Позбавляємося від рудих тарганів в квартирі

Грудень 2018

Відео: Morrowind! #25, Избавляемся от лишнего снаряжения! (Грудень 2018).

Anonim

хлебарка в Русия често е наричан "хлебарки", защото на становище по това време, че тези насекоми излязоха на Прусия (сега Германия). На свой ред германците вярват, че са докарани от Русия и че те се наричат ​​Ръсейн. В действителност, червени хлебарки, уловени в прохладен климат на Европа от Централна Азия, и в Европа, топлина, любов насекоми можеше толкова широко размножени в отопляеми помещения редовно, за да се отървете от тях днес често се превръща в голям проблем.

хлебарка може да яде разнообразна храна, предпочитайки влажна храна, и те не спират да ядат хартия и поставяне на тапети. Те могат не само да живеят в апартаменти, но и в кухни на предприятия.

Тъй като червените хлебарки чест контакт с отпадъците, той може да стане причина за различни инфекциозни заболявания и паразитни инфекции и се изсипват през периодите на сънна капаци може да предизвика тежки алергични реакции до астматични пристъпи.

народни начини за да се отървем от хлебарки

хлебарка може да живее без храна в продължение на дълъг период от време, но с недостиг на вода, те умират в рамките на една седмица. Следователно, сред най-популярни сред хората означава да се освободим от хлебарки шампионат поддържа борна киселина на прах, който при поглъщане, причинява тежки дехидратация насекоми.

Много е лесно да се приготвят примамки с прах или разтвор на борна киселина.За да се смесват или сурови яйца варено картофено пюре с борна киселина на прах за състоянието на суспензия да могат да вая перли. На следващо място, ние трябва да ги разширят в места, които могат клъстери хлебарки (под мивката, в близост до кошчето).

По-малкото от този начин да се отървете от хлебарки е изключително бавното му действие. Освен това, ако в къщата има малко дете пълзи из апартамента и вървят в една и всичко в устата, трябва да помним, че това може да доведе до обратен ефект.

От начини за справяне с прусаците доста популярни домашни капани с лепкава основа на други хора (на тежка хартия трябва да бъде залепен на периметъра на двустранен лента, поставете стръвта в средата). Да се ​​спомене, е капан под формата на стъклени буркани с позиция в рамките на стръв и смазват с вазелин или граници растително масло.

За съжаление, за да се отървете от хлебарки в начина, по които може само частично, тъй като яйцата на насекоми такива капани, няма да имат никакъв ефект, и след известно време неприятни гости ще се появят отново.

за отблъскване на хлебарки често се използват растения и ароматни масла с интензивна миризма, като дафинови листа, клонки бъз, евкалипт, ела, кедър масло.

Ултразвуковите репеленти и електрически капани

са доста популярни сред хората като ултразвукови репеленти на хлебарки и електрически капани. Ултразвукови устройства оказват влияние върху хлебарките чрез излъчване с висока честота звучи недоловим за мъж (човешкото ухо може да възприеме звуци честота на не повече от 20-22 кХц). Тези средства са много скъпи и самите производители твърдят, че за по-голям ефект, трябва да включите няколко репеленти.

Като цяло може да се отбележи, че при сериозно нахлуване на червени хлебарки ултразвукът няма да бъде много ефективно средство за решаване на проблема.

В електрически капани на промишлено производство, Prusaks са примамвани вътре и унищожени от електрически разряд на високо напрежение. Идеята за устройството е добра, но периметърът на действието е малък, а вече натрупаните яйца от червени хлебарки не работят. Въпреки това, с малко на брой насекоми в апартамента електрически капан ще тихо, ефективно и без излишен шум и миризми, за да се отървете от хлебарки.

Химия борба с хлебарки червено

Един от най-малко токсични за човека химически средства за да се освободим от хлебарки са инсектицидни креди (пръчки), които са паралитичен ефект върху насекомите, въпреки че е значително по-слаба от тази на гелове. Такава малка (например тебешир "Маша") са подходящи за предотвратяване на миграцията на насекоми от съседните стаи, но за да се отърве от голяма част от хлебарки, те не са подходящи.

Бързото унищожаване на хлебарки и лекота на използване (необходимо да се пръска само на места за възможни местообитания насекоми) предоставя инсектициди като спрейове, като "Global", "Raid" и др. Вярно е, че техният ефект не е толкова дълъг, колкото в геловете, а отровните изпарения са много алергенни и могат да напуснат вентилационната система към други апартаменти.

Най-популярните гелове ( "Global", "Raptor", "Dohloks" и други), в допълнение към инсектицид, има и мастна основа, за да се предотврати изсушаване и специални вещество атрактанти, в качеството на стръв.

Теловете "Global" и "Raptor" като контактни-чревни средства, използвани доста силни инсектицидни хлорпирифос, което причинява дисфункция на нервната система и смърт на насекомото.

В лекарството "Dohloks" основата е инсектицид фипронил. При контакт с него като хлебарки има смущения в предаването на нервните импулси, но малко по-различен механизъм.

В сравнение с аерозолни гелове са по-икономично да се използва, и, в допълнение, тази форма на лекарството може да остане в сила в продължение на 1-2 месеца. Тези средства имат по-слабо изразени токсични ефекти върху човека, тъй като реакцията се причинява само от тях хранене насекоми, и концентрацията на инсектицид е твърде ниска, за да причини вреда на човека или животното.

И все пак, производителите посочват върху опаковката, че средствата не трябва да се допуска на място на малко дете или устата на домашни любимци. Също така си заслужава да се има предвид, че трябва да нанесете гелове върху суха повърхност.

Да се ​​отървем от хлебарки с помощта на специалисти

В търсене на отговор на въпроса на колко време да се отървете от хлебарки, трябва да се обърне внимание на услугата, които професионално се занимават дезинсекция на помещения. Днес голяма част от частните фирми за унищожаване на хлебарки, мравки и други насекоми, които срещу заплащане ще бъде в състояние да почисти къщата от натрапници в дългосрочен план, като се използват сложни химикали, високо-производителни.

И за големи помещения, като например в кухнята или в офиса на фирмата в такава услуга ще бъде божи дар в борбата с хлебарки.

Необходимо е да бъдат подготвени за факта, че унищожител, най-вероятно ще се настоява за унищожаване на досадни насекоми в съседните райони, тъй като паразити може доста бързо да се движат в цялата сграда, отменяне на усилията на местната изчезване.

проникване Way хлебарки в дома и необходимите превантивни мерки

за живота на червенокосата tarakanu се нуждае от три задължителни условия на съществуване:

  • топло
  • вода
  • и достатъчно количество храна.

Разбира се, лишава тези насекоми топлина е проблематично в модерни апартаменти, но да се премахнат протичане на вода и достъпна храна на масата или на пода е възможно. Подсушете го достатъчно задълбочено в мивката вечер и други места с висока влажност, редовно вземе боклука и да се предотврати натрупването на остатъци храна на масата, в кухненската мивка и шкафове.

Понякога червените хлебарки могат да влязат в помещения, ако често ядат. В този случай е необходимо да се хигиенизира стаята и да не се допуска закуска извън кухнята.

За да се предотврати движението на хлебарки от съседите е необходимо отлично ремонтирани цокли, врати и прозорци шевове и въздушни отвори затворени гъста мрежа.

Честит насекоми могат да скрият в различни ниши, зад хлабав срещу стената с тапети и теракот, в други кътчета в кухнята и в банята, така че не забравяйте за лечение на тези места подходящи средства (например инсектицид креда или гел от хлебарки) ,

Полезна видео: защо хлебарки не се извеждат от апартамента

Пример за производство на домашно капан на хлебарки