми. Освен това е необходимо кръвоснабдяването да започне размножаването и да се развият ларвите. Само след като бъбреците изпият жизнена течност, тя може да се размножава. Ларвата също се нуждае от кръв, за да отиде на следващия етап.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук ...

  Как да се отървем от дървеници и хлебарки (видео)

  Вредата от грешки

  дървеници доставят ужасен дискомфорт от техните ухапвания. Това е най-голямата им вреда. Ухапвания от дървеници причиняват силен сърбеж. При някои хора, бъбреците могат да причинят тежки алергични реакции.

  Смята се, че те хипотетично могат да бъдат носители на болести.

  В ухапването бъг инжектира в раната със специален материал, който притежава аналгетичен ефект

  Защо е бърз апартамент инфекция

  Необходимо е да се установят разтегателен диван грешки в рамките на няколко месеца ще се пълзи с паразити. Всичко това е така, защото женската снася яйца всеки ден - на ден в продължение на 12 яйца, за цял живот - до 500. За 45 дни от яйцето се развива на възрастен индивид, който също започва да снася яйца. Ето защо трябва да се борим редовно с тях.

  Къде са

  удари Начини за Divan проста:

  • с дрехи, които влизат в дома на хората;
  • чрез пукнатините в первазите от други апартаменти;
  • вече може да бъде на дивана с покупката си от ръката.

  Бебетата са взети в къщата с нещата. Те могат лесно да бъдат донесени от почивка, ако живеете в къща или хотел, в който има такъв проблем. Но, по принцип, не е толкова важно, къде са грешки, важно е да се знае как да се справи с тях.

  Борбата срещу дървеници трябва да се направи цялостно

  Определяне на наличието на дървеници

  На първо място, много хора дори не знаят, че в къщата е бил отгледан бъгове. През деня те не могат да се видят, през нощта човек, по правило, спи. Ухапванията, които се появяват от дълго време, се отписват за алергии - кошерите.

  , обаче, да се научат, че в дома на бъговете може да бъде много лесно, тъй като техните ухапвания имат характерни черти:

  • сърбящи петна се появяват върху кожата, независимо от вида на храната яде;
  • Ухапвания винаги се срещат сутрин;
  • Ухапванията често се намират типичните - верижни няколко единици - ухапвания мъж, докато се движи, търсене на подходящо място.

  Можете също така да се види дали има дървеници, когато се промъква подозрението ако остър завой на светлината през нощта - в този случай можете да видите паразити върху дивана и постеля. Можете също така да научите как да откривате гнездо на дървеници и да се отървете от него.

  За наличието на дървеници казват, че на леглото се появяват малки капки кръв, които приличат на кафяви точки.

  Ако погледнете дивана отзад и отвътре, можете да видите черни и кафяви точки - това са следи от живота на дървеници. Ако има много точки, тогава апартаментът е заразен доста силно. В гънките на мека мебел можете да намерите кожи от насекоми и техните ларви, които остават след молване. Ако има много челюсти, гънките изглежда са затегнати от някакъв субстрат.

  Как да се открият и унищожат бъгове (видео)

  Как да се борим

  При изучаването на наличието на паразити, много се чудите как да се отървете от дървеници в дивана? Тук трябва да знаете, че битката трябва да се води в комплекс. За съжаление употребата на химикали в борбата срещу паразитите не може да бъде избегната. Всички народни методи, включително употребата на пелин и танис като възпиращо средство, са неефективни.

  • Преди всичко трябва да миете дивана.
  • Всички дървени повърхности трябва да се измиват с топла вода и домакински сапун.
  • Падащите бъгове си заслужават да хванат салфетка и да я унищожат.
  • Преди това те практикуваха разливане с вряла вода. Но врящата вода може да доведе до това, че дървените парчета мебели ще се счупят и тъканта ще се повреди.
  • След механичното почистване на дървеници и следи от прехраната им, можете да продължите с лечението на дивана. За тази цел можете да използвате "Dichlorvos без мирис", "Combat" и други химикали.Важно е да изберете тези лекарства, които не са силно токсични, защото меките мебели от тях трудно се почистват.

  Всички традиционни методи, включително използването като предпазна мярка пелин и вратига в борбата срещу дървеници неефективни

  • Ако е възможно, можете да направите меки мебели до замръзване. При температура от -17 градуса на ден всички бъгове умират. Ако можете да стигнете до без мека мебел за известно време и има метален гараж или затворена стая, тогава диванът може да бъде оставен в нея през лятото. В рамките на една седмица, особено ако имаше силна топлина, нямаше да има буболечки.
  • Лечението на дървеници трябва да се извършва и в целия апартамент, защото кръвосмесителите живеят в уединени пукнатини, зад первази, зад стените на шкафовете.

  Необходимо е да се отървете от дивана. Но борбата трябва да е пълна. Тогава можете да забравите за тяхното съществуване.