Як позбутися від клопів в дивані

Грудень 2018

Відео: Как бороться с клопами в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

За домашни дървеници, мека мебел е любимо местообитание. И не защото е тъмно и топло - за тях тези критерии за избор на жилище са вторични. Да, и "бъги легло" - името е по-популярно, отколкото научно и професионално. Всички грешки, които се хранят с кръв и живеещи в човешкото жилище, принадлежат към един и същи вид се наричат ​​спално бельо, и вече популярен слух им дава имена, "диван", "дом" и други

На първо място мека мебел привлича грешки, защото тя насекомите са най-близо до източника на храна - човек, който спи. Следователно, те трябва да се движат по-малко около стаята и рискуват да бъдат забелязани. В допълнение, между части на дивана, особено старите и много сложни, има много здрави връзки, които са идеални убежища за насекоми: бъгове най-уверени се чувстват, когато контакт с двете повърхности и на гърба и корема. С други думи, където и да е отблизо, това е най-удобно за тях.

И, разбира се, в мека мебел и легла, дървените плочки са по-топли от всички, тъй като тези елементи съхраняват топлината на човек. Не всяко насекомо може да си позволи такъв лукс. Отстраняването на бебета от дивана често е сериозен проблем: тези паразити понякога са много устойчиви на химия и неблагоприятни условия на околната среда.

Методи за развъждане на дървеници: диван специфичност

Премахването на коприва от дивана има свои собствени характеристики в сравнение с отстраняването на насекоми от апартамента като цяло.

На първо място, трябва да сте сигурни, че дървените ножици живеят само на дивана и няма други места в апартамента. Обикновено това се случва доста рядко паразити може дори и в по-големи количества, отколкото в дивана, криейки се зад цокли, в пукнатини шкафове, по килими и зад, но собствениците на апартаменти да ги намират само на леглото и под него.

Ако наистина внимателната проверка на възможните места за подслон не разкрива наличието на дървеници, има смисъл да се справя само с дивана.

Начинът за премахване на дървеници от дивана са малко:

  • механично унищожаване или просто събиране на насекоми от ръцете. Изключително неефективен, неприятен и дълъг процес. Но и най-евтиният.
  • Температурно третиране на дивана. Най-добрият начин, тъй като диванът е мобилен. Бъговете и техните яйца умират за един ден при температура под минус 18 ° С и почти незабавно умират при температура над 50 ° С. Следователно диван може да бъде изваден за няколко дни на улицата през зимата или да бъде третиран със специални инструменти или услуги с топлина. Ефективно е изгарянето на дивана с вряла вода, но след това диванът се нуждае от много време, за да изсъхне.
  • Обработка на диван с химически средства. Има много такива инструменти на пазара, но преди обработката на дивана от леглото, е необходимо да се организират специални събития в самия апартамент. Някои лекарства могат да бъдат токсични и опасни както за хората, така и за домашните любимци. Следователно, преди да ги използвате, се препоръчва да планирате краткотрайна евакуация на всички наематели в помещенията и след това да извършите лечението на дивана в съответствие с инструкциите. Основните средства за днес са Dichlofos, Carboophos, Executioner, Perfos, Raptor, Reid, Combat.

Редица народни средства за защита от типа силно миришещи билки или тинктури на резултата обикновено не дават. И толкова силни като терпентин, денатуриран алкохол или смес от тях с оцет, могат да унищожат дивана завинаги. Разбира се, те не се прилагат, ако леглата на леглото са открити в новия диван.

Най-ефективният начин винаги е бил и ще бъде лечението на дивана от специалните служби за борба с вредителите, но същият метод е най-скъп. И ако буболечките, различни от дивана, не успяха да овладеят други части на къщата, тогава би било неразумно да се обадите на специалисти. По-лесно е да прибягвате до помощта на Karbofos или изпълнителя.

Как боклуците населяват кушетки

Може би се чудите откъде идват камуфлата на дивана. Отговорът обикновено е съвсем прост: насекомите идват от съседи, или идват на дрехи, с торби или всякакви техники от магазини или гости. След като пиян кръв от един спящ човек диван в новата си къща, те не се промъкват далеч далеч, и да остане в пукнатините на дивана да се повтаря храна за няколко дни по-късно.

Една жена, две или три ларви в един нов диван е достатъчно, за да има цяла колония тук след няколко месеца - бъговете се размножават и растат много бързо. Може дори да създаде впечатлението, че дървените плочки се навиват на дивана за една нощ. Особено сред тези, които не са прекалено чувствителни към хапките си и единичните атаки не се чувстват.

Строго погледнато, колониите сами по себе си нямат буболечки, просто се събират и създават впечатление за организирана група. Тук те снасят яйца, тук те молят, така че дори и без откриване на бягащи насекоми, лесно е да се изчисли тяхното присъствие на дивана според определени признаци.

Търсим бъгове и да разберете, ако те

Преди да се открият грешки в дивана, на наемодателя почти винаги може да забележите други признаци на живот, заедно с тези насекоми:

  1. Bites. Ако на кушетката има малко кокили, техните ухапвания могат да се объркат с комарите. Но когато колонията расте, тежки поражения във вече с това, което не може да бъде объркана сутринта: те обхващат хубаво нещо да приключи в нощта на тялото, така и сред общия набор от червени точки могат да бъдат намерени с надпис "песен" на три или четири хапки. Това е "почерк" на грешката, която за едно хранене прониква лицето няколко пъти.
  2. Отделения. Често се намират под дивана, когато почистват апартамента: малки черни точки, подобни на прости парченца мръсотия от улицата. Ако в спалнята се появяват редовно, трябва да сте бдителни.
  3. Миризмата. Не е твърде силна, като миризмата на бадеми или малини. Обикновено започва да се чувства добре с голям брой дървеници, и особено чувствителни към миришещи хора, ще го почувстват бързо.

Ако самата дивана разглобявате или повдигане на матрака ще стане веднага ясно дали има грешки се крият. Никакви други насекоми не обитават местата за спане с такива плътни колонии. Ето защо, когато долната част на матрака може да се види суматохата tarakanopodobnyh движение на малки същества с различни размери, може да се каже със сигурност, че в дивана бяха получили дървеници.

Няколко думи за това как да изглежда бъгове разтегателен диван: външно изглеждат хлебарки, само малки и доста широки. Те се движат бързо, но по-бавни от хлебарки, и ако внимателно ги погледнете, липсват крила. В допълнение, на цвета на монохромни дървеници, хлебарки също имат червени петна на разположение в областта на главогръда.

Яйцата с бъгове имат дължина до половин милиметър и се намират на същото място като възрастни насекоми. Като цяло, уреждането на бъгове като малък депото: тук гъмжеше паразити от всички възрасти, от малки ларви на насекоми, възрастни купчини поръсени кожи, останали след сънна, и всичко се разрежда изпражнения и яйца. Особено впечатляващи хора като спектакъл под матрака на любимото им легло може да предизвикат истински шок.

Намерете бъгове на дивана - това е само част от работата, а не толкова трудно за решаване, като задачата за експулсирането им от дивана. И ако са намерени дървеници в апартамента, трябва да предприемете мерки възможно най-скоро, за да ги унищожите.

5 ефективни начина да унищожите леглото на леглото в апартамент

Ясен пример за леглото на леглото в нов диван