Розглянемо способи позбавлення від білизняних клопів

Грудень 2018

Відео: Words at War: The Ship / From the Land of the Silent People / Prisoner of the Japs (Грудень 2018).

Anonim

От всички паразити и нежелани съседи, които живеят в къщата, бъговете са най-неприятните. Ако вредни хлебарки и мравки е само към разваляне и прехвърляне на бацили от улицата или на входа, буболечките буквално паразитират на лицето, създаващо болезнени ухапвания и се хранят с кръв.

По начина, по който да изваждат бельото, многоредни инструкции са били написани още през Средновековието. Тогава тези малки неканени гости на човешкото обиталище отровиха хората със сън и нормален живот много повече, отколкото сега. Но в същото време средствата за борба с тях са много по-малко за жителите на всички, дори най-богатите къщи, отколкото за днешния средностатистически гражданин.

Така че, нека да разгледаме колко ефективни средства могат да се използват срещу спално бельо.

Средства за борба с ленен бъгове

Спално бельо бъгове - достатъчно, за да се създаде деликатен и своеобразна към условията на околната среда. Те търпят ниски температури, умират в студа, са много чувствителни към остри миризми. Отражението върху слабостите им се дължи на действието на най-съвременните средства за борба:

  • Химикали. Те могат да се използват самостоятелно, следвайки инструкциите, или да се обаждат специални услуги за борба с насекоми. В момента, има много ефективни инсектициди дървеници: Combat, Екзекутора, малатион, дихлорвосът, Ksulat, Cucaracha. Всяко лекарство за грешки в бельото от този списък е доста ефективно. Но при редовно преследване на паразити в една и съща стая със същия наркотик съществува риск насекомите да се приспособят към него и да развият съпротива.
  • Замразяване на люспи. В този случай достатъчно е да напуснете помещенията за няколко зимни дни, да изключите отоплението и да оставите прозорците отворени. За един ден при отрицателна температура почти всички буболечки ще умрат. Само в редки случаи след това замразяване, яйцата или отделни бъгове за възрастни остават живи, които успяват да попаднат в състояние на специфична анабиоза.
  • Обработка на стайна температура. Отоплението на стаята до високи температури е още по-ефективно от замръзване. На практика се потвърждава, че повишаването на температурата над 50 ° С в продължение на 6-8 часа напълно унищожава всички ленени бубари, техните яйца и ларви в апартамент или къща. Възможно е и в много случаи дори по-рационално третиране с пара или горещ въздух само на отделни места - убежища на бъгове. Същият принцип се основава на премахването на дрехите и различни предмети, които се поставят в специални сушилни или дори в затворена кола, оставена няколко часа на слънце.
  • Механично унищожаване на дървеници. Днес този метод практически не се прилага. Всъщност това означава просто да улавяте и смачквате дървеници или да третирате пода, дивани и легла с прахосмукачка. Във всеки случай, неговата ефективност е изключително ниска и е малко вероятно да се отървем от дървените плочки с неговата помощ.
  • Различни народни средства за борба с бельото. Тя не само се различава рязко от билки като пепел или пелин, но и денатурирани, терпентин, камфор, оцет и други. Тяхната ефективност не е висока и те помагат само в краткото време, за да се обадят на екипа за борба с вредителите и да подготвят апартамента за обработка. В допълнение, действието на повечето народни средства срещу лешояди се основава на аромата на паразити. И наличието на такива силни миризми в стаята може да намали стандарта на живот на хората в него повече от наличието на дървеници.

Следва да се избере това или това решение от грешки на бельото, въз основа на съображения за рационалност и целесъобразност. Ако апартамента случайно намери грешка близо до вентилацията или входната врата, струва си да го смачквате и да проверявате матраците на дивана. Ако това е случайно гост в стаята, трябва да се отбележи, че съседите имат бъгове и прибягват до начини да предотвратят проникването им в дома. Включително - и средствата на хората (за плаши).

Ако дървеници в апартамента отглеждат само в едно легло и диван, както и внимателно търсене на цокли и шкафове са дали никакъв резултат, е препоръчително да се направи диван на улицата и там се третират със специални химикали. И ако улицата е трудна за измръзване - просто остави дивана там няколко дни.

Ако дървеници здраво и сигурно се заселили в дивани, столове и легла, в пукнатините на шкафове, за килими, дрехи и цокли, а след това се изисква пълна дезинфекция дома.

Освен това в многофамилни жилищни сгради силната инфекция на един апартамент автоматично предполага наличието на дървеници в съседните апартаменти.И контролът на вредителите тук трябва да се извършва съвместно и едновременно със съседите. В оптималния случай - от силите на професионалистите.

Санитарните услуги и техните специфики

Специалните услуги по дезинсекция са най-ефективният, но и най-скъпият начин за справяне с дървените отпадъци.

Като правило, преди обработката на апартамента, специалисти на тези услуги координират със собствениците на помещенията състава на използваните средства, датите и условията на работа. Те също така дават конкретни указания как да подготвят място за процедурата за унищожаване на дървеници и да обяснят реда на всички действия за клиентите.

След функционирането на санитарните услуги, бъговете в стаята са напълно унищожени. В този специален инсектицид, както се борави внимателно с всички мебели, стени, тапети, цокли, дрехи, спално бельо, контакти, вентилационни тунели.

Преди да се освободи от контрол на вредителите, всички наематели в помещенията трябва да напуснат. Не можете да оставите домашни любимци и растения тук. Ако апартаментът има аквариум, той трябва да бъде плътно затворен и да включи компресора.

дезинфекция услуги Разходи за услуги започва от 900 рубли за апартамент с една спалня и 1400 рубли - за двустаен и се увеличава в зависимост от района, в размер на мебели, както и степента на замърсяване на нейните бъгове. Като се има предвид ефективността на специалистите на тези услуги, днес те са най-добрият начин да се премахне напълно и бързо къщата на бельо черупки.

Химически инсектициди за борба с бъгове

Може би най-известното средство за борба с бъговете е Carbophos. Тя е или прах или течност. Прахът е необходимо да се разпръсне по местообитанията на грешки и течен предварително разреден концентрат трябва да се третира легло, мебели, первази - всички места, където могат да получат грешки през деня.

Не по-малко ефективни средства за спално бельо Изпълнител. Препоръчва се да се използва за цялостно дезинфекция на апартамента за еднократна употреба. Палачът се освобождава под формата на прах, който се разтваря във вода, излива се във всеки съд със спринклер и след това се нанася върху максималния брой повърхности и пукнатини в апартамента.

По същия начин Executioner работи с Get Bugs. Предимството му е способността да заразяват бъгове, а след това все още живи насекоми да проникнат в мястото на задръстване на дървеници и да убият още няколко паразита.

Следните съоръжения са също така ефективни срещу спалното бельо: Klopomor, Combat, Carbozole, Tetrix, Chlorophos.

Трябва обаче да внимавате да прочетете инструкциите за употребата им: някои от тези лекарства (все пак, както много други инсектициди) са токсични и могат да бъдат доста опасни за хората.

Борба с бельо с народни средства

Всяка баба на входа е готова да предложи десет съвета как да се справяте с бельото с помощта на прах, оцет или терпентин. Но, уви, освен лекотата и лекотата на използване, народните лекарства практически нямат други предимства.

Широко известни, особено в селските райони, начини за прилагане на танцуващи, денатурирани или терпентини като силно миришещ отблъскващ буфер. Но трябва да се разбере, че такива заплашителни агенти са ефективни само докато бъговете не са достатъчно гладни. След този миг миризмата няма да ги спре.

Повтарящо се потвърждава на практика факта: само народни средства за защита напълно премахване на bedbugs от жилища е невъзможно.

Унищожаване на дървеници с температура

За най-ефективната термична обработка на стаята от бъгове се призовават специални бригади за борба с вредителите.Те използват специални подвижни единици, позволяващи повишаване на температурата в помещението до 50-60 ° С. Това е може би най-радикалният, но и най-ефективният начин за борба с бъбреците. Когато се използва, както възрастни насекоми, така и техните ларви и яйца са унищожени.

Но изпарението има своите недостатъци. Първо, парата не прониква навсякъде и ларвите, които се крият между матраците или вътре в тях, могат да оцелеят. На второ място, дългото лечение на апартамент с ферибот може да доведе до повреда на мебели, тапети и различни предмети.

Замразяването на апартамент също има своите предимства и недостатъци. Сред предимствата е лекотата и възможността за извършване на тази процедура независимо, без участието на специалисти. Но има и недостатъци: по-ниска ефективност в сравнение с високотемпературната обработка и възможността за увреждане на различни съоръжения и водопроводни системи по време на замръзване.

Най-препоръчително е да се използват ниски температури за обработка на дивани, фотьойли, легла. Те могат да се носят без да навредят на апартамента в студа, да се отърват от бельото и да се върнат обратно. Но този метод е добър само в случай, че дървеници са се установили само в този елемент на мебелите.

Но най-важното е да си спомните, че ако се настанат буболечки в апартамента, вероятно те са със съседи. И в такива случаи да се извършва контрол на вредителите във всички апартаменти. Това ще гарантира, че в един месец след процедурата грешките няма да се появят отново на закрито.

5 надеждни начини за унищожаване на дървеници в апартамент

Добър пример за голям брой бъгове в матрак