Циперметрин 25 (к. е.) від клопів

Грудень 2018

Відео: Отравление в Новосибирске. Комментарии. (Грудень 2018).

Anonim

Циперметринът е едно от най-честите инсектицидни вещества. Той е част от редица средства за защита срещу дървеници и други вредители. На своя база създава и инструмент, наречен Cypermethrin 25% (КЕ), т.е. концентратът на емулсията на самата субстанция. Агентът е жълтеникава течност с остър мирис. Продадени в бутилки от 50 ml, 1 литър и 5 литра.

Състав

Основният компонент на лекарството е инсектицид със същото име - циперметрин в концентрация 25%. Лекарството има контактно действие. Това означава, че веществото може да влезе в тялото на насекомото не само чрез храна, но и с директен контакт. Лекарството блокира нервните импулси на дървеници, което води до пълна парализа и смърт на насекомите. Но въпреки факта, че циперметринът е изключително опасен за насекомите, за хората той е сравнително безвреден. Това се потвърждава от факта, че много наркотици на негова основа могат да се използват в детски и лечебни заведения.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Съхранявайте лекарството по-добре на тъмно място, недостъпно за деца, срокът на годност е пет години. Приложеният агент запазва своята ефективност, когато удари слънчеви лъчи и други фактори повлияят, лекарството престава да функционира в рамките на един месец.

Фактът! Активното вещество циперметрин първо се синтезира и се прилага като инсектицид през 70-те години. Досега повечето средства се основават на циперметрин и неговите изомери.

Инструкции за употреба

За да използвате Cypermethrin, разредете с вода. Готовият разтвор може да се постави в специална спринклер или да се постави с четка. Необходимо е да се третират всички повърхности, мека мебел, пукнатини, ъгли, плотове и други потенциални местообитания на дървеници. Ако продуктът се напръсква, балонът трябва да се държи на една ръка разстояние. След 4 седмици се препоръчва повторно лечение. Това е необходимо, за да се отървем от дървеници и ларви, излюпени от яйца след първото примамване.

Как да разредете препарата

Преди употреба Cypermethrin задължително трябва да се разрежда с вода. За лечението на жилищни помещения е необходимо да се подготви разтвор, основан на пропорции от 25 ml. средства за един и половина литра вода. Ако апартаментът е силно населен с буболечки - концентрацията може да се увеличи. По-добре е да се използва ненужен капацитет, който след като процедурата бъде унищожена. Работната смес трябва да се разбърква в продължение на 5 минути, в противен случай продуктът може да се утаи на дъното на контейнера.

Запомни! Разтворът на Cypermethrin може да се съхранява за не повече от осем часа. Следователно, трябва да направите точно толкова много работа, колкото искате. Една бутилка в 50 ml. е достатъчно за обработка на голям апартамент.

Предпазни мерки

Въпреки че продуктът е с ниска токсичност, предпазните мерки при работа с него са задължителни.Лицето, което извършва лечението, трябва да предпази лицето и кожата от навлизане в веществото. За да направите това, носете гумени ръкавици, специално облекло и респиратор. По време на обработка на апартамента срещу легло бъгове и на следващия ден, е препоръчително да се премести всички наематели и домашни любимци в друг апартамент. Лични неща, хигиенни предмети също се препоръчва да бъдат отстранени от апартамента. Дрехите, меките играчки, матраците и спалното бельо трябва да се третират в максималната гореща вода. Всички контактни повърхности (особено тези, на които децата могат да се докоснат) трябва да бъдат внимателно избърсвани с разтвор на сода-сапун.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Предимства и недостатъци на

Зареждане …

Характеристики:

  • Продуктът не може да бъде изложен на слънчева светлина и атмосферни промени;
  • Лечението се запазва почти месец след лечението;
  • Висока ефективност в борбата с дървените площи;
  • Ниска токсичност;
  • Лекарството не е пристрастяващо към буболечките.

Недостатъци:

  • Напълно висока цена;
  • Агентът има остра неприятна миризма;
  • Необходимо е да се изчисли дозата в зависимост от нивото на инфекция на апартамента и да се разрежда лекарството;
  • Необходимо е повторно лечение, за да се гарантира, че ефектът от лекарството е пълен.