Знищення комах: корисні поради та важливі нюанси

Січень 2019

Відео: Section 2 (Січень 2019).

Anonim

само на пръв поглед непосветените тя може да изглежда, че унищожаването на насекомите в апартамента - това е просто поръсване стените и мебели със специални средства от . Allonchikov или пулверизатори "Popshikal" ги във въздуха, на пода - и готово, труповете на мъртвите паразити, обхванати от пода и апартаментът постоянно защитен от тяхното повторно нашествие …

На практика, обаче, нещата са много по-сложно, тъй като веднага повдига редица въпроси:

 • Какво лекарство трябва да използвам? Ще, например, средство за защита срещу хлебарка, ефективно срещу бъгове, мравки или бълхи и обратно?
 • И колко конкретно е избраното лекарство безопасно за човешкото здраве и домашните любимци? И има ли някой от тях като цяло безопасен?
 • И къде всъщност трябва да се обработва? … Ако се борим с бълхи - означава животни? Но бълхи ядат яйца, които са пълни в апартамента, има формата на червей ларви, които не са на животното. Други насекоми също имат свои собствени биологични характеристики, които трябва да бъдат взети предвид за тяхното ефективно унищожаване.

Подходът към унищожаване на насекоми винаги трябва да е изчерпателна и се вземат под внимание редица важни нюанси, които ще продължат да се говори.

Към бележката

Комплексът от мерки за унищожаване на насекоми се нарича дезинсекция. Тази дума идва от френското разрушаване и латинското насекомо - насекомо.

насекоми процедура изтребление като у дома си, обикновено се състои от следните стъпки:

 • Идентификация на насекоми в апартамента, който планира да унищожи. Факт е, че много препарати за унищожаване на насекоми са специфични и са съсредоточени само върху определени вредители. Например, инсектицидните гелове позволяват ефективни и спестяващи време хлебарки, но срещу бъгове на леглото те ще бъдат абсолютно безполезни. Ето защо врагът, както се казва, трябва да знаете лично.
 • Идентифициране на местата на насекомите в апартамента, както и основните начини за тяхното преместване.
 • Избор на инсектицид.
 • Подготовка на помещението за обработка.
 • Извършване на контрол над вредителите.
 • Почистване на стаята.
 • Изпълнение на превантивни мерки.

За по същия план, съществува едновременно унищожаване на насекоми и гризачи в частни домове, мазета, тавани, както и в индустриални зони, включително и с привличане на професионални и гризачи услуги (само срещу гризачи са използвани други средства, а не от насекоми).

Най-често в апартаментите трябва да се бори със следните насекомите:

 1. хлебарки - голям черен и малки червени (хлебарки). В редки случаи и двата вида могат да "живеят" в къщата, въпреки че обикновено червените хлебарки рано или късно преместват черно. Всички те обикновено се съхраняват в кухни, килери, зад мебели в лоджия и в него за цокли около кофите за боклук.

 2. Домашните мравки (са фараоните) са червени и много малки, с дължина само 2-3 mm. Уреждането може да бъде навсякъде, дори извън помещенията. Понякога колониите от мравки образуват вид комуникационна мрежа от гърбици, разположени в различни апартаменти - супер кошер.Съответно унищожаването на такъв мравуняк в отделен апартамент няма да бъде достатъчно, за да се отървем трайно от тези насекоми.

 3. Мол, в който някои видове дрехи се повредят и се държат в дрешници и нощни шкафчета, докато други ядат хранителни стоки и се срещат в кухнята и на места, където се съхраняват зърнени храни и тестени храни.

 4. Бебешки бъгове, живеещи по-често в спалните - в мебели, под матраци, в нощни шкафчета до леглата. Със значително заразяване на стаята бъгове могат да бъдат навсякъде, дори и в домашни уреди. Тези кръвоспиращи паразити са особено неприятни и дори опасни със своите ухапвания.

 5. Бълхи, които най-често остават в близост до места за почивка за домашни любимци. Ларвите им могат да се намерят в ъглите на апартамента, в прахообразни и боклукчета. Възрастните бълхи са потенциални носители на опасни заболявания и са способни да хапят не само животните, но и хората.

Ефективното унищожаване на всяка от тези насекоми изисква използването на различни средства и методи.

методи за справяне

Може би една от най-разнообразни и лесни начини за убиване на насекоми в стаята е използването на инсектицид разпръсква или вече в готова за използване аерозол може или предварително разреждане на концентрат и спрей от спрея домакинство. Много от тези лекарства имат много широк спектър на действие срещу най-различни видове насекоми и когато се използват правилно са достатъчно безопасни за хора и домашни любимци.

Подобни инструменти понякога ви позволяват да унищожите напълно насекомите в един апартамент само за няколко часа.

Също така, за да унищожи насекоми в апартамента могат да бъдат следните методи:

 • разширяване на отровен стръв, ефективни, например срещу хлебарки, мравки и бириде - насекоми, които се хранят с различни хранителни остатъци.Но срещу молци, дървеници и бълхи те не работят.
 • Задаване на капани за насекоми. Съществуват различни видове капани, които се различават по принципа на действие (лепило, електрически разряд, инсектицид и т.н.) и видовете насекоми, които са предназначени за улавяне. Важно е да се има предвид, че обикновено капаните не позволяват да се унищожи цялото население и тяхното действие се простира във времето.
 • замразяване от или, обратно, унищожаване на вредители топлина (през зимата трябва да отворите всички прозорци или включване на няколко специални топлинни генератори за производство на висока температура). Въпреки това, замразяване целия апартамент е изпълнен с унищожаването на тръбите и отделна храна за вкъщи мебели слана често не позволява на стая, за да унищожи всички насекоми. За повишаване на температурата в помещението се нуждаят от специална скъпо оборудване за топлина насекоми (което, между другото, е не винаги да си позволят дори някои професионални услуги и гризачи).
 • Възможно е, в крайна сметка, да се опита да унищожи народни средства за защита на насекомите - алкохол или керосин, пара или отвари различни билки (естрагон, вратига). Обикновено те са неефективни и по-скоро трудоемки методи, които на практика никога не дават надежден резултат.

И накрая, най-ефективният и лесен начин да се отървете от насекомите е да се обадите на специални екипи за борба с вредителите. Поради постоянното разпространение на паразити и вредители в градските области на бизнеса за унищожаване на насекоми процъфтява не само в областните центрове, но дори и в големите метрополиси и малките градове. И ако откриете наистина съвестен контрол на вредителите, те са гарантирани, че ще унищожат насекомите, а собствениците на помещенията ще трябва само да почистват апартамента след работата си.

Съвет:

Повечето услуги за борба с гризачи насекоми не само предложение, но също така и услуги за дезинфекция на помещенията, т.е., унищожаване на гризачи.

средства за премахване на насекоми от апартамента

за самоунищожение на насекомите в апартамент оптимални инструменти вероятно са съвременни инсектициди без мирис. Много от тях вече са приспособени за битови нужди, опаковани са в малки контейнери и са на разположение под формата на концентрати. Достатъчно е да се разрежда такъв концентрат с вода, да се налива в домашен спрей - а продуктът е готов за употреба.

Някои от относително ефективни лекарства включват, например, следната :. Вземете, Lambda Zone, Delta Zone, Dobrohim FOS, палач, и т.н., те често да се окаже дори по-ефективен от аерозолните препарати и, ако е необходимо, пълна обработка на целия апартамент или къща са по-икономични.

Когато се използва инсектициди, без значение колко те са безопасни, е важно да се използват лични предпазни средства: гумени ръкавици, дихателни маски, очила.

Съвет

Служители дезинфекция услуги често използват инсектициди концентрати за професионална употреба :. Tetriks, Sinuzan, диазинон, и т.н. Те са наистина много ефективни, но имат по-силна и неприятна миризма, и доста токсичен дори за хората.

Аерозолни препарати за унищожаване на насекоми - е широко известни хищни, Reid, борба, дихлорвос и различни клонове. Обикновено те съдържат допълнителни аромати, които маскират мириса на активните съставки. Тези инструменти са лесни за използване, но ако имате нужда от пълна обработка на апартамента са много скъпи.

Както аерозолите, така и концентратите за разреждане и последващо напръскване трябва да се използват в случаите, когато насекомите трябва да бъдат унищожени бързо и наведнъж.

Globol, Raptor, Absolute, Brownie, Dohloks, Fas са най-известните от отровните примамки срещу насекоми. Те са много привлекателни за мравки и хлебарки, почти не оставят следи по повърхностите след изсушаване и разрушаване на насекоми, дори и само мръсни в подготовката.

Инсектицидните гелове са особено полезни, когато насекомите в къщата не са многобройни и няма спешна необходимост от извършване на масов тормоз. С помощта на хлебарки и мравки гелове, например, се показват веднага, но в рамките на няколко седмици, но целият процес е прозрачен за обитателите на къщата, в стаята не е неприятна миризма, няма опасност от отравяне агент.

Това е интересно

Една капка немски гел от хлебарки Globol съдържа достатъчно количество инсектицид, за да убие около 500 възрастни индивида. Въпреки че на практика, разбира се, умират много по-малко, тъй като по-голямата част от парите се изразходват на празен ход (просто изсъхва).

Сега няколко думи за капаните за насекоми. Капанът е от различен тип:

 1. Лепкав висящ, използван срещу възрастни от молци и мухи. Те са много ефективни - с тяхна помощ можете да хванете всички летящи насекоми в къщата след няколко дни. Но ето естетическите такива устройства, особено при спазването на тези насекоми е малко вероятно да се нарече …
 2. Кабрио лепкави капани - те са поставени на пода в областта на движение на насекоми или заедно с със силна миризма стръв. Ако местоположението е правилно избрано, те могат да бъдат много ефективни срещу всякакви пълзящи насекоми.
 3. Уловители на въглероден диоксид, използвани срещу дървеници. В нашата страна те не се продават, но в чужбина те се тестват само "на полето".
 4. Лампа капани, които унищожават нощните пеперуди и комари. Те обикновено се прилагат в дворовете на частни къщи, понякога в апартаменти.
 5. Електрически "къщи" от хлебарки. Те са сравними по отношение на ефективността на лепкавите разширяващи се капани, но могат да бъдат използвани много пъти.

инсектицидни прахове и пастели (моливи) на вида на действие са контактни отрови, или да се свържат-чревни действие - насекоми заразени с просто работи върху тях и след това остъргване крака и мустаци, понякога хранене при същите части на пари. В сравнение с аерозолите и спрея, праховете и пастелите обикновено са по-малко ефективни.

Хора прилагания инсектицид или, ако е налице, промишлени лекарства, или от страх от отрова на хазаин "химия". Наистина ефективно сред тях са боракс и борна киселина, които се добавят към примамките за хлебарки и мравки. Също така можете отделно да отбележите праха от сушената лайка, с помощта на която унищожавайте гнездата на дървеници и ангели.

саморазрушаване на насекоми

Преди унищожаването на спрейове и аерозоли от насекоми на потребителя, трябва първо да се тревожи за безопасността на пътниците в помещенията. Всички хора и домашни любимци трябва да бъдат извадени от апартамента по време на работа. Цялата процедура ще отнеме около 5-6 часа, така че този ден си заслужава да планирате пикник или да посетите роднини.

Всички ястия в стаята и дрехи без насекоми са опаковани в найлонови торбички. Мебелите се отдалечават от стените, спалното бельо се отстранява от леглата и килимите се отстраняват от стените.

Ако се използва концентрат, разредете го в съответствие с инструкциите във водата и се изсипва в домакинския спрей. За тази цел, подходящо, например, контейнери от домакински почистващи средства.

След това всички повърхности в апартамента (и срещу молци, включително тавана) се напръскват с лекарството. Особено внимание трябва да се лекува, приютяващи насекоми, ъгли, процепи, цокли, боклук купове, линолеум ръб, паркет, кухненски мебели. След като пръскате килимите, те трябва да се навиват и повърхността да се третира под тях.

След това апартамент струва няколко часа, след това вентилирани, всички повърхности се промиват в нея с влажна кърпа, дрехи и бельо са изтрити.

Важно!

Пръскането и аерозолното третиране могат да се извършват само в лични предпазни средства - респиратор, ръкавици, дълги ръкави. Ако има симптом на отравяне, трябва да спрете да работите, да отидете на чист въздух, ако е необходимо, консултирайте се с лекар.

Когато използвате отровни примамки, е необходимо да ги поставите около местата, където се намират убежищата на насекомите, и начините за придвижване около апартамента. Гелове от хлебарки и мравки се нанасят с пунктирани линии, примамките с борна киселина просто се разлагат в ъглите. По същия начин са разположени капани. От време на време стръвта трябва да бъде актуализирана, а капаните могат да бъдат почистени от мъртви насекоми или заменени с нови.

Ние наричаме професионалистите: какво трябва да се направи?

Професионалният контрол на вредителите освобождава клиента от най-трудната работа - всъщност от лечението на стаята. Но преди пристигането им е необходимо да се подготвят:

 • да почистват неща и ястия в опаковки;
 • изтласкайте мебелите от стените;
 • премахване на спално бельо от леглото, понякога - завеси от прозорци;
 • осигуряват достъп до стените в складовете и помещенията.

Много компании предлагат да извършват тези работи срещу допълнително заплащане. Те могат също да възстановят реда в стаята след разрушаването на насекомите.

Важно!

Ако обработката се извършва от службата за борба с вредителите, в стаята не трябва да има никого освен обслужващия и домакина. На последния се издава респиратор и ръкавици.

Защита на апартамента от насекоми - неразделна част от борбата

След унищожаването на насекомите в жилищна трябва да сте сигурни, че те не са въведени тук отново:

 1. Затваряне на гъсти мрежи отвори.
 2. Редовно смазвайте отстраняванията на пелин или касите от врати и прозорци.
 3. Задръжте в шкафовете на секцията от молци.
 4. Проверете за закупени продукти за наличието на ларви на молци или мравки в тях.

Ако съседите в апартамента, обитавани от хлебарки или дървеници, следните специални пастелите или бариерни спрейове редовно актуализира защитата около прозорците, дихателните пътища и входни врати и в банята и тоалетната поставя капани, които ще улавят от време на време "дезертьори".

В заключение отбелязваме, че въпреки че методите за борба с домашните насекоми са добре развити, броят на паразитите и вредителите в апартаментите, дори в големите градове, постоянно нараства. И този проблем е глобален - с насекоми, които се борят еднакво в Европа, САЩ, Русия и страните от Югоизточна Азия. Съответно, дейността по унищожаването на насекоми се развива активно, а с правилния подход и покупката на инсектициди в насипно състояние се оказва доста печеливша.

Освен това, за овладяване на самия процес на размножаване на насекоми, наличието на подходящо оборудване е лесно и започването на инвестиции в този случай е около 4-5 хиляди.долара. Не е изненадващо, че броят на фирмите, които предлагат унищожаване на насекоми, непрекъснато се разраства и, за съжаление, понякога това води до появата на малки и не много професионално работещи фирми. Ето защо е важно потребителите да могат да избират от тях онези услуги, които с разумни пари, надеждни, бързи, качествени и с гаранция ще помогнат да се отървете от насекомите.

5 Важни правила за избор на услуга за насекоми

Обработка на помещения с инсектицидна мъгла