Як самостійно знищити домашніх клопів в квартирі

Січень 2019

Відео: Как бороться с клопами в квартире? (Січень 2019).

Anonim

Много хора, които се сблъскват с проблема за инфекция апартамент дървеници предпочитат да се свържете незабавно с Дезинсекция на услуги. Междувременно, това скъпоструващо упражнение може да не даде бърз и траен ефект, върху който се наемат наемателите.

В същото време, начина да се отървете от дървеници от себе си, едно голямо множество, а сега всеки може само един ден, за да се предприемат действия, чрез които домакински бъгове напълно изчезват от стаята.

Към днешна дата, на пазара е наводнен с домакински инсектициди, които го правят лесно и евтино да се извърши дезинфекция на ръцете. Ефективността на тези инструменти доказва: възможно е независимо разрушаване на дървеници.

Използването на аерозолни инсектициди дървеници

аерозол - много удобна форма на антипаразитни агенти освобождаване, което позволява лекарството да се постави върху всяка повърхност само с няколко движения. В допълнение, унищожаването на дървеници с наркотици в тази форма дава най-бързия резултат.

спрейове са най-използвани локално - ги поръсете върху гнездата на дървеници или места на тяхното натрупване, тъй като след нанасянето на повърхността на лекарството за дълго запазва своята ефективност.

Аерозоли имат един основен недостатък: след пръскането значителна част от отровата получава във въздуха и може да проникне в респираторния тракт на хора или животни.Ето защо, когато се работи с спрей е важно да се спазва стриктно инструкциите:

 • , преди да използвате, за да се премахне храна, скриване на елементи за лична употреба
 • , за да се отстранят животните и децата от стаята, аквариуми плътно и изключете въздухозаборници
 • , за да се носят лични предпазни средства: маска или респиратор , очила, ръкавици, роклята може да бъде
 • широко отворени прозорци
 • спрей трябва внимателно да се разклаща, за да компоненти означава смесена
 • , за да се пръска на места, където насекоми и уединени места на помещението, притежаващи консерва в vytya Ута ръка. Разстоянието до обекта на пръскане - около 20 см не могат да използват аерозол включени в близост до уреди и открит пламък .. Опитайте се да поръсите, за да се получи непрекъсната линия.
 • След лечение, трябва да се оставят отворени прозорци и излезе от стаята, в продължение на поне половин час.

самоунищожение на дървеници в апартамента може да се направи следната спрейове:

 • Raptor дървеници. Съдържа отрова пиретроид група, тя е с паралитичен ефект върху нервната система на насекомите. Най-ефективни за местните ефекти върху паразитите и техните гнезда. Купете Raptor може да се цени на около 150-180 рубли.

 • Райд. Препоръчва се за лечение на мека мебел, има нестабилна миризма, която бързо изчезва. Можете да си купите лекарство за 150-180 рубли.

 • Microphos. Добре известно професионално лекарство със силна миризма, но много ефективно. Тя може да се използва на мека мебел (ако не е страшно миризма устойчиви) или директно върху гнездата на бъгове, паразити себе си. Вземи Mikrofos е проблематично, а един от неговата кутия, която може да обработва целия апартамент, ще струва 1500 рубли.

 • Борба. Това е друг ефективен аерозол, който е оборудван със специални дюзи за труднодостъпни места. Има паралитичен ефект върху насекомите, работи най-добре, когато е изложен на бъгове и техните гнезда. Купете битка може да бъде за 125-140 рубли.

Преди сами да премахнете саксиите с помощта на спрейове, е необходимо да се погрижите за наличието на лични предпазни средства: ръкавици, памучни превръзки или респиратори, очила. Те ще намалят вероятността инсектицидът да попадне върху лигавиците на очите и дихателните пътища и ще осигури подходяща безопасност по време на работа.

Използване на инсектицидни прахове и пастели

Когато хората мислят за това как да отстраняват бъгове сами, те често се съсредоточават върху съветите на продавачите в магазина или на пазара. Много от тях предлагат средства, издавани под формата на прах или креда, които се предполага, че са много ефективни.

Всъщност тази форма на освобождаване не винаги дава ефект срещу буболечките, защото за да ядат отровен прах, тези насекоми няма (както например може да направи хлебарка) - черупките се хранят само с кръв. Затова само тези прахообразни инсектициди, които включват отровата на контактно действие, а не само чревната, наистина могат да работят. Борбата срещу употребата на такива прахове е доста ефективна, но се простира с течение на времето.

Самоунищожаването на спалниците обикновено включва използването на следните инсектицидни прахове:

 • Хлорофос. Инсектицид от органичен фосфат, изисква приготвяне на разтвор: 15 g прах на 10 литра вода. Ефективно срещу дървеници и техните яйца. Той е лек токсичен за хората, но е опасен при вдишване.

 • Машенко. Този тебешир има сравнително висока ефективност поради съдържанието на отрови на пиретроидната група. Той е добре фиксиран на повърхността и действа дълго време след прилагането. По отношение на цената и качеството - това е една от най-добрите опции за малък брой бъгове в апартамента.

 • Неопинът е много ефективен прах за унищожаване на бъбреците. Преди употреба, тя трябва да се разрежда в пропорции от 10 g на 1 литър вода. Необходимо е да напоявате местата на задръстване с бъгове и труднодостъпни места, а след 2 часа можете да измиете всичко (нямат продължителен ефект). За постигането на ефекта се изисква постоянно (буквално ежедневно) лечение с разтвор на Неопин, в противен случай няма да се справи с проблема, а само ще се намали броят на паразитите.

Унищожаване на дървеници, причинени от температурата

Домашните бъгове, както и всички живи същества, имат свои собствени температурни граници на съществуване. Следователно, със самоунищожаването на дървените плочки, можете да използвате стария доказан трик: през зимата вземете заразения диван на улицата и я оставете за няколко часа.

Ако имате възможност да се изнесат за няколко дни, можете да "freezout" целия апартамент, , но е опасен за водопровод (може да се спука отоплителни тръби).

Начало дървеници не могат да понасят температурата на минус 22 градуса и по-долу, и ако апартаментът се намира в регион, където има такива студени, така, че минусови стаи, на стойност като на бележката.

Можете сами да се отървете от буболечките и с помощта на високи температури: гнездата на паразитите се нагряват с вряща вода или се изпаряват от пара. Първият метод доста ефективно намалява броя на дървените въшки, но само ако са идентифицирани техните местообитания.Вторият начин е по-лош: пара обикновено няма време да стигне до точното място, кондензиращо върху мебели или стени.

Контрол на вредителите има специални парогенератори, които изпращат струя пара на правилното място и унищожават бъговете на леглото. Но обикновената чайник е малко вероятно да работи по този начин. Понякога професионалните дезинсектори използват дълги затопляния на помещението до температура + 50 ° C с помощта на термични оръжия - това също води до смъртта на паразити.

Народните средства за борба с домашни джуджета

В дългогодишната борба срещу дървените плочки, хората измислиха все повече рецепти за ефективното унищожаване на тези паразити. Някои от тези народни средства действат, но в по-голямата си част те просто отплащат летливите дървета за известно време, без да намаляват броя им. Такива народни средства включват, например, пелин, тъпан, оцет, амоняк и някои други.

Съществуват и варианти на смеси, които убиват насекоми, когато ги ударят директно. За съжаление, те нямат продължително действие. Те нямат смисъл да се прилагат в целия апартамент, можете само да лекува откритите гнезда на бъгове легло:

 • смес от оцет, нафталин и 90% алкохол на равни части;
 • чист метилиран спирт;
 • авиационен керосин.

Струва си да си спомним, че независимото унищожаване на дървените летви от народни средства има смисъл само с малък брой насекоми в къщата. Освен това употребата на токсични химикали изисква строги правила за безопасност: използването на ръкавици, маски и очила.

Метанолът, алкохолът и авиационният флуид са лесно запалими, затова не ги използвайте в близост до източници на огън. В допълнение, тези лекарства са токсични за животните.

Така, както виждате, независимото унищожаване на дървеници в апартамент не е толкова невъзможна задача, ако се доближите до него разумно. Напълно се отървете от населението на бъгове легло може да бъде в доста кратко време, но винаги съществува риск от тяхното повторно влизане, например, от съседите. Ето защо е полезно да работите заедно с други наематели у дома.

Ако не можете да постигнете споразумение със съседите си, тогава трябва да предприемете постоянни превантивни мерки и да защитите апартамента си от новото проникване на дървеници.

5 ефективни начина да унищожите бъгове в апартамент

Видео: практически съвети за премахване на бъгове