Якщо в квартирі завелися чорні таргани ...

Грудень 2018

Відео: Сміттєві баки А-МУССОН розповсюджувачі тарганів (Грудень 2018).

Anonim

Ако черните хлебарки в съседите на апартаментите се чувстват сити собственици, ако те се заселили в извозване на отпадъците, а след това най-скоро време те ще постави на ушите на цялата къща и дома си, както добре.

Възможно ли е вашата чистота да предпази насекомите от привикване към вашето жизнено пространство? Да, безупречна чистота на дома, липса на достъп до храна и поддържане на санитарен фаянс в отлично състояние - сериозни "негативни" аргументи за черна хлебарка. Малко вероятно е той да иска да остане в тази стая от много време, но със сигурност ще спре да попита дали в кухнята има останали несмляни ястия.

След като наемателите са направили грешка, насекомите ще се върнат в следите си и ще водят братята. Така че трябва да ги срещнете напълно въоръжени.

И първо нека да се запознаем с черни хлебарки, а след това да видим как можете да се отървете от тях, ако идват в къщата.

Кой е по-опасен: черен хлебар или червенокосия?

В руските апартаменти най-често има два вида домашни хлебарки: черни и червени. Но рядко се срещат помежду си. Те се затоплят от едни и същи стени, претендират за един и същ източник на храна. Всичко това създава конкуренция.

И изглежда, че победителят в междуселичествената борба е хлебарка.

Леко нехайност черна женска хлебарка до тяхното потомство води до факта, че някои от яйцата оставена без надзор, е ял от членове на всякакъв вид хлебарки (и двете червени и черни).За тези насекоми канибализмът е съвсем естествен феномен.

Освен това, докато черният хлебар достига пубертета, по това време е време да се отглеждат и да се размножават повече от едно поколение пруски. Следователно броят на черните хлебарки расте по-бавно от червените.

Така че, може би не трябва да се страхувате от външния им вид? Въпреки това, голяма, достигайки дължина от три сантиметра, ориенталска хлебарка, леко pobloskivayuschie хитин черупка, която се изцежда неприятна миризма и са в състояние да се развиват с невероятна скорост - явление все още неестествено за един съвременен апартамент.

Откриването това най-неприятното гигант пистолет в кухнята, банята или проучване (о, ужас!), Имам в леглото, по невнимание sodrognoshsya и не забравяйте "Хлебарка" Чуковски.

Има ли качество, което се равнява черна хлебарка с червено: близост до някой от тях е крайно нежелателно за човек, този човешки жилища животни замърсяват отпадъчни продукти, incapacitates окабеляване и уреди.

Наличието на плоски черни хлебарки, които излизат от канализацията, мазета, извозване на контейнери и носещи по телата им, невероятен брой патогени - знак за лошо хигиенно състояние на помещенията и реална заплаха за здравето. Особено уязвими към инфекция са любопитни деца.

Методи за борба с черни хлебарки

Хората не са свикнали да рискуват най-скъпите. Откакто човек разбере, че тези насекоми синантропни не само malosimpatichnye, но и изключително вредно, е с особено усърдие започна да се отървете от черните хлебарки. И той успя в това.

Безопасно е да се каже, че премахването на насекомите е много реалистична задача.

Да разгледаме основните методи за борба с черни хлебарки, които се подобряват ежедневно.

 • Механично унищожение. Първото оръжие срещу хлебарки може би е маратонката. Той е в състояние да унищожи един zazevavshuyusya индивид, но абсолютно неефективни в масивна инвазия на хлебарки.
 • Термичната въздействие - начин да се отървете от черните домакински хлебарки, слез при нас от незапомнени времена. Тя се състои в замразяване на сградата. За жителите на модерни високи сгради с централно отопление този метод е технически невъзможен.
 • Репеленти - означава не убиване, а само отблъскване на хлебарки. Някой забеляза, че черните хлебарки не търпят някакви силни миризми. Почти всяко семейство, което има опит в работата с вредители, има в арсенала на любимия си инструмент, за да се отървете от нашествието на черни хлебарки: дафинови листа, ръж, събрани в периода на цъфтежа, бъз цветя или ароматно вратига.

  Използване на подкупи от естествени продукти със собствена безопасност. За съжаление, дали хлебарки с течение на времето, са забравили как да се направи разграничение миризми, или просто да се използва за тях, но често може да ги намерите полазване приготвени за тях букети.

 • Капани. Кол да изгони хлебарката от къщата е сложен въпрос, беше решено да се преодолее с хитрост. За да привлече вниманието на хлебарка, разбира се, се използват хранителни продукти. От храната, която лежи на видно място, насекомото никога няма да откаже.

  Точно там идва неговото нещастие. Човешката фантазия не познава граници. Поставянето деликатес в стената на стъклен буркан и едно масло смазване може да бъде сигурен, че навън след като брашно сладък ориенталски хлебарка а все още не е избран.Същият ефект се постига, ако на пътя на въдицата да намажете лепило маса, към която се придържат твърдо насекоми.

  Съвременните устройства за улавяне на насекоми са още по-сложни. Ако една хлебарка се изкуши от стръвта, той ще бъде убит от електрически разряд, а дори и да се подложи на дезинфекция на една и съща електрическа енергия. И този метод за борба с черните хлебарки има недостатък: първо трябва да капан насекоми

 • Инсектициди - продукти от химическата промишленост, посоката на действие върху тялото на насекомото, то убива. Тази огромна група от вещества, различни по структура и механизъм на действие. Тези лекарства могат да помогнат да се отървете от хлебарки, когато всичко това е безсилно. Въпреки това, насекомите удрят всички с тяхната жизненост и способност да оцеляват дори след като ядат отрова.

  В някои случаи има обяснение за това явление: ако отровен хлебарка намерите дори една капка вода да пия, ефектът от много инсектициди се неутрализира или отслабва. Производителите предлагат начини да се отървете от черните и червени хлебарки в различни форми - гелове, моливи, аерозоли, прахове. Когато използвате много инсектициди трябва да бъдат много внимателни, защото те са токсични за хората и домашните любимци.

  Но има средства, спечелили специалното съчувствие на населението. Това борна киселина - използва се за дълго време, евтини, сравнително безопасен за хората и до днес е в сила в борбата срещу черната хлебарка инсектицид.

Поставете контрол удар

Съпротивлението на хората, независимо дали става дума старомодни капани или инсектициди най-съвременните, са имали своето влияние върху големи черни хлебарки все още успяват да се отървете от.Никой не шумоля в кошчето, никой не се крие над пукнатините, когато светлината в кухнята светне.

Това ли е последната победа? Вероятно не. Практиката показва, че наемателите на жилищни сгради, често не се познават помежду си или по име или лице, признавам грешката да се опитва да получи черните хлебарки без подкрепата на своите съседи. Насекоми са склонни да мигрират от апартамента в един апартамент, появата в кухнята преди хлебарките са отсъствали, може да покаже само едно нещо: един от съседите им, че нова война.

Правото да обединят усилията си, като обработката на всички апартаменти в същото време и се прилага контрол на удар на основните светилищата на черни хлебарки - влажни мазета, извозване на отпадъците. По-разумно е да се повери такова събитие на експерти по въпросите на борбата с вредителите. Само тогава можем да се надяваме че черните хлебарки в апартамента няма да се появят за много дълго време, или, може би, никога.

Видео: Погледнете външния вид на черен хлебар