Як і чим можна швидко вивести постільних клопів з квартири?

Старинный способ СТИРКИ белого белья и УДАЛЕНИЯ любых пятен! (Відео July 2018).

Бебетата са най-домашните от всички паразити на насекоми. Никъде другаде, отколкото в човешко жилище, те не могат да намерят източник на храна и затова те са буквално свързани с апартаменти, къщи и общежития.

В сравнение с други насекоми - хлебарки, мравки, комари - бъбреците са по-малко гъвкави по отношение на местообитанията и фуражните обекти. Въпреки това, те също са по-устойчиви на различни начини на борба, поради които приспадането на дървените плочки от апартамент е доста труден процес.

Независимо от това, възможно е днес да се изнесат буболечките бързо и надеждно. Методи за дезинфекция на различни утвърдени съоръжения, както и независимо от това дали професионалисти ще доставят помещенията на паразити, или ще бъдат ангажирани в този много апартамент наемател, шансовете за успех да се отървем от дървеници са много високи.

Как да донесе дървеници: Преглед на методи

Преди да донесе на багаж от жилища, е необходимо да се разбере, какво да се прави, има методи и кой трябва да бъде предпочетен при всеки отделен случай. Сред основните начини може да се отбележи следното:

 • Директно унищожаване на дървеници, при които има специални отровни вещества. Тя може да бъде Combat, Executioner, Dichlorvos, Carboophos или по друг начин. Единственото нещо, което първоначално се очаква важно да завърши съоръжения за обработка и да имаме никакви илюзии за възможността на дървеници облекчи само в дивана: почти винаги паразити обитават различни места в апартамента, и само в меката мебел може да се открива домакини.Преди да премахнете дървеници от апартамента по този начин, трябва да спазвате всички изисквания за безопасност.
 • Замразяване или изгаряне на дървеници. Първата операция се извършва с пълно охлаждане на апартамента през зимата или премахване на мебели, в които живеят насекоми, на студено. Елиминирането на буболечките по втория начин се състои в затопляне на апартамента с промишлени вентилатори с повишаване на температурата до + 50 ° C в продължение на няколко часа.
 • Събиране на дървеници с прахосмукачка или ръце. Този метод е много труден и няма да ви позволи напълно да се отървете от дървеници в жилищен апартамент. Но как често се обмисля подкрепата за други методи.
 • Използване на силно миришещи вещества - прах, терпентин, денатуриран, някои билки. Много рядко, такива средства могат напълно да се отърве от апартамента на дървеници, но е възможно да ги управлявате частично.

Грешки бързо развиват съпротива срещу средствата, с които редовно отравят. Ето защо, ако дървените плочки в апартамента дойдоха от съседи, трябва да разберете какво са били отровени там и да използвате друг наркотик.

Преглед на развъдните грешки:

"Аз не знам, за щастие или не, но ние имаме дървеници нападнати преди ремонта Направихме всичко - промяна тапети, подове, тавани, и защото всички тези неща просто помете и минава .. хвърли два дивана, които са пряко заразени с дървеници. къщата не се третира по всякакъв начин, просто не се удави на месец, но тя все още ще бъде топло. в продължение на шест месеца след ремонт, като дървеници там. Отървах се ... "

най-ефикасният експулсирането на дървеници от апартаментите ще бъдат, когато те се разглеждат от професионалисти.

За тази цел обикновено се извикват здравни екипи, чиито специалисти добре познават къде могат да се скрият бъговете и в какви случаи трябва да се използват по-добре средствата и методите.В допълнение, топлинна обработка на апартамента може да бъде направено само с помощта на специализирано оборудване, което е на разположение от такива специалисти.

Развъждане на дървеници, в зависимост от спецификата на тяхното локализиране

Биберите в апартамента обикновено се настаняват на различни места. Това може да бъде легло, мебели и пукнатини в пода и зад дъските, както и домакински уреди, дрехи или килер. Основното за тях е тъмнината, нормалният температурен режим и наличието на храна.

Най-често местата на задръстванията са легла и мека мебел, на които спят хора. Изгонвайте ги оттук може да бъде по различни начини:

 • извадете мебелите за замразяване;
 • го третирайте със специални препарати - изпълнител, Carbophos, Tetrix и други;
 • Почистете цялата повърхност с вряща вода или вървете през сешоара.

Важно е да се разбере, че ако бъговете се крият в някоя друга част на апартамента, в резултат обработка на леглото няма да даде - те ще рано или късно тя ще се върне.

преглед размножаване дървеници от дивана:

"Ние вече сме начин и че това се третира диван и прахове, и дихлорвосът и малатион дървеници все още остават в края на краищата, хвърлиха го и купуват нов ... . Но те все още се върна да се позове на дадена услуга, и ние показахме, че всички паразити. - в килера и килима на стената като цяло, билки трябва апартамента ... "

Ако бъговете са избрали много трудно достъпни места, е необходимо да се направи изчерпателен дезинфекция на всички помещения , самостоятелно или чрез набиране на специалисти. Последните, между другото, имат специални инструменти за въвеждане на отрова в тесни процепи.

Пиретрум и някои подобни прахове и разтвори се използват широко в ежедневието, с които е възможно да се обработват такива процепи, цокли и розетки.Тези средства са относително евтини, но не дават бърз ефект.

Много прахови инсектициди са неефективни срещу яйцевидните бъгове. Това означава, че дори и след унищожаването на основното гнездо чрез тези средства, е възможно да се срещнем след няколко седмици, които са се появили от яйцата, които преди това са били положени.

И накрая, най-благоприятният вариант е уреждането на дървеници в дрехите. За да се отървете от тях тук е най-лесно: дрехи, достатъчно да се измият при температура над 50 ° С или просто да се топят на слънце или с желязо и всички паразити ще умрат по едно и също време.

Премахване на дървеници от кушетки, легла и кресла

Тапицираните мебели са любимото убежище на дървеници. Тук спящият човек е най-достъпен за тях, оптималният температурен режим се поддържа непрекъснато и дори когато е убит, когато е убит, насекомото рискува по-малко.

Важно: най-малките ларви на дървеници могат да се плъзгат вътре в матраците. Поради това е много по-трудно да ги открием и унищожим.

Но меките мебели са най-лекото решение за обработка. Тя може да бъде загасена по стар начин с вряла вода от голяма тенджера, можете да я изнесете навън до слана, можете да третирате инсектициди на улицата. Важно е, преди да вземете дървените летви от апартамента, проверете дали няма повече от тях. В противен случай всички усилия ще бъдат напразни.

Възможно е да се обработват мека мебел с терпентин или денатуриран алкохол. Грешки тези вещества са уплашени, и следователно извършват такова лечение трябва да бъде на улицата. Въпреки това, обикновено е невъзможно напълно да се отървете от паразити в апартамент с такива средства.

Как да се измъкнем от дрехите

Най-лесният начин за премахване на дървените дрехи от дрехите е топлинната обработка. Тук практически всичко е ефективно:

 • измиване при висока температура;
 • изгаряне в голяма купа;
 • Желязо за гладене;
 • парене дрехи в затворена кола на слънце в летен ден;
 • Химическо чистене - те обикновено включват обработка на дрехи със специални инсектициди.

Възможно е да се комбинират всички дрехи в пакети със сложно третиране на апартамент, внимателно да се третира с инсектицид и да се опакова. След няколко часа всички бъгове на дрехите ще умрат. Основното нещо - не забравяйте след това дрехите старателно измиват.

Какво трябва да направя, ако целият апартамент е заразен с бъгове?

За това как да се донесат бъгове от отделен апартамент, ще разкаже най-добрият представител на здравната служба. Тук е необходимо да се има предвид:

 1. Размери на апартамента;
 2. Нападения с домашни любимци на съседни апартаменти;
 3. Сезон на годината.

Като правило, сложната обработка на един апартамент използва високоефективни инсектициди и само понякога прибягва до топлинна обработка на апартамента. И двата метода са достатъчно надеждни, но температурното третиране е много по-безопасно за постоянно живеещите.

При самопочистване на апартамент е необходимо:

 1. Внимателно изберете лекарство за борба. Днес най-ефективните са Carbofos, Executioner, Fufanon, Combat и други. Избирайки кое означава бъгове, е необходимо да разберете кой от тях използва местните здравни услуги. Обикновено те са най-ефективни при определени условия.
 2. Спазвайте всички предписания за безопасност, указани в инструкциите. Във всеки случай е необходимо да се премахнат всички наематели и домашни любимци от помещенията за един ден, а лечението трябва да се извърши в марля и ръкавици.
 3. Направете максимална грижа за всички места, където бъговете са скрити или потенциално могат да бъдат.
 4. Оставете стаята със затворени прозорци в продължение на няколко часа.
 5. Вентилирайте апартамента и внимателно избършете всички повърхности с влажна кърпа. Повечето инсектициди, които се използват днес, бързо се разпадат във въздуха, но дори и най-малкото от тях, които продължават на стените и масите, могат да доведат до неприятни последствия (например алергии).

В северните райони през зимата апартаментът може да бъде замръзнал, оставяйки няколко дни с отворени прозорци. Тя е само важно да се грижат за защита на инженерните системи от замръзване и се уверете, че температурата навън падне под минус 22 ° C.

Особено сериозен случай е едновременното нахлуване на няколко апартамента в една висока сграда с дървеници. Тук за ефективен контрол е да се разбере кой къщата има дървеници, си сътрудничат и да координират действията си, така че да се извършва едновременно проведе независима обработка на апартамент, или да се обадите на бригада обеззаразяване на няколко помещения. Важно е да се разбере, че ако поне един апартамент в къщата остава бъгове, те бързо ще се разпространяват в цялата сграда.

преглед заяжда с грешки в хостела:

"Всъщност никога тези неща никога не е виждал, и то само след преместването, когато те започнаха нощ ухапване съгрешиха комарите и след това разбрах, че почти всички нови общежитието те удари. ., след като фиксиращо средство, на второ място, да не се ползват. Те са от съседните стаи е инцидент. с една дума, две седмици координирани преследване на няколко дни, се нарича бригада, много пари ugrohali (104 стаи с кухненски бокс и килер!), но облекчи значително. за повече от година, тъй като никой никога не е бил bitted.Called просто sanepidemstantsiyu, без никакви luzhb ".

5 доказани начини за премахване на дървеници в апартамента

Как да се отървем от дървеници: Съвети