Опис і вся правда про укуси водяної блохи

Грудень 2018

Відео: Змеи до смерти закусали молодую девушку на Ставрополье (Грудень 2018).

Anonim

Daphne много известен като "водни бълхи" или Daphnia Daphnia почти известни като "водни бълхи" от вида на планктонни ракообразни. Това семейство принадлежи към изотопа на клонките или Cladocera. Водна бълха е много малко насекомо с дължина на тялото не повече от шест милиметра. Много хора често приписват на тези ракообразни ухапвания, които приличат на бълхи, но те не са такива.

Описание на видовете

Водните бълхи имат много интересни структурни характеристики. Цялото им тяло е облечено в кожена, двуслойна черупка, която завършва с две куки от определен тип рога. Едно сферично око се отличава със значителна мобилност и се състои от голям брой малки отвори. На многобройните снимки, направени при наблюдаването на тези живи същества чрез микроскоп, може да се отчетат всички характеристики на такова око.

Водна бълха се отнася до видовете типични плактонски ракообразни, които прекарват значителна част от живота си във водния стълб. Езера и локви, разположени в средата на Русия, са дом на най-разпространените видове от тези ракообразни.

Daphnia magna в новородения период е с микроскопичен размер

 • Daphnia magna. На снимката жената е ясно разпознаваема, с дължина на тялото не повече от шест милиметра, а мъжки с дължина само два милиметра.Лицата в новородения период имат микроскопични размери. Периодът на узряване трае две седмици. Стандартната зидария се състои от три дузини яйца, които се депонират от женски на всеки две седмици. Средната продължителност на живота на лицата не надхвърля три месеца.
 • Дафния Пулекс. Женските от този вид имат тяло с дължина, не по-голяма от четири милиметра. Тялото на мъжките е половин по-голямо. Този вид е невероятно плодотворен, а зидарията се появява на всеки пет дни и се състои от петнадесет яйца. Средната продължителност на живота може да продължи един месец и половина.

В допълнение, на снимката можете да видите водна бълха видове cucullata, Галеата и cristata, които са чести гости на евразийските езера умерен климат.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук …

Хабитат

Родът на водните бълхи има универсално разпространение. Въпреки разликите във флората на всички континенти, дафнията се среща почти навсякъде, а конкретно разпространение се отнася за няколко континента.

Женската Daphnia puleks невероятно плодовит и полагане се извършва на всеки пет дни, и се състои от петнадесет яйца

По-рядко, тези ракообразни са открити в екваториалните райони. Най-населените райони на дафнията са субтропичните и умерените географски ширини. Понастоящем има значително разширяване на местообитанието на водни бълхи, което се дължи на човешката дейност.

Характеристики на храната

Ракообразните са много разколебани. Основната храна на дафнията е представена от бактерии и едноклетъчни водорасли. За видовете, които оцеляват през зимния период в будно състояние, бентосните слоеве и дълбоките не замразяващи резервоари са източник на хранене. При такива условия основната храна за водни бълхи е детрит.

Методът на филтриране е методът на подаване. Не по-малко важно е способността да се създават водни течения чрез ритмични движения, които се извършват от гръдните крака. За да се филтрират храната, се използват специални вентилатори, разположени върху филтърни влакна. Такъв орган се намира на местата на ендоподитите от броя на третата и четвъртата двойка торакални крайници.

Ако големи частици се уловят във филтриращия блок, се появява специален орган, представен от постбдомена и ноктите му. Филтриращите вентилатори служат като трансферна връзка на храната към бременността на коремната храна, от която се премества в челюстите и мандибулите. Крайното място за асимилация на хранителните елементи е хранопроводът.

Daphnia под микроскоп (видео)

На снимката можете да видите доста голяма горна устна, която обхваща устата на водни бълхи. Всички органи, които могат да бъдат ухапани от дафнията, отсъстват. Устните са оборудвани със слюнчени жлези, които включват гигантски полиплоидни клетки. Слюнчената секреция е залепването на частиците на храната в една бучка. За един ден един възрастен консумира почти шестстотин процента от собственото си тегло.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Може да се интересуват от една статия на лосове бълхи.

  Вредата на хора

  Долната вида на двучерупчестите, които включват водни бълхи не хапе. Всякакви хапки, които са за сметка на Daphnia не трябва да се прави с тях. Въпреки това, Daphnia може наистина да доведе до известна вреда на човека, което е свързано с висока степен на алергичност на тези ракообразни.

  аматьори любители често използват суха храна на Daphnia е мощен алерген за една четвърт от населението на света. Такава висока степен на алергичност, свързани със суспензия прах, който се образува чрез сушене на ракообразни.

  щетите от Daphnia - без ухапване и алергии, които често се проявява сълзене

  щети от Daphnia - без ухапване и алергии, които често се проявява от следните симптоми:

  • сълзене;
  • конюнктивит;
  • сухота;
  • назални синуси със симптоми на затруднено дишане;
  • обикновена настинка;
  • принудително кихане.

  В следващата стъпка може да възникне уртикария, екзема, и се приема като погрешно ухапване. В допълнение, малко като ухапване от бълха значителни уплътнения на кожата, които също са един от симптомите на алергия и могат да предизвикат силен сърбеж.

  Диагностика на алергии в една бълха вода се основава на провеждането на тест за кожата. Снимки алергична уртикария и екзема е доста напомня на ухапвания от бълхи, и хората далеч от медицината винаги трябва да се консултират с експерти, които ще изяснят диагнозата и разработването на схема за ефективно лечение.

  в следващия етап обрив може да се покаже, че неправилно и погрешно за ухапвания

  Въпреки ухапвания водни бълхи, тъй като те не съществуват, за лечение на алергични реакции не може да се управлява. първите прояви на алергии могат да бъдат отстранени като се използват следните лекарства:

  • антихистамини;
  • инхалационен тип модерни кортикостероиди;
  • лекарства от типа на антилевкотриен.

  Ако алергията става тежък и напреднал стадий, лекарят може да предпише бронходилататор, хормонални стероиди, системни стероиди.

  Предлагаме ви да прочетете статията за видовете бълхи при животните и как да се отървете от тях.

  водни бълхи размножават (видео)

  ухапвания Daphnia са нищо повече от фантазия мнозинство от жители. Малки ракообразни, разбира се, може да предизвика известна вреда, но в повечето случаи е достатъчно за премахване на причината за алергията и времето за отстраняване на основните прояви на това неприятно заболяване.