Виводимо постільних клопів в домашніх умовах

Січень 2019

Відео: Как бороться с клопами в квартире? (Січень 2019).

Anonim

Бебетата в дома са тревожен сигнал за неотложни и спешни действия. В никакъв случай не можеш да ги толерираш, да изчакаш благоприятния момент за борбата и още повече да очакваш, че те ще загинат сами. Всеки ден броят им ще нараства и хапките през нощта все повече ще бъдат като кошмар.

Борбата с леглото вкъщи е труден процес, но почти винаги е бърз. С помощта на съвременните инсектициди можете да поставите цялата процедура в един ден, през който никой не трябва да бъде в апартамента. Но преди да се отървете от домашни бомби, трябва да сте сигурни, че съседите им не го правят. Същевременно много по-лесно е да се премахнат буболечките, отколкото да се поддържа чистотата на апартамента след тях (те лесно могат да се преместят в жилище от съседи).

Как да се борим срещу дървеници в дома

Асортимент на средства, с които днес извършват унищожаването на дървеници в дома, тя е много широк. В момента известни методи за борба с дървеници са разделени на няколко групи:

 • физическа
 • химически
 • фолк (традиционен)
 • наричаме специални услуги.

Използването на някои средства винаги е резултат от избора на домакин и жителите на дадена стая, тяхното финансово състояние, както и определя от редица специфични обстоятелства.

Ако вземем предвид първия фактор - цената на унищожаването на жилищни бъгове, тогава обаждането на професионални услуги е значително по-скъпо от независимите действия.Но санитарните служби осигуряват гарантирано изгонване на бъгове от помещенията.

Като цяло, независимото премахване на дървените плочки у дома е почти същата като неговата специализирана версия. В този случай човек определя размера на повърхността, която ще се третира. В някои случаи обработването на един диван ще бъде достатъчно, за да получите желания резултат. Такова упражнение е най-препоръчително при ниска инфекция на апартамента с бъгове или с много малка площ от стаята.

Също така е решаващ фактор при избора на такъв метод за контролиране на дървеници в дома може да бъде ограничаване на семейния бюджет или твърде високата цена на специализирани услуги в даден град.

Във всеки случай, без значение какъв метод за убиване на дървеници в дома е избрано, то трябва да се помни, че химически инсектициди са отровни за хората и могат да доведат до редица алергични реакции в тялото му. Случаите на тежко отравяне често са причинени от неправилно използване на специални препарати и нарушаване на процедурите за безопасност при работа с тях. В никакъв случай не могат да се предприемат такива действия от хора с предразположеност към алергични прояви, деца, бременни или кърмещи жени.

Как да се отървем от бубари с химикали?

Преди да се отървете от дървеници в дома, трябва да обърнете внимание на следното:

 • всяко лице, което извършва дейности, насочени към унищожаване на малките кръвопийци, трябва да използват гумени ръкавици и памучно марля превръзка за защита на ръцете си и дихателните пътища от химикали отровни, не само за жилищни бъгове, но и за себе си;
 • всички манипулация е най-добре в доста затворено облекло (напр анцуг), което оставя възможно най-малко изложени на кожата;
 • на главата е най-добре да вратовръзка кърпа или да носят някои други шапки;
 • след лечение с жилището, което трябва да се измъкнем на чист въздух, се измиват добре ръцете и лицето си с вода и сапун и промяна "работа" дрехи.

Тревни дървеници в страната днес, можете да използвате различни начини:

 • Екзекуторът (доста ефективен, но той има миризмата на)
 • ЕОГ (ефективно средство без мирис)
 • Raid (аерозол)
 • Riapan
 • Neopin
 • насекоми Dibrofin
 • Karbozol
 • сулфоксид
 • Forsyth (силна миризма известни случаи на отравяне).

В този случай има подготовка за вътрешно производство и много чуждестранни фондове. Разнообразие е не само имената на лекарства, но техните форми (аерозол, емулсия, разтвор, гел, твърд) и състав: различни средства основната активното вещество може да бъде малатион, дихлорвос, различни пиретроиди или органофосфати. Последните, особено тези, които имат представители на прага ниска токсичност, използвани днес най-вече, защото много бързо унищожи бъговете, но за кратко време се разпадат и престават да бъдат опасни. Апартаментът, обработен с пиретроиди и съдържащи фосфор препарати, става подходящ за човешкия живот в рамките на един или два дни след лечението.

Необходимо е внимателно да се избере средствата, чрез които на изхода на дървеници в страната: в дългосрочен използвани лекарства, особено под формата на аерозоли, днес могат да бъдат неефективни, поради факта, че буболечки тях се образува силна съпротива.

Съвет

Един пример на много ефективно лекарство, което не се произвежда в дървеници резистентност е "GEKTOR срещу дървеници." Просто казано, това лекарство ще убие дори тези паразити, които не могат да бъдат унищожени от стандартната "химия".

Причината за високата ефективност на лекарството е в специфичен механизъм на действие: Насекомите се унищожават, в действителност, физически - поради техния контакт с тялото на прах е хидрофилен силициев двуокис, които буквално засмуква вода от паразита, което води до обезводняване и бързото им смърт.

Народните средства за борба с бъгове

Сред начините за унищожаване на лешоядите у дома е значителен брой от тези, които бяха използвани от нашите предци преди освобождаването на синтетични инсектициди.

Най-известната от тези лекарства са терпентин, керосин, денатуриран, крезол и оцет. Всеки един от тях в чист вид или в комплексни решения могат да бъдат приложени към заразените или предполагаеми места в плоските легла бъгове местообитание на дневната в продължение на дълъг период от време.

В същото време смеси на база керосин и терпентин с добавяне на нафталин или камфор могат да се използват за обработка на ъглите на дървени мебели, подове и первази. Необходимо е да се използват не гума, а специални полиетилен (както за боядисване на коса) ръкавици или торбички. Това е необходимо, поради това, че тези вещества просто корозират тънки гумени продукти.

Въпреки това, тапицираните мебели (мека мебел, легла, кресла) и килимите могат да бъдат развалени с такива средства, тъй като тяхната мазна основа ще остави петна и петна и ще наруши цвета на тапицерията. разтвори мет (промишлен алкохол) обикновено се използва за лечение на повърхността тъкан, чист етилов алкохол или оцетна киселина (оцет или годни оцет). Например, 5 грама нафталин се разтваря в чаша метилиран спирт, който в случай на отсъствие може да бъде заменен с 70% етилов алкохол.

Във всеки случай обработеният апартамент ще трябва да напусне за известно време, оптимално - за нощта или поне за 6-8 часа. Острият мирис на тези средства все още няма да ви позволи да заспите.

Друг "ароматно", но в последно време по-малко ефективен метод за премахване на дървеници в дома, е използването на билки като пелин и вратига.Смята се, че ароматът на тези растения изплаши неканени наематели. Ароматът е наистина неприятен и суров. Но за да се изплъзне, билките трябва да са свежи и това не трае дълго. Следователно, за кратък период от време, миризмата все още ще изплаши черупките, без да ги убива и абсолютно им пречи да се размножават. Ето защо най-често тревите се използват в тандем с други методи за примамване на буболечките в апартамент или за предотвратяване на тяхното проникване в помещенията.

Във всеки случай, народните средства обикновено са най-малко ефективните от всички. И да разчитат на пълното премахване на домашни любимци у дома с тяхната помощ не е необходимо.

Температурно третиране

За разлика от повечето домакински паразити, бъгове за апартамент могат да съществуват в доста широк температурен диапазон. Тези паразити са достатъчно устойчиви на ниски температури, преживяват краткосрочен спад на температурата до минус 20 < С. Ако, обаче, инвазията на дървеници в апартамента беше през зимата, със значителен минус извън (по-близо до минус 30-35

до C), отделните елементи на мебели (матраци, шкафове, столове, маси) може да побере няколко часа на улицата и да изтриете. Въпреки това заплахата от повторното появяване на бъгове във вашия апартамент от такива процедури ще продължи. Можете да замразите целия апартамент, оставяйки прозорците отворени за два или четири дни. Тези мерки обаче могат да доведат до смущения на водопроводните системи. Отопление позволи грешки, за да унищожи много по-бързо, но не всичко, което е в апартамента, може да се лекува с висока температура - от 50

до C и по-горе. Въпреки това, повечето от мебелите и местата за потенциално натрупване на дървеници могат да бъдат третирани със суха топлина или пара и това лечение се смята за най-ефективното в наши дни.За да го направите, трябва да се обърнете към санитарните служби. Техните служители използват промишлени сешоари за коса, парогенератори и специални лъчи за унищожаване на бъгове. Тъй като температурата се повишава, времето на експониране намалява и при плюс 100

около C е около 40-60 минути. С това третиране, дори и яйца от бъгове в апартамента умират, считани за най-устойчиви на стръв. Добро решение за температурно третиране на неща, легло и килими през лятото е кола. В него трябва да добавите всички тези неща, да затворите прозорците и да оставите на слънце за един ден. Ако температурата в кабината се повиши над 50

o C, всички грешки в обработените неща ще умрат след няколко часа. Обаждане на специализирани услуги

Често компаниите, специализирани в преработката на апартаменти, извършват премахването на дървените плочки наведнъж, независимо от размера на стаята за третиране. Обикновено в случай на откриване на бъгове в апартамент след такова лечение добросъвестното обслужване дава гаранция за безплатно извършване на многократни процедури.

Един недостатък на този метод за борба с бъговете в апартаментите е пълната изолация на помещенията за периода на излагане на инсектицида: обикновено 6-7 часа. През това време всички от неговите топлокръвни обитатели трябва да бъдат евакуирани от апартамента, чинии и прибори за хранене, личните хигиенни предмети са здраво опаковани.

Отделен въпрос е изборът на фирма да поръча стая за лечение. Представителите на съответната надеждна организация ще инспектират обработените помещения, преди да определят цена или да започнат да използват каквито и да било инсектициди. На тях ще бъде предоставен и писмен доклад за проведения одит и план за действие за подготовка за саниране на помещенията.специализирана фирма трябва да се посочи наличието на третираните плоски страдащите от алергии, деца, възрастни хора, което означава, че представителите на тези групи, за които дори контакт с незначителни количества от инсектицида могат да бъдат особено опасни. В бъдеще специалистите задължително ще предоставят на клиента информация за начините за предотвратяване на заразяването на жилища с жилищни бъгове.

Основните обещания за успех в борбата с бъговете са скорост и тоталност. Колкото по-рано стартира бъгита и колкото по-пълно се обработва апартаментът, толкова по-вероятно ще бъде, че бъговете на собствениците вече не се притесняват. Следователно, всяка неочаквана ухапване през нощта трябва да се третира внимателно и когато има подозрение за буболечки, колкото е възможно по-рано, за да се чуе алармата.

Ако решите да се борите сами, тогава при избора на инструмент обърнете внимание не само на неговата ефективност, но и на други важни потребителски характеристики. На първо място - безопасността за хората и липсата на силна миризма (това се случва, че след лечението насекомите наистина умират, а просто невъзможно за няколко месеца, за да живеят в един апартамент заради силната миризма).

Например, ако процес диван малатион на, той може да задържи дълго неприятен "аромат", и ако използваме съвременните средства микрокапсулирани бъговете се, тогава миризмата, да се чувстват почти веднага, дори и по време на обработката.

Успех с борбата срещу паразитите!

5 ефективни начини да убие дървеници в апартамента

Как да изберем услуга да унищожи дървеници