Виведення тарганів з квартири: покрокова інструкція

Січень 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Січень 2019).

Anonim

Има много неща, написани и написани как да се измъкнат хлебарките. Но малко хора дават конкретни инструкции. В същото време, по-голямата част от собствениците на апартаменти, къщи, вили и кафенета не търсите прехвърлянето на средства и методи, както и специфичната инструкции стъпка по стъпка, в каква последователност да се направи и как да се получи хлебарките в един апартамент или къща със сигурност.

Това е точно това, което предлагаме на нашите читатели.

Стъпка 0. Разберете ситуацията

Трябва да се разбере, че хлебарките в апартамента се появяват не само. Ако се прекратят, а още повече - те се размножават активно, това означава, че в стаята се създават условия, благоприятни за тях.

Но хлебарките не са дървеници. Идеалната ситуация за тях е мръсотия и нехигиенични условия. Защото ако хлебарките в стаята живеят постоянно, тогава трябва да разберете как да премахнете причините за появата им. И едва тогава - помислете как да измъкнете хлебарките от апартамента, които вече са се заселили в него.

Важно

Насекомите в апартамента са като болест на човек. Много е лесно и бързо да се измъкнат хлебарките. Но за да се предотврати повторното им влизане в помещенията, е много по-трудно.

Оттеглянето на хлебарка трябва да започне с оценка на степента на проблема. И не в апартамента и около къщата: когато се решава как да се получи хлебарките завинаги, трябва да се унищожи първите огнища на вредителите.

Стъпка 1. Общувайте със съседите

Обикновено това са кварталните апартаменти, които са източник на инфекция. Следователно, трябва да заобиколите поне един апартамент, с който има съседни стени.Като максимум, цялата къща.

Ако един от съседите има апартамент, който е по-силно заразен, е необходимо да се реши заедно какво да изведе хлебарките и в двата случая. И в случай на дезинсекция на домовете си, за да бъдат готови, че след определен период от време в съседните страни по развъждане хлебарки постепенно ще проникне в апартамента почистен от тях през вентилационните отвори и външните стени.

Запомни!

Невъзможно е да се измъкнат хлебарките в апартамент завинаги, ако продължат да се размножават в съседни апартаменти.

Ето защо планирането как да се отведат хлебарки от апартамента у дома, е необходимо да работите заедно със съседите. Само такова заключение от хлебарки ще даде дългосрочен резултат.

Стъпка 2. Премахнете причините за заемането на апартамента с хлебарки

Това е основната задача. Без нейното решение дори мощни инсектициди ще работят само за кратко време. И като направихме помещенията неудобни за живота на хлебарки, е възможно да се осигури премахването на хлебарки у дома без допълнителни мерки и средства.

Какво се изисква за това? Съвсем малко:

  • , за да се отстранят остатъци храна в труднодостъпни места, да ги опаковат в найлонови торбички

  • избършете мивки и вани преди лягане - хлебарки трябва редовно пиене
  • старателно почистване на шкафчетата, за да помете боклука под мебелите.

Въпреки опростеността на тези мерки собствениците на заразените помещения не се съобразяват с тях. В резултат на това те трябва да търсят инсектициди и постоянно да научат какво да изкарат хлебарките от къщата.

Преглед

По време на Съветския период непрекъснато попитах моя приятел-баща как се е отървал от хлебарки. Той никога не ги е имал. Той просто каза, че поддържа ред, излекува всички пукнатини, никога не оставя храна на масата.Мислех, че е хитър и крие нещо. Но след ремонт от нас, аз взех правилото да оближе апартамента, за да блесне веднъж седмично. В продължение на шест месеца хлебарките са си отишли, и не е необходимо дори мода молив …

Татяна, Gomel

Стъпка 3: унищожи съществуващите хлебарки

Тя - стъпка действия и резултати. Хлебарите могат да се произвеждат по различни начини и по различно време. И за всеки метод съществуват оптимални средства и методи:

Използване на аерозолни инсектициди. Предимства на този метод - бързина на действие, пълно лечение на стаята и пълно унищожаване на хлебарки, с правилния избор на средства - висока ефективност. Необходимо е да се използват инсектициди, като се решава колко бързо да се отстранят хлебарки.

Основните инструменти, тук са Raid, Raptor, Gett, Fufanon, Mikrofos, дихлорвосът, малатион, различни прахове, Medilis Tsiper, Tetriks, Dohloks, борба, Faz и др.

Минуси на аерозолни инсектициди - доста висока цена, необходимостта да се остави поне един ден за всички жители, определено усилие.

при тяхното прилагане всички места възможно натрупване и движение на насекоми напръскват от цилиндрите, и няколко часа по-късно стаята се почистват щателно и се подлагат на мокро почистване и проветряване.

Използване на гелове, прахове и моливи. Всъщност, това са същите инсектициди, само в различна форма. Тяхното действие е малко повече време, но те могат да бъдат използвани в апартамента.

Гелове - Fas, Sturm, Brownie, Globol, Raptor, прах - чиста къща, Pyrethrum - и известният молив Mashenka показаха най-голяма ефективност.

Основните предимства на тези инструменти са лекота на използване и безопасност. Като правило, те са евтини и много достъпни, дори ако трябва да обработвате допълнителни съоръжения и оборудване.

Ефективното отстраняване на хлебарки с помощта на гел ще изисква до 200 рубли за целия апартамент. Това е по-ниско от използването на повечето други инструменти.

Всяко от тези средства се прилага по различни начини и има своя специфичност на действие. Във всеки случай, с приложението им, резултатът ще се появи след няколко дни.

Съвет

е различни гелове - най-доброто решение в случаите, когато са домакини чесане главите си, как да се получи хлебарките от хладилника или как да получат своите микровълнови хлебарки. Достатъчно е да се прилагат линия гел или молив в устройството отвън или отвътре, и можете да бъдете сигурни, че в рамките на няколко дни, хлебарки ще престанат да проникне в нея.

Извикване на услугата за борба с вредителите. Службата за изнасяне на хлебарки обикновено е последната инстанция, използвана в случай на голямо замърсяване на помещенията. Специалистите по контрол на вредителите използват аналози на гореописаните методи, но само по-силни и по-токсични. В резултат на това, хлебарките изчезват напълно след такова лечение, но изисква големи усилия за почистване на помещенията и за спазване на мерките за сигурност на наемателите.

Допълнително предимство на този метод е, че не е нужно да излагате мозъка си, което може да доведе до хлебарки: услугата ще направи всичко сама и ще даде гаранция.

Минуси на специализирани услуги - при високата цена на услугите им (от 1 600 рубли на едностаен апартамент) и необходимостта от подготовка на помещението за обработка. Най-малко един ден в апартамента не трябва да бъдат жители и домашни любимци.

Видео: дезинсекция на апартамента от хлебарки

Замразяване на хлебарки.Това е почти идеално решение за жителите на северната част на страната и тези, които могат да намалят температурата в помещението под минус 8 ° C без риск за водопроводни системи.

Операцията е много проста: в мразовит ден всички прозорци се отварят в помещението, нагревателите се изключват и апартаментът се оставя да се охлади за половин ден. Ако замръзването на улицата е по-силно от минус 12 ° C, ще отнеме около 5-6 часа, за да достигнете целевата температура в помещението и смъртта на насекомите. За надеждност, струва си да натрупате апартамент за 8-9 часа.

Plus този метод много - безопасен за хора и домашни любимци (само за да бъдат взети аквариуми и терариуми грижи предварително), лесно и безплатно.

Но той и против: в отопляем апартаменти замръзване може да доведе до разбивка на радиатори, тръби, отоплителни уреди. Освен това, не всички, а не целогодишно, този метод е налице, което значително ограничава употребата му.

Използване на специални капани. Ефективен метод за апартаменти, в които има малко хлебарки или те се проникват от време на време. Капани привличат насекоми вкуса на стръвта, и вече вътре хлебарка блокират на специална велкро и умира (или ядене на отровни примамки в капан с отрова).

Преглед

Е, изобщо нямам никакви хлебарки. Само понякога те пълзят от съседите си, развалят жените си. Между другото, само през вентилатора в банята. Купих картонени къщи с велкро, сложих го под банята и проблемът свърши. Заради интерес, ги проверявам - два или три Prusakas седмично са хванати.

Игор, Одеса

Методът е много евтин, лесен за изпълнение, но в случай на голям брой хлебарки в стаята няма да помогне.

Забележка:

Някои от капаните, произведени от китайската индустрия, са толкова малки, че са ефективни само срещу Prusak. Ето защо, преди да премахнете червените хлебарки с тяхна помощ, трябва да сте сигурни, че в стаята няма по-големи черни или американски братя.

Народни средства за защита. Това е най-неефективният метод, но в случай на ниско нападение стаята може да се използва. Освен това се препоръчва да се използва като допълнение към други методи.

Известно е, че хлебарките изплашват миризмата на амоняк. Ето защо, при обичайното измиване на подове или мокро почистване в апартамент е необходимо да капе няколко капки амоняк в кофа с вода. Това е доста ефективна превантивна мярка.

Също така са известни специални отровни примамки, направени ръчно от боракс или борна киселина и брашно, захар и яйца. До известна степен те помагат да се контролира броят на насекомите, но в много случаи не се дава ясен резултат.

Стъпка 4. Направете апартамента безопасен за други обитатели

Когато използвате някакви отровни наркотици, трябва да се грижите за безопасността на децата и домашните любимци. Дори въпреки факта, че повечето от инсектицидите на хлебарки, продавани на пазара, не са силно токсични, те все още могат да причинят различни заболявания - алергии при контакт с кожата, повръщане и диария при поглъщане, индивидуални реакции.

За да се избегнат такива проблеми трябва да се спазват следните мерки:

  • използването на аерозолни инсектициди извършва само в една празна стая, както и да проведе задълбочено и цялостно мокро почистване след обезпаразитяване.
  • Праховете и геловете се прилагат в области, недостъпни за деца и животни - шкафчета, зад радиатори, под мебелите. Трябва да избирате лекарства, които отблъскват животни - например, Fas или абсолютен гел, който включва горчивина.
  • Инструменти със съдържанието на боракс и борна киселина, за да се разлагат, където те няма да получите животните и децата.
  • Когато се обаждате на службите за дезинсекция, внимателно спазвайте всичките им препоръки.

Обикновено всеки инструмент срещу хлебарки продава с инструкции, стриктно спазване е - безопасен и безвреден обезпаразитяване.

Стъпка 5. Да не се допуска хлебарки, за да влязат в апартамента отново

За предотвратяване на повторното проникване на хлебарки в апартамент трябва да бъдат внимателно наблюдавани за своята чистота и санитарни условия. Освен това, е полезно да направите следното:

  • настроите мрежата на вентилационните отвори, или да ги намазват вътре молив от хлебарки.
  • В преддверието разширете капаните от хлебарки.
  • Нанесете молива по външния периметър от апартаментите на стриптийз прозорци

И най-важното - даде добри и доказани инструменти съседи. Само тогава да бъдат подготвени, че някои от хлебарки се опита да спаси вече почистват стаята.

Ако стандартните мерки за борба с хлебарки не помогна или подпомагат само за кратък период от време - тогава е време да се опита срещу тях перфектно "оръжие". В такава ситуация, не забравяйте, микрокапсулираният хлебарка "Lambda Zone": това е инструмент от ново поколение, които, може би, може да се дължи на една от най-добрите днес от гледна точка на ефективността, безопасността на хората и цената (не за нищо, че дори и професионален унищожител активно започна да го използва в работата, въпреки че наркотикът е позициониран за битови нужди).

Успех в борбата с хлебарки!

Как да се отървем от хлебарки в апартамента веднъж и завинаги

5 правила за избор на услуга за борба с вредителите за унищожаване на хлебарки