Чим краще труїти тарганів в квартирі?

Грудень 2018

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Грудень 2018).

Anonim

Избор от отрова хлебарки, винаги трябва да се вземат предвид специфичните характеристики на апартамента, броя на хлебарки в него и техните собствени нужди. Съвети и обратна връзка от други бойци с хлебарки може в този случай да са добра помощ и пречка.

Не винаги средствата, с които съседите са решили да отрови хлебарките, са удобни, достъпни и ефективни. И все пак, знаейки, от тогава успешно произвежда заяжда с хлебарки в по-голямата част от хората от всички краища на страната, е възможно с най-голям успех за избор на инструмент, който ще ви помогне във вашата конкретна ситуация.

По-нататък е представен рейтингът на средствата от хлебарки, които успешно се прилагат от руските и украинските домакини и домакинства. А мястото на всеки инструмент се определя от броя прегледи на успешното му прилагане и подобни прегледи на неуспехите. Така че …

Място 10. Включени куки

Не е най-ефективният и не много бърз в действие, такива капани имат важно предимство - абсолютна безопасност за хората и домашните любимци.

Това е качество, за които в случай на малък брой от хлебарки да се предпочитат лепкави капани: използването на такива капани не се изисква тревни хлебарки специални спрейове и пудри. Капанът просто се поставя на места, където насекомите могат да се движат.

По този начин, той е идеално средство в случаите, когато хлебарките в къщата не е постоянно живеят, но често посещавани от съседи.

Местоположение 9. Аерозолните Sinuzan

От всички средства от хлебарките Sinuzan считан за един от най-ефективни. Става въпрос за него, когато се учат, когато питат защо дезинфектантите са отровени с хлебарки. Всъщност, след като сте преработили всички повърхности в стаята от Sinuzan, можете да сте сигурни, че вече няма да има повече живи хлебарки.

Sinuzan обаче има две основни минус - човешки токсичност и мирис (в допълнение, разтвор за пръскане трябва да бъдат получени поотделно чрез разреждане на концентрат). Преди да отровите хлебарките с него, трябва внимателно да прочетете инструкциите и да закупите респиратор, гумени ръкавици и специални очила. Това лекарство може да причини тежки алергични реакции, а ако навлезете в дихателните пътища - кашлица и интоксикация на тялото.

Но хлебарката Sinuzan е много мощна. С правилното лечение всички вредители в стаята се разрушават само за 2-3 часа.

Необходими са още няколко часа, за да се премахне неприятната миризма на лекарството от апартамента. В допълнение, учене, отколкото отрова хлебарки професионалисти трябва да попитам само как точно го правят: купи Sinuzan само в кутията, и следователно за нейното прилагане ще се нуждаят от градински пръскачки или спрей домакинство.

Място 8. Pyrethrum Powder

Но прахът Pyrethrum е истински вътрешен лек. Лесен за хлебарки с тях е възможно, без никакъв риск е за деца и домашни любимци - от инсектицида е екстракт от изсушените цветове от лайка, абсолютно безвредни за топлокръвни бозайници.

Това е интересно

Същите цветя от лайка, от които е приготвен Pyrethrum, се използват като дезинфектант при приготвянето на бебета за новородени. Можете да кажете, че това е най-доброто инсектицид от всички.

Използвайте Pyrethrum е проста: трябва да се излива по дъските, близо до мивката и боклука в местата, където най-често се срещат хлебарки. Насекомите няма да го изядат без причина, а да изчистят лапите си от прилепнали трохи, ще поглъщат веществото и нищо повече няма да ги спаси.

Така се решава как да отрови хлебарки в апартамент, можете спокойно да се спре на вратига: цената му е 350 рубли за 300 грама, което е достатъчно, за да ецване хлебарките не са прекалено голям брой от тях в апартамента.

Единственият проблем с Pyrethrum е неговата недостъпност: не можете да го купите на пазарите или в магазините. По принцип се продава в специални магазини за камионери и цветарници, а също така може да се купува и в Интернет.

Местоположение 7. Гелът на хлебарки Faz

Той е ефективно средство за решаване на проблема за това как да се изкорени хлебарки, където те постоянно се тормозят и те са свикнали с това най-широко използваните инсектициди.

Съставът на гела от хлебарки тип Fas включва два инсектицида от различни видове - Diazinon и Cypermethrin. Дори и при приготвянето на един вид хлебарки развили имунитет, вторият инсектицид успешно "осигурява" ефекта от първия.

Самият гел привлича вредители със своята миризма и го ядат дори по-добре от остатъците от храната на масата. Резултатите от употребата на Fas gel в обикновените апартаменти показват, че седмица след прилагането му, се достига връх на смъртта на вредители и след две или три седмици насекомите изчезват напълно.

Преди отрова хлебарки FAS къща запознаят обстойно с инструкциите за неговата употреба: в най-общия случай, гелът се нанася отделните капчици под формата на вериги с разстоянието между тях в 5-10 см, където хлебарките са най-честите и също около тоалетната чиния и мивката - обичайните места за напояване на вредители.

Местоположение 6. Crayon Маша от хлебарки

Като че старите и "хора", нито е това лекарство, тя продължава да бъде ефективен, защото е постоянно производител оборудва своята все по-силен и най-безопасните инсектицидите и също време.

В съвременната Машенска се използват две форми на циперметрин - инсектицид на нервен агент, безвреден за хората. В резултат на това се размаже тебешир стени и цокли премахнете от дневния ред на въпроса, отколкото да се отрови хлебарки в апартамент с техните постоянни нападения от съседи.

Преглед

"Аз имам хлебарки в апартамента не живеят Имам твърде чист и почистени за тях, но съседите се движат редовно само чуят прекрасния аромат на дихлорвосът и знам, че на следващата сутрин ще бъде в банята седи черен мръсотия -… Red от избран баня и черно не може Следователно целият банята, и по-специално -. прага му - аз постоянно измазана с Маша, този, който все още е на майка ми се бореше с насекоми, дори ако особено смели другари, че е надхвърлен прагът, далеч от апартамента те не са. бягай … И така се борим … "

Лили, Псков

Място 5. Боринова киселина

Каса на оста, като остарели съветската ера чип може да бъде в класацията на най-ефективните средства? За да използвате борна киселина, трябва да внимателно да поръси на правилните места, да готвя от него, както и други съставки топки, които трябва да бъдат изкушени хлебарки, и докато то не дава такава силна резултат на други инсектицидни прахове и често дори неефективни, тъй като, че много хлебарки развиват съпротива срещу него.Но …

Боровата киселина се използва в борбата срещу хлебарки в по-големи количества, отколкото почти всички други средства взети заедно. Навикът да харчат офорт хлебарки това е, особено в селските райони, където те получават скъпи съвременни средства невъзможно, а населението е много ограничено в медиите.

В резултат на това повече насекоми изчезват от борна киселина в цялата страна, отколкото от всеки друг инсектицид.

Преглед

"За дълго време да мисля за това как да се изкорени хлебарки от микровълновата Никъде повече от тях в апартамента не забеляза, но печката редовно, уловена от Stasik помогна рецепта на баба -… борна киселина Тя поръсени около микровълновата и по препоръка от форума - около кофата за боклук. Една седмица събира мъртви хлебарки, а след това те спряха да се появи. "

Надежда, Москва

Трите основни предимства осигуряват минимум популярност на борна киселина: сравнително ниска цена, безопасност и достъпност. В действителност, 10 грама струва само 50 рубли, а да се придържаме към отровените топки на яйчен жълтък, ванилия и отрови цялото жилище е достатъчно 500 рубли.

купи борна киселина може да бъде при всяка аптека, но за човек е абсолютно безвреден: дори преди да се използва като антисептик. Не е изненадващо, в повечето случаи, когато възниква въпросът: "Какво е най-добрите отрова хлебарките?", Един от първите отговори е точно това, борна киселина.

4. Поставете Raptor от пълзи насекоми под формата на аерозол

Raptor лазещи насекоми - един от най-известните и популярни средства. Безопасни разположение (само 130 рубли за бутилка, която е достатъчна за най-малко в стаята), лесен и приятен за работа (почти без миризма), много ефективно.Не е изненадващо, че все повече домакини го предпочитат.

За да го използвате, просто изберете деня, когато никой в ​​апартамента няма да лекува мястото, където хлебарки са най-честите и след няколко часа - за измиване на повърхността, върху която спрей може да се установи.

Преди изкорени хлебарки в апартамент с помощта на Raptor, оценка на разходите, не ги третират цялата стая там? Тя ще бъде малко по-скъпи, отколкото в офорт само в кухнята, но осигурят ефективна помощ от хлебарки в апартамента на всички. Това ще изисква най-пълната преработка на мебели и всички повърхности в апартамента на наркотици, а след това - на няколко часа от вливане апартамент с затворени прозорци.

3. Поставете Globol гел

не се различава съществено от другите гелове, Globol просто много ефективен. Експериментите показват, че една капка от него е достатъчно, за да отрови хлебарки 500 - както с Екзекутора от дървеници с Globolom германци са много внимателно се приближи на проблема, отколкото да се отрови хлебарки, а не да се отровят. Globol се използва по същия начин, както и други гелове.

Преглед

"В резултат на това купихме две тръби Globol. Скъпо, но много обещаващо. Мислехме, как да отрови хлебарки с него, попита в този форум. Ponastavlyat са песни цял балкона и под плочки, изчакайте няколко дни. Седмица по-късно, те започнаха да намерите маси на падналите труповете. като цяло, намери малко, но хлебарките като цяло са престанали да падне върху очите, въпреки че те не съществуват. Може би задушава в дупката си. "

Иван Savelin, Астрахан

Важно е да се помни, че на руския пазар сега е заливане на копието на гел, наречен Global и Global. На опаковката на оригиналния продукт трябва да се напише точно Globol, а останалите надписи трябва да са на немски език.Ефективността на фалшифицирането не се удостоверява с реални тестове!

Място 2. Аерозол Gett от хлебарки

Както се оказа, сред другите спрейове от хлебарки Gett има най-голяма ефективност при най-ниска цена и усилие, когато се използва. В Русия, той е освободен под името Master250 , но хитри предприемачи пълно използване на имена на уязвимости и да освободи Get инструмент, който все още не е настига мнения се опитайте да го популярността на която има Gett.

Така че, ако решите как да разцепите хлебарките завинаги, добре е да предпочитате оригиналния Gett с два "t" или неговия руски аналогов Master250.

И накрая, първото място: Pasta-gel Sturm

До този момент това е идеална възможност за примамване на хлебарки. Изключително ефективен, лесен за употреба, както и други гелове, той е безопасен и защитен от имунитет на насекоми - в състава му, както и в пълнежа, който вече е представен в Fas диаграмата, съдържа два компонента. В резултат Sturm работи навсякъде и винаги.

Единственото противоречиво минус е невъзможността бързо и незабавно да се разрушат насекомите. В повечето случаи това не се изисква, хлебарките се отравят постепенно и цялата специална операция се извършва успоредно с нормалния живот на другите жители на стаята. В допълнение, Sturm е на разположение и знаейки колко струва да се хранят хлебарки от силите на професионалните бригади, можете да чуете цифрите 5-10 пъти по-големи от точния брой спринцовки с гел.

В края на краищата, да вземе решение, което можете да облекчи хлебарки, трябва ясно да определи нуждите на (ако е необходимо да се бори с насекоми бързо, но прекарва много енергия, или измерено и спокойна), техните възможности (възможно ли е да получите на наркотици и да се харчат пари за него) и лични предпочитания (например много прахове за страх от паника), а след това просто използвайте доказан опит и вземете правилното решение в борбата за чистотата на апартамента си.

5 правила за избор на дезинсекция за унищожаване на хлебарки

Защо е толкова трудно да се отървете от хлебарки?