Як можна вбити постільних клопів, а також їх яйця

Січень 2019

Відео: Как избавиться от блох в квартире (Січень 2019).

Anonim

Въпросът за това как да се убиват лешоядите бързо се превръща в приоритет за тези, които са се сблъскали с тези паразити в дома си. Разбира се, бих искал да унищожа всички паразити и техните яйца наведнъж, но е много трудно да се направи това. Факт е, че най-ефективни срещу група възрастни легло бъгове отрови пиретроид (перметрин, циперметрин), не засягат яйцата на паразита. Овицидните агенти на базата на органофосфорни съединения не са толкова безопасни и ефективни, колкото пиретроидите.

Следователно, най-оптималната възможност за бързо унищожаване на цялото население от дървеници ще бъде комбинацията от тези две групи.

Убиване на възрастни буболечки: списък с ефективни инструменти

Списъкът с най-ефективните средства срещу бъгове непрекъснато се попълва. Първите места обаче винаги задържат достатъчно стари и добре доказани лекарства.

Cloveroron

Счита се за едно от най-ефективните средства срещу бъгове, разработено от съветски химици за военни нужди. Съставът съдържа биореагенти, животински клетки и отрова със специална формула, която парализира моторната система и причинява ранна смърт на насекомото.

Лекарството е много ефективно и има продължително действие, което позволява дълго време да не се преработва.

Cloveron се използва най-често като прах (прах), който може да се нанася в суха форма или да се разрежда с вода и размазани повърхности.Лекарството не е токсично за хората, но животните трябва да бъдат отстранени за продължителността на лечението.

За да се избегне навлизането на прах в дихателните пътища, човек трябва винаги да използва лични предпазни средства по време на лечението. Наркотикът се прилага на местата, където живеят буболечките: на различни пукнатини, на задните стени на мебелите, под плинт.

Изпълнител

Палачът е немски препарат с високо съдържание на фентион (27,5%), което ефективно убива дървеници, засягащи нервната им система. Продуктът е безвреден за хора и топлокръвни животни, но има неприятна миризма, която обаче бързо изчезва.

Палачът се продава под формата на течност, 6 ml от която трябва да се разреди в 0,5 литра вода. Разтворът се излива в бутилка с пулверизатор, с помощта на който се извършва третирането.

За да се предотврати вдишването на лекарството, трябва да се използват лични предпазни средства - ръкавици, маска и очила. Продуктът се прилага на всички труднодостъпни места в стаята, зад рамки за картини и на задните стени на мебели. Особено внимателно се обработва легло сам.

Klopomor

Това е новоразработено лекарство, чието основно активно вещество са веществата от пиретроидната група: циперметрин и перметрин, както и пиперонилбутоксид. Наркотикът бързо убива бъбреците, като потиска активността на нервната си система.

Продуктът е опакован в удобни бутилки с обем 300 ml, има подчертан мирис на Dichlorvos. Когато обработвате апартамент, трябва внимателно да се приближите до използването на лични предпазни средства и да извадите животните известно време.

Klopomor се прилага на местата, където се очаква да живеят бъговете, по пътя към тяхното възможно движение, както и към задните стени на мебелите, тапицерията и рамката.

Всички гореописани пиретроидни лекарства ефективно убиват бъбреците и ларвите, но са неефективни срещу яйцата си. Яйцето на насекомото е защитено със специална обвивка, която е устойчива на повечето отрови. Следователно, когато се използват такива средства, ще е необходимо да се преработи след 10-14 дни. През това време нови ларви ще могат да се излюпят, което ще стане чувствително към отровата. Напълно се отървете от бъгове в апартамента може да бъде само на 2 етапа.

Унищожаването на яйцата на лешоядите

Възниква въпросът как да се убиват яйцата на буболечки, ако имат такава добра естествена защита и са имунизирани срещу отрови? В действителност, има цяла група от органофосфорни инсектициди, които засягат както бъгове за възрастни, така и яйцата. Нека да поговорим за някои от лекарствата в тази група.

Диазинон

Това е универсален инсектицид, широко използван от професионалните дезинфекционни услуги. Той е концентрат на органофосфорни съединения, които трябва да се пръскат с насекоми.

Трябва обаче да се има предвид, че наркотикът е бил забранен за битови нужди поради опасността му за хората и животните и способността му да се натрупва в тялото.

Carbophos

Carbophos е много ефективен инсектицид, базиран на малатион, който убива яйцата, ларвите и възрастните от бъбреците.

Позволено е за домашна употреба и ви позволява бързо да разрешите проблема с инфектирането на апартамента с насекоми, но той има трайна, остра и неприятна миризма. Въпреки вентилацията и мокрото почистване миризмата не може да бъде изтрита от апартамента в продължение на месеци, предизвиквайки алергия.

Хлорофос

Хлорофосът е прах на основата на диметилфосфонат, който е разрешен за битови нужди.Продуктът ефективно убива бъговете на леглото на всеки етап от цикъла на разработка - от яйце до възрастни насекоми.

Препаратът е под формата на прах. След контакт с кожата, не е много токсичен, но вдишване (което е доста вероятно, като се има предвид формата на освобождаване) веществото е опасно и може да причини сериозни вреди на здравето на хората и животните.

хлорпирифос

хлорпирифос - е широко разпространено инсектицид, който е показал добри резултати в борбата срещу дървеници на всеки етап от развитието им. Хлорпирифос натискане нервна система на насекомите, и има ентерично ефект (въпреки дървеници това е по-малко значение, като в контрола на хлебарки).

Трябва да се има предвид, че хлорпирифос е доста вредни за хората и животните, лечението всички те трябва да се извършва с задължителното използване на лични предпазни средства.

Интересно е да

Американски учени са провели изследване, което показва връзката между използването на средства въз основа на хлорпирифос и увреждане на мозъка при децата. Дори след няколко години беше възможно да се открият растеж и промени в кората, причинени от употребата на тази отрова. В резултат на това от 2000 г. употребата на хлорпирифос в жилищни райони в САЩ е забранена.

Лекарствата на основата на органични фосфати са много ефективни срещу дървеници и могат да убият цялото си население в даден момент. Но те често са токсични, не винаги удобни за употреба и изискват предпазливост при работа.

Комбинацията от средства от бъговете

Оказва се, че след употреба на пиретроиди често се налага повторно лечение и лекарства на базата на fosfororganikov - често вредни и неудобен за използване.Какво да изберем и как да убием бъговете на леглото наведнъж? Решението е просто: да се комбинират препарати от двете групи.

За да се отървете от паразити, без да се налага да се възстанови за обработка, и в същото време да не се отровят цялата къща токсичен агент може да направите следното:

  • , за да обработи цялата стая (цокли, первази, гърбовете на мебели и картини) подготовката на пиретроид група ;
  • Гнездата и местообитанията на бъбреците трябва да бъдат третирани с органофосфор, за да се гарантира унищожаването на яйцата.

Хора енергични методи: парни и замръзване на дървеници и техните яйца

народни средства за защита, могат също да помогнат, за да убие дървеници. Ефективен метод, който ще се справи с възрастни насекоми, техните ларви и яйца е температурното третиране. И се практикува като замръзване на дървеници и тяхното унищожаване с пара или вряща вода.

Бебетата са доста непретенциозни същества и могат да живеят в широк температурен диапазон. Но когато улицата е тежка зима (под 30 градуса), можете да извадите мебели на улицата и да ги оставите там няколко часа. Ако има възможност да напуснете няколко дни, целият апартамент ще замръзне, когато прозорците са отворени.

Бибероните вероятно ще умрат след такова лечение, но работата на водопроводните системи може да бъде нарушена. Освен това не всеки регион може да се похвали с такива температури през зимата.

Хората често се опитват да убият и дървеници с ферибот . Разбира се, при високи температури буболечките и техните яйца незабавно загиват. Но има значителен недостатък на този метод - неудобство при употреба. Парата обикновено не успява да стигне до пукнатината с дървеници и кондензира, а вряща вода може да се излее далеч от всички места в апартамента.Специалистите на дезинсекцията също използват този метод, но имат специални парогенератори и радиатори за топлина.

Както виждате, когато избирате средство за борба с бъговете, трябва да вземете под внимание много нюанси и със сигурност не трябва да купувате първия наркотик, който дойде в очите ви. Това може да бъде не само неефективно, но и просто опасно за здравето.

Какво е важно да знаем за унищожаването на дървеници в апартамент

Унищожаването на дървените плочки с помощта на температурни методи