Чим обробити квартиру від тарганів?

Грудень 2018

Відео: Як вивести тарганів (Грудень 2018).

Anonim

Когато къщата има хлебарки, първото, както искате - бързо да се отървете от неприятните вредители и да се предпазят от проникването им в бъдеще. Лечение на хлебарки може да се извършва ръчно, като се използват спрейове, прахове или гелове - изисква определено време отнема, както и липсата на прекомерно отвращение и силен алергия към химикали. Ако напълно спазвате изискванията на инструкциите и извършите правилно лечението, тези средства ще дадат добър дългосрочен резултат.

При липса на способност или желание да се забъркваш с отрови, може да бъде свързан с делото на експерти, като се обадите на изтребител къща екипаж. Този метод е добър, защото частните кантори предоставят гаранция за услугите си и използват дезинфектанти с професионално качество. По-малката професионална обработка е относително висока цена.

Метод на хлебарки апартамент

Към днешна дата, химическата промишленост произвежда различни отрови на различни групи, които са налични в няколко удобни форми на освобождаване: аерозол, прах, течност, паста, гел, креда. Можете да изберете точно опцията, чието използване изглежда най-удобно.

Най-известните средства от хлебарки са:

 • Gett - подготовката за технологията на микрокапсулирането. Не мирише, безопасно за хора и животни, може да се прилага върху всякакви повърхности в къщата. Принципът на действие е следният: един хлебар преминава през заразената повърхност и се придържа към краката на микрокапсула с отрова.Той я отвежда на уединено място, където живеят други хлебарки, където в крайна сметка също влизат в контакт с отровата. След известно време започва парализа и смърт на насекоми.

 • Raid - аерозол, има мазна структура, която се нанася върху гладки повърхности, има доста тежка и остра миризма. Ефективно се справя с малки популации от насекоми, е удобно при приложение. Това лекарство е противопоказано на алергични хора, изисква вентилация след употреба.

 • Raptor е аерозол, с помощта на който апартаментът се обработва от хлебарки на ранен етап. Лекарството работи доста ефикасно, но има ясно изразен мирис на дихлорвос, изисква използването на лични предпазни средства, е противопоказан при астматици и алергии. Има и капани и гел Raptor.

 • Sturm Paste е готов за употреба инсектициден гел, поставен в спринцовка. Смъртта на насекомите се случва 12 часа след контакт с отровата. През това време хлебарът обикновено успява да отрови и няколко от роднините си, с които се е свързал. Продуктът се произвежда за професионална употреба, има широк спектър от действия: убива не само червени, но и черни, американски хлебарки, мравки и люспи.

 • Fas - гел от хлебарки на базата на две активни вещества с различен механизъм на действие. Той е удобен за употреба, икономичен, има нисък клас опасност за хора и животни. След прилагане, гелът Fas е активен на повърхността за 1, 5-2 месеца. Ефективен дори при силна инфекция на апартамента с насекоми.

 • Brownie е инсектициден гел с интестинален контакт с насекоми. Удобно се прилага, смъртта на насекоми се случва в рамките на ден-два.Продуктът е много икономичен, запазва свойствата си до 2 месеца след прилагане. Гел Domovoi - това е евтино решение на проблема с хлебарки при средно ниво на инфекция.

 • Глобули - германски гел от хлебарките с продължително действие. Много ефективен дори при силна инфекция на апартамента с насекоми. Когато купувате, трябва да имате предвид, че на пазара днес има много фалшифицирани продукти, трябва да потърсите инструмент с надписи върху опаковката изцяло на немски език и специален холографски стикер.

 • Пиретрум е прах от безопасна кавказка кавказка или далматинска лайка. Отнася се до естествените методи на борба, естествен инсектицид. Прахът от прахообразен прах се напръсква в местата на натрупване на насекоми с гумена круша. Подходящи за унищожаване на малка популация от хлебарки или за предотвратяване на проникването им в стаята.

 • Mashenka е евтино средство под формата на креда, удобно при приложение. Melochka Mashenka е идеална за предотвратяване на проникването на хлебарки, както и за унищожаване на малките им популации. Не може да бъде достатъчно ефективен за силна инфекция на апартамента с хлебарки.

Всяко от горепосочените лекарства има различна цена, своите предимства и недостатъци. Като препоръка може да се каже едно: докато има няколко хлебарки, можете да се справите с тях с народни средства, капани или инсектицидни пастели.

Но борбата с увеличена популация изисква използването на инсектицидни аерозоли или гелове.

Инструкции за аерозолно третиране на аерозоли

Аерозолите имат свойството да се утаяват на повърхности, така че преди да се използва, е необходимо:

 • Скрийте всички хранителни и лични вещи.
 • Носете лични предпазни средства за лигавиците на очите и дихателните пътища: очила, маска.
 • разклаща аерозол може и след това спрей средства на места, където насекоми (1-2 секунди в една точка), както и възможните начини за тяхното движение.

Обработката обикновено се извършва два пъти с интервал от няколко дни.

Преглед

"Имам хлебарки от съседите си в общата, те ги преследват. I, по препоръка на съседите купил Рийд и пръскат стаята им. Миризмата след това проведе много силен, но хлебарките са си отишли ​​веднага."

Alla, Днепропетровск

обработка апартамент гелове

Метод апартамент на хлебарки, като се използва гел е модула. По принцип те се продават в специална тръба или спринцовка, което значително улеснява процеса на кандидатстване.

Гелът се нанася по точката на разстояние от няколко сантиметра. Използвайте го трябва да е близо до дъските, под мивката и в кухненските шкафове, близо до боклука. Накратко, трябва да покриете всички любими места на хлебарки.

В зависимост от активното вещество в основата, гелът запазва свойствата си на повърхността от една седмица до два месеца.

Прахове и пастели срещу хлебарки

прах с фина форма, не само действа като отрова, но също така механично вкара респираторния тракт на насекомите. Този фин прах обаче лесно се издига във въздуха и може да влезе в човешкото или животинското тяло, причинявайки отравяне.

При работа с прах трябва да се използват защитни средства за дихателните пътища.

Преглед

"Рязан, Владимир авеню. Ние живеем в една стара къща, хлебарки имаше и най-вероятно ще бъде винаги. Жена ми веднъж месечно последователно рисува всички цокли, стени и уреди в някои китайски малки и хлебарки почти никога не посещаваме нашия апартамент.След като отровен съседите си някаква воняща мръсотия, така че те избягали на тълпи за нас, но без никакво действие себе си и след това се затича обратно. По принцип, аз съм молив. "

Вадим, Ryazan

Като правило, прахове се прилагат тънък слой на места, където насекомите, е желателно да се излее непрекъсната линия. За спрей удобство, може да се използва каучук крушка.

Ако лечението е срещу хлебарки извършва унищожаване на насекомите креда (молив), тогава е още по-лесно да се прилагат характеристики на непрекъсната линия, която задължително трябва да прекоси хлебарка се извършва на места, където хлебарки, както и в местата за движение

Повикване и гризачи бригада: … подготви и донесе литър Ри по реда на

Професионална обработка къща на хлебарки - най-лесният начин за трайно се сложи край на тези насекоми е да е скъпо, но почти всяка компания варанти Обикновено на "борците" работят надеждно и бързо - .. това е техния хляб . >, за да се подготви един апартамент за преработка, трябва да:

към почистване на съдове, да се крият храна;

 • , за да затворите резервоара, като изключите въздушния вход
 • отстранен от хората на апартаменти и домашни любимци.
 • И след завършил специалисти работа, трябва да:

се проветри помещението, търкайте повърхността и мият чиниите;

 • След няколко дни, внимателно вакуумирайте апартамента и незабавно изхвърлете съдържанието на торбата;
 • направете мокро почистване в стаята, но не по-рано, отколкото е посочено от специалисти.
 • Пълното изчезване на паразити след професионално лечение на апартамент от хлебарки се случва обикновено в рамките на няколко часа или дни.

Изберете метод за борба с насекоми може само собственик на апартамента, като се има предвид мащабът на бедствието и да се изчисли финансовите им възможности.Самоконтролът на насекомите ще бъде бюджетен, но дълъг и може би неефективен. Професионалната помощ струва пари, но тя ще спести насекоми със сигурност и за дълго време. Както в други случаи, разрушаването на насекомите ще трябва да избира: време или пари.

Успешна борба с хлебарки!

5 важни правила за обслужване избор за унищожаване на хлебарки

Сравнение на ефективността на спрейове, моливи, различни капани и хлебарка гел