Уничтожаем клопів своїми руками

Грудень 2018

Відео: Как избавиться от клопов. Медицинские советы (Грудень 2018).

Anonim

Унищожаване на дървеници - процесът е добре похарчени и за момента тя е на разположение дори и на лицето, никога преди това среща с необходимостта от борба с всички битови насекоми.

Спецификата на грешки е, че те са напълно безразлични към здравните условия в дома. Ето защо дори и перфектно почистват апартаментите и луксозните апартаменти могат да бъдат дома им удобно столова - за хлебарки.

Но където и да се настани дървеници, унищожаването на собствените си ръце тези паразити с правилният подход - това е само един ден и 1500-2000 рубли. В този модерен инсектициди осигури висока степен на защита за борба с дървеници и нейната ефективност, дори в случаите, когато тези дейности се извършват от потребителя за първи път.

Методи за самоунищожение бъгове

Борбата с грешки в най-общия случай, може да се случи в две форми: директна изтребление от тях или просто да плаши.

Ако говорим конкретно за унищожаването на дървеници с ръцете си, най-често срещаните днес са по следните начини:

 • използване на местни публични инсектициди, които са изключително ефективен срещу дървеници
 • борбата срещу дървеници, използвайки ниски или високи температури
 • механични методи за убиване на бъгове.

От тези три варианта, в 90% от случаите, първата се използва за постигане на желаните резултати. Причината за това е неговата универсалност и ефективност.

Ако прилагането на температурни методи в домашни условия е достъпно само за жители на отделни райони (със студен климат), а не целогодишно, тогава ефективен наркотик може да се третира всеки апартамент по всяко време на годината.

Механичните методи на борба се състоят в директно унищожаване на насекоми с ръце или с прахосмукачка. Те дават повече или по-малко надежден резултат само при основен ремонт на помещенията, когато е възможно да се унищожат всички насекоми в определена област.

Ето защо най-напред е необходимо да се запознаете с унищожаването на бъговете на леглото със собствените си ръце с помощта на мощни инсектициди.

Убийте инсектицидни бъгове

Не се страхувайте незабавно от инсектициди като "токсични химикали". Красотата на съвременните инструменти за борба с домашните насекоми е, че с ясно изразен ефект върху бъговете, те са достатъчно безвредни за хората. Обаче някои мерки за сигурност, когато се прилагат, трябва да бъдат следвани.

Повечето битови инсектициди се предлагат под формата на спрей или течност, които трябва да се разпръскват на закрито, като се използва конвенционален спрей от домакински химикали. Такива средства включват:

 • Изпълнител, считан днес за най-доброто лекарство за самоунищожение на буболечки. Предлага се като течен концентрат и изисква разтваряне в по-голям обем вода.

 • Klopomor, дори по-ефективен от Executioner, но и по-токсичен. В някои случаи неговото използване е нежелателно.

 • Боен батальон, произведен в балони от типа освежители за въздух.

 • Тетрикс, най-скъпият, офанзивен и труднодостъпен, но също така и изключително мощен наркотик от буболечки.

 • Карбофос, донякъде остарял морално, но продължава активно да убива бъгове, особено в селските райони. Понякога се реализира под формата на прах, който трябва да бъде разтворен във вода, за да се получи работно суспендиране …

… и някои други. Основното предимство на тези инструменти е способността да се унищожават дървеници с помощта на собствените им ръце.

Те просто трябва да се вдигне и да поръси с максималния брой на повърхности в стаята, изчакайте няколко часа, за да се проветри помещението и прекарват мокро почистване.

С внимателно боравене с места, където можеш да се скриеш дървеници - легла, шкафове, матраци, килими, рафтове за книги - един курс на лечение е достатъчно, за да убие напълно възрастното бъгове, ларвите и яйцата.

Важно!

Когато работите с всички продукти за разпръскване, потребителят трябва да използва памучна марля, ръкавици и колкото е възможно затворено облекло. Тези мерки ще спомогнат за избягване на алергии или ефекти върху кожата на активните вещества от инсектициди.

Препаратите, произведени под формата на прахове или моливи, също са доста ефективни. Например, те включват известния Пиретрум или традиционния молив Mashenka.

Първият трябва да бъдат разпръснати на обществени места и да се премести на грешки, а вторият - да се намажете всички повърхности, върху които бъговете могат да пътуват. Тези мерки обаче се стегна унищожаване на бъгове в продължение на няколко дни или дори седмици, но позволява да се направи без евакуация на помещенията.

Преглед

"… Малко пропусна момента, надявайки се, че" то ще се реши ".Един месец по-късно тези неща започнаха да се разпадат толкова зле, че трябваше да се преместят в родителите си. Апартаментът е буквално наводнен малатион, диван и легло поръсена Екзекутора, че е много скъпо да се справят с всички на апартамента. Той затвори прозорците и си тръгна. Една седмица по-късно, помете няколко килограма от тези грешки, извади леглото, избърса цялата кърпа един апартамент, и колкото повече те не се показват. "

Ярослав Андреев, Брянск

термична обработка свои ръце

температурни методи за унищожаване на дървеници с ръцете си на базата на паразити чувствителност до резки промени в температурата и способността им да оцелее само в тесен температурен диапазон на достатъчно насекоми от следните мерки :.

 • в северните райони през зимата, когато температурата на въздуха на улицата под минус 22 ° с, за да оставят отворени прозорци и след няколко дни Това намаляване на температурата ще убие бъгове, но може да доведе до увреждане на системата за отопление
 • Ако се установи, че грешки обитават само един диван или матрак на леглото (което е доста рядко) - .. да ги доведе до няколко ден на улицата, а след това -. внимателно с прахосмукачка

 • в южните райони - напротив, легла, матраци и възглавници трябва да са в горещ ден, за да затворите в колата остави на слънце Ако температурата се повишава над + 50 ° с, всички грешки. в бельото ще умре.
 • Измийте замърсените възглавници и спалното бельо в перална машина при температура над + 50 ° С.

С изключение на първия метод, такива методи не ви позволяват да обработвате целия апартамент. Поради това те рядко се използват.

понякога популярно практикува обработка матраци и спално вряща вода, но тези мерки са само временно резултат: тези грешки, които се крият в апартамент в пукнатините на мебели и цокли ще останат непокътнати.

Ако в апартамента се намират буболечки, унищожаването им ръчно с помощта на механични средства за борба (например маратонки, прахосмукачки) в повечето случаи е обречено на неуспех. На практика е невъзможно да се вакуумира пространството зад первазите, облеклото, което може да съдържа яйца и ларви, розетки и различни малки пукнатини в стаята.

И още повече, няма шанс просто да се предадат всички ръце, особено като се има предвид малкият размер на ларвите от най-ранните възрасти и сложността на откриването им. Също така е малко вероятно да намерите всички яйца от паразити.

Традиционните средства за борба с бъгове като терпентин, пелин и оцет не разрушават насекоми, а само обезкуражават. Ето защо тяхното използване дава само временно действие. Освен това тяхното използване е свързано със сериозни неудобства, произтичащи от разпространението на остър и неприятен мирис в стаята.

Ето защо, ако леглото на леглото в апартамент или къща се разруши и разруши, вие решавате сами, тогава е най-добре да използвате надеждни съвременни инсектициди.

5 ефективни начини за убиване на бебета

Експертни съвети за правилното унищожаване на грешки