Знищення клопів за допомогою борної кислоти

Грудень 2018

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Грудень 2018).

Anonim

ще се опита да убие дървеници, когато борна киселина досажда грешки започват трескаво търсене на средства, които биха помогнали да се отървете от тях. Но в същото време мнозина се страхуват от "тежката артилерия" и се опитват да намерят инструмент, който е безвреден за хората и домашните любимци. И тогава всеки си спомня стария инсектицид, който бабите използват за преследване на различни насекоми - борна киселина. Ще помогне ли с дървеници и колко е ефективна?

Описание на препарата

Боровата киселина е добре известна и изглежда като бял прах. Тя не мирише. Веществото може да се разтваря във вода, но трябва да се има предвид, че се разтваря за дълго време и не до края.

Агентът има изключително ниска токсичност за топлокръвни същества. Ето защо, нито у домашните животни, нито при хората, тя не работи.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Плюсове

 • Ниска токсичност;
 • лесен за употреба;
 • ниска цена;
 • наличност.

борна киселина е добре известно и изглежда като бял прах

Принцип на действие

Защо е толкова борна киселина често се използва за преследване на различни насекоми - мравки, хлебарки, бълхи и други пълзящи същества?Отговорът е прост - за тях представлява сериозна опасност, тъй като това е най-силната отрова.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

 • Действието на лекарството е контакт и чревна. В суха форма прахът има силно контактно действие и работи върху кожата, а в влажните му части показва интестинално действие и унищожава насекомото отвътре.
 • Механизмът на действие е прост: когато се поглъща, отровата започва да дехидратира организма и да корозира червата. Водата от тъкани, привлечени от киселина, се натрупва в червата, самите тъкани са лишени от вода и умират. От дехидратацията насекомото бързо умира.
 • Също така, веществото има свой вид нервно-паралитичен ефект. Нервната система е парализирана, нервните импулси са блокирани и различните системи на тялото започват да се провалят. В резултат на това насекомите загиват след няколко часа.
 • Онези, които оцеляват, страдат от репродуктивна система. Киселината има стерилизиращ ефект, за който популацията е намалена. Този ефект обаче се проявява главно при хлебарки и мравки.

от дехидратация, предизвикано от действието на борна киселина, насекомото бързо умира

Ефективността на

Всички тези качества са ценни борна киселина. И тя напълно се справя с преследването на хлебарки и мравки. За това как да се отървем от тонове мравки с помощта на борна киселина, вече казахме в една от предишните публикации. Но колко ефективна е употребата му срещу паразити, които се подлагат на кръвотечение, и по-специално бъгове?

Уви, буболечки не ядат нищо освен кръв. Съответно киселината не може да влезе във вътрешността по никакъв начин. Това значително намалява токсичността му при насекоми.

За да пострадат бъговете, киселината трябва да попадне в тялото си директно. Излишно е да се каже, че този метод не е много ефективен и е просто невъзможно да се унищожат всички хора по този начин.

Как да се справяме с буболечки

Тъй като дървените нишки не ядат по никакъв начин борна киселина и нямат никакъв интерес към нея, тогава няма смисъл да се използват примамки. Не мляно месо на базата на борна киселина, купи с захарен сироп и киселина не работят.

За да получите повредени бъгове, киселината трябва да се влее директно в тялото си

За да се работи върху дървеници, ще е необходимо да се осигури директен контакт с насекоми. Затова киселината трябва да попадне в тялото на насекомите, което, разбира се, е трудно да се осигури, но е възможно.

Спецификации за обработка

Боровата киселина за лаене на метли трябва да се приема в суха форма и в никакъв случай не трябва да се разрежда с вода. За успеха на операцията, първо трябва да извърши проверка на всички помещения и да се определят зони на паразити и техните гнезда. Лечението трябва да се извършва бързо и веднага след откриването на гнездата. Това е важно, защото дървените въглища не трябва да имат време да се скрият в тайни места, където сухият агент няма да достигне. Прахът трябва да бъде готов.

Веднага щом насекомите се появят в полето на зрението, те трябва да бъдат поръсени с лекарство. Всички гнезда също трябва да бъдат пълни със съдържание.

Директен контакт на дървеници с борна киселина води до тяхната смърт

Също така се препоръчва сух прах да се поръсва повърхността, опитвайки се:

 • да се получи в процепа;
 • в гънките на мека мебел.

Продуктът може да се поръсва с пътеки в шкафове, чекмеджета, по стените. Ако искате прахът да остане на вертикални повърхности, можете да приложите прост метод: разтваряйте боровата киселина във вода и измийте този разтвор с вертикални повърхности. Разтворът ще изсъхне и веществото ще кристализира по стените.

Значението на това лечение е, че бъговете, излизащи на лов, ще започнат да се движат наоколо и ще трябва да преминат през борна киселина. Ще има директен контакт и инфекция, което ще доведе до смърт на насекоми. Има по-ефективни начини за убиване на бъгове, които можете да намерите в една от нашите статии.

Механизми минус

 • Ниска ефективност.
 • Дългосрочен срок на унищожаване.
 • Не унищожава яйцата.
 • Най-големият недостатък е неточността на метода. Бебетата трябва да минат през отровата, което е чисто злополука. Поради това населението се свива много бавно.
 • Освен това прахът ще има много вар, за да се гарантира поне някакъв процент от неговото въздействие върху паразитите. Това няма да бъде толкова икономично, колкото се предполагаше от цената на съоръжението.
 • Друго минус и минус; неудобство. За да сте сигурни, че средствата се натрупват върху дървените плочки, трябва да ги разпръснете навсякъде, което ви предпазва от използване на шкафове и складове. Разпръснат прах в ъглите създава нерадостна външност на апартамента. Освен това, това е неприемливо в домовете, където има малки деца и животни, които могат да приемат праха в устата. Въпреки че е с ниска токсичност, тя все още е отрова и може да причини нежелани последствия.

Използване на борна киселина може да бъде, ако други средства на ръка или без използване на по-мощни отрови силно нежелани

борна киселина се продава в домакински магазини и аптеки.Намерете, че не е трудно. Цената е достъпна за почти всички.

Заключението е просто: можете да използвате борна киселина, ако няма други средства под ръка, или използването на силни отрови е силно нежелателно. То може да бъде ефективно само ако населението не е толкова голямо и дървените буби не предизвикват голяма загриженост за жителите на къщата. В противен случай употребата на веществото няма да направи нищо. Ето защо има смисъл да се използва заедно с други средства и механично почистване на апартамента от дървеници и яйца.

Как да се отървем от буболечки (видео)