Як вести боротьбу з домашніми комахами в квартирі

СУПЕР СРЕДСТВО В БОРЬБЕ С МУРАВЬЯМИ (Відео July 2018).

Отвън, на двадесет и първи век и, изглежда, химическата промишленост, производството на различни инсектициди, отдавна достигна безпрецедентни висоти, но борбата срещу насекоми в апартамента за много хора все още е много подходяща. Насекомите продължават да притесняват хората с ухапвания, да издържат на болести, да развалят храна, мебели и дрехи. В допълнение, те бързо се адаптират към средствата, предназначени за тяхното унищожаване, както и този факт прави учените по цял свят непрекъснато се търсят нови и нови методи за борба с насекомите, които ще възпрепятстват растежа на популациите на вредители и паразити в модерният метрополис.

Някои неопитни граждани сериозно очаква, че тяхната борба с насекоми бързо приключи, след като popshikayut някои дихлорвосът ще ходят веднъж или глоба за первази апартамента. Практиката показва, че такъв повърхностен подход към въпроса в повечето случаи дава най-минималния резултат или изобщо не го дава.

Ясно е, че унищожаването на насекомите в стаята - това е преди всичко една сложна процедура:

 • Често необходимите действия трябва да се извършва при стриктно, за да са умрели не само възрастните насекоми, но също така и техните ларви и яйца, което не позволява повторен възстановяване на населението;
 • В контрола на един или друг вид насекомо е необходимо да се вземат под внимание съответните биологични характеристики (например, гнездят легло бъгове често се намират по-близо до местата, където човек спи, но хлебарките се опитват да останат в близост до водни източници.Flea ларви, които много хора не знаят нищо, често пълзи в пръстта в ъглите на апартамента);

 • Като правило комбинацията от различни видове средства и методи на борба дава по-голям резултат, отколкото когато се използва само един инструмент или метод.

И сега въпросът е - какво мислиш, че е най-важното нещо, когато се бориш с насекоми в апартамент? Висока ефективност? Няма остатъчен мирис? Една приемлива цена? Не, не, и още веднъж не: най-важното е сигурността и това е, че никога не бива да забравяме. Има много случаи, когато борбата с обикновени хлебарки завършиха в трагедия не само за нещастния боец, но също така и за домашни любимци, съседи, деца ...

Съответно, в борбата срещу домашните насекоми трябва да се помисли много различни нюанси, които ние ще обсъдим по- в подробности.

Съвет

Думата "гризачи" (т.нар борба срещу насекоми) произлиза от латинската дума insectum - насекоми и френски де, което означава унищожаване или отстраняване. Пакетът мерки включва излагане на вредители и паразити със специални химични, физични и биологични агенти.

Популярни методи за борба с насекоми

Сред методите за контролиране на насекоми и днес, най-често срещаните и ефективно химикала, това е, с използването на специални химикали - инсектициди. Често с тяхна помощ сигурно убивате вредители и паразити само за няколко часа.

В съответствие с метода на проникване в тялото на насекоми отровата разграничават следните видове инсектициди:

 • червата - навлезе в стомашно-чревния тракт на насекоми (например, храна, вода, или ако самопочистване на антените и Tarsi челюстите);

 • Контакт - проникнете през тялото през хитиновото покритие с прост контакт;
 • Фумиганти - засягат насекомото чрез дихателната си система;
 • Смесено действие (напр. Контактно-чревна).

Физическите методи за борба с домашните насекоми включват:

 • излагане на температура (студ или топлина);
 • механично унищожаване (включително не само лепкави капани, но и банални разтърсващи дрехи, използвайки прахосмукачка);
 • излагане на електричество (например електрически капани за хлебарки, лампи за "електрически удар" - капани за летящи насекоми и др.);

 • ултразвук (предимно ултразвукови репеленти срещу комари).

Забележка

Например, срещу дървеници понякога ефективно лечение на замърсени обекти с гореща вода или с пара при температура от кръвосмучещи умре вече около + 50 ° С Замразяването на апартамента при -25 ° C може също да даде добър ефект - просто трябва да предпазите отоплителните батерии от замръзване. Можете също така да извадите мебелите и да ги замръзнете за няколко дни.

Облеклото, заразено с вирджийски въшки, може ефективно да се отърве от паразитите и гърдите, просто да се гладене с горещо желязо или да се мие в гореща вода. Или я държи на мразовития балкон.

Срещу гъбите ефективно замразяване - за тях фаталната температура е -8 ° C и по-ниска.

Лечението на високи и ниски температури обаче има своите неудобства и не гарантира положителен резултат от борбата с насекомите в апартамента. По-специално, понякога е невъзможно freezout апартамента, без риск от увреждане на тръби за отопление, както и премахване на скреж върху отделните парчета на мебели не винаги може да се гарантира пълното унищожаване на насекомите в стаята. В допълнение, не всички дрехи и интериорни предмети могат да бъдат изложени на високи температури.

Не е достатъчно надеждна, а понякога просто опасно при прилагането на много хора средства за борба с насекоми: обработка с керосин, спирт, прах, вряща вода, билкови екстракти.Имайте предвид, че се налива цокъл или диван с керосин, бензин или алкохол може да създаде много повече проблеми, отколкото са едни и същи грешки - особено ако случайно запалване изпарения.

И, разбира се, много ефективен начин за дълго време, за да се сбогуват с насекоми в апартамента или в страната, получавайки гарантирани резултати, е да се обжалва пред професионалното обслужване за борба с насекоми. Опитен контрол на вредителите днес е практически във всеки град, а понякога има десетки такива услуги в много големи градове.

инсектицидни средства и капани

Обикновено, химикали за контролиране домашни вредители са произведени и продавани под формата на спрейове, течни концентрати, гелове, прахове, сапуни, стикове, както и разтвори за разпръскване на спрей.

Примери за спрейове, произведени в кутии: дихлорвос (днес има различни видове, значително различни от старите съветски дихлорвос), Reid, Neofos, Raptor, борба, Прима 71, Armol и др.

Някои концентрати на съвременните инсектициди, особено така наречените микрокапсулирани агенти, са много ефективни и икономични при употреба. Такива концентрати са адаптирани за домашна употреба, разредени с обикновена вода, след което готовият разтвор се напръсква, например, от конвенционален пулверизатор.

концентрира Примери на широк спектър, разположени производители като микрокапсулиран: площ Ksulat Микро Delta, Л зона, може да получи, палач, Kukaracha. Първите четири от тези средства, освен това, се характеризира с почти пълно отсъствие на миризма и да се покаже добри резултати в контрола на насекоми в страната (оси, стършели, градински мравки, мухи и други.)

Микрокапсулираните средства често се използват от професионални служби за дезинсекция. В случаите, когато лошата миризма не е критично, той е използван като Tetriks, диазинон, Sinuzan т.н.

за насекомоядни остатъци от храна от масата за човек, използвайте инсектицидни гелове под формата на отровни примамки. - Те са ефективни в контрола на хлебарки, мокрици, везни и домашни мравки. Например, за да се използват такива гелове като Globol, Exil, Чисто House, Dohloks, Antitarakan, Absolute, Great воин и др

Като инсектицидни прахове, които са популярно също наричани прахове, -. Те са склонни да се разпръснат в областта на максимална задръстванията и възможното появяване на насекоми. Добре доказано, например, прах Koba, прах от насекоми Clean House, Neopin. Прахове помогнат да унищожи не само хлебарки, но и бълхи, мравки, дървеници (в присъствието на част от действията за контакт инсектицид).

Днес е също доста популярни моливите от насекоми - те търка повърхността на вътрешната и външната мебели, изготви линии по стените, пода и тавана, вратата и по прозорците. Сред инсектицидни моливите в Русия, най-известната, разбира се, и тебешир на пестициди и дървениците Маша.

Съвет

инсектициден сапун в борбата срещу насекоми в апартамента се използва по-рядко в сравнение с други форми на наркотици. Например, сапунът може да се използва при измиване на дрехи, заразени с въдици. Най-известният сапун е сапун и зелен сапун.

Съвсем наскоро един инсектициден сапун от Get Bugs, базиран на хлорпирифос, се появи на пазара.

В контрола на хлебарки или дървеници в къщата отличен ефект може също така да даде permetrinovye димки (например, една спокойна вечер, City) - този метод е по-малко известни, обаче, е сравнимо с професионална обработка на апартамента така наречената студена мъгла на неговата ефективност, , и в същото време ще струва почти пет пъти по-евтино.Инсектицидно дим, образуван от нож, равномерно изпълва цялата стая, унищожаване на възрастни и ларви на насекоми, дори в най-изолиран пукнатини и трудно достъпни места.

Освен това, когато се борите с домашни насекоми, не забравяйте за различните видове капани, класически пример за който е лепкава хартия за мухи. Трябва обаче да се има предвид, че действието на капаните обикновено се простира във времето и не може да осигури бърз ефект в борбата срещу насекомите.

в жилищни райони често използват следните видове капани:

 • Важна (суспендирани срещу мухи, хранителни молци, както и сгъваеми лепкави капани за хлебарки и мравки);
 • Електрически ( "къщи" против хлебарки, лампа против молци и за контролиране на летящи кръвосмучещи насекоми, включително и на страната).

С правилния подход, някои народни средства за защита от насекоми също могат да осигурят добър ефект. Тук, на първо място е да осигури боракс, борна киселина на прах и суха лайка (наречена друго пиретрум прах - съдържа естествени пиретроиди).

Процедурата за обработка на апартаменти от насекоми

В много случаи, преди да почистите апартамента, е полезно първо да почистите помещенията. Ако имате намерение да пръскате наркотика, дрехи, ястия, детски играчки и други малки предмети трябва да бъдат запечатани в пластмасови торбички. Мебелите се отдалечават от стените, като се освобождава достъпът до первази и розетки. Прозорците и вратите са плътно затворени преди обработката.

При обработка в апартамент няма да има обитатели и домашни любимци. Уверете се, че използвате лични предпазни средства. Лекарствата трябва да се използват в съответствие с инструкциите.

Ето някои често срещани грешки при обработката:

 • лекарство не мирише, така че аз няма да се използва респиратор;
 • Защо толкова много разреден, е по-добре да се направи по-трудно решение 10 пъти по-концентрирани, отколкото е написано в инструкциите, тогава ефектът ще бъде по-добре;
 • Да какво ще се случи с котката, това не е хлебарка;
 • Защо процес навсякъде, защото на насекоми Виждам само един ъгъл - преработен така, само там;
 • Така че аз обработват в апартамента на дървеници, те наистина ще изчезне за един месец, а след това отново се появи малък ларви - добре всичко, а след това лекарството не е помогнал, сляпо, не работи.

И така, по принцип, кой е в това много. Грешки в самообслужването се извършва много, но ако следвате инструкциите на подходяща подготовка, да използват лични предпазни средства и предварително да проучи процеса по-подробно (например интернет), можете да се предпазите от 95% от възможните проблеми.

В хода на лечението, всички повърхности, включително на пода, стените, таваните, вратите и дограмата, мебели и предмети в апартамента пръскат с препарата. Особено внимание трябва да бъде възможно да се обработи космически насекоми приюти, както и начина на тяхното движение и местоположението на възможните съединители яйца (за грешки) - цокъл, ъгли и ръбове на подовата настилка, множество прорези, сгъва мебели тапицерия.

След два часа, а в някои случаи, след два или три дни, апартаментът е проветриво и да го направи основно почистване с внимателно отстраняване на мъртви насекоми. Имайте предвид, че ако на домашни любимци, в крайна сметка ще се хранят дезориентирани или вече умрели насекоми, те могат да получат в този сериозен отравяне.

Ако използвате отровните примамки (включително борна киселина), те са изложени на движението песни от насекоми и в районите на потенциални места за криене.Гелът се прилага тук под формата на пунктирани линии. От време на време стръвта трябва да се актуализира и гелът се прилага отново, тъй като в крайна сметка изсъхва и губи своята привлекателност за хлебарки и мравки.

Борбата с насекомите сами: какво трябва да знаете?

Ако се реши да се борят насекоми в апартамента сами, тогава трябва да вземе под внимание някои от нюансите предварително.

Първо, за пореден път отбелязваме, че трябва да се грижим за сигурността. Задължителна употреба на защитно облекло, газова маска или респиратор, ръкавици. Отстранете децата и животните от помещенията. Можете да приемате храна в лекуваната стая не по-рано от 8 часа по-късно.

Второ, трябва да използвате тези методи и лекарства, които ще бъдат ефективни за вида насекоми, които заразяват стаята. Например, е безполезно да се използват отровни примамки за борба с такива кръволинещи насекоми като череши. За борба с тези паразити е по-добре да се използват аерозоли, спрейове и прахове.

Когато използвате спрейове за унищожаване на молци, също е полезно да се справите с тавана (често се пренебрегва). Отровни примамки за хлебарки и мравки трябва да бъдат поставени на техните следи (особено зад печката, хладилника, близо до мивката и кофата).

Трето, абсолютно необходимо е да се обработват всички пукнатини, ъгли и други убежища, където насекомите могат да се скрият. В противен случай третирането на правилния ефект може да не е и след няколко дни насекомите ще се появят отново.

По използването на такива народни средства като керосин, бензин, алкохол или денатуриран спирт като цяло трябва да бъде изоставена, защото в противен случай ще трябва да се прекъсне мерките основни за пожарна безопасност.

самоконтрол насекомо в апартамент наистина може да бъде ефективно с правилното и целесъобразно използване на определени финансови средства, но отнема много време и усилия, изисква известно постоянство и някои умения. Понякога е по-целесъобразно да се обадите на специалисти.

Насекоми дезинфекция услуги сили

В някои случаи, независима борба с насекоми в апартамента все още не дават желания ефект. Така че често се налага призивът на специалисти:

 • С висока степен на инфекция на стаята с насекоми (т.е. когато има много от тях);
 • И също така, ако независимата обработка, въпреки всички усилия, по някаква причина не дава желания резултат (тези причини не винаги са очевидни);
 • Ако няма достатъчно знания, неприятното е доверието в собствените сили или самият процес на унищожаване на насекоми;
 • Ако освен това апартаментите на съседите са зле заразени;
 • Ако има желание да пестите енергия и време.

За да се свържете с екипа за борба с вредителите, просто обадете се на SES или избраната частна компания, подайте поръчка и платете за услугата. След изясняване на подробностите служителите на фирмата получават деня и часа на тяхното пристигане.

Апартаментът трябва да бъде подготвен по същия начин, както при самостоятелна обработка. След проверка на пакета от документи, предоставени от служителите, помещенията трябва да бъдат оставени за определеното време. Всички необходими действия ще бъдат предприети от самите специалисти. След като поемете задачата, трябва да проверите наличността на гаранционната карта, която може да ви е необходима, ако трябва да повторите процеса. След това трябва да прекарате общо почистване в стаята.

Преглед

"Пиша за впечатленията ми от метода на гравиране на бъгове с гореща мъгла.Екстензивно, но с 5 точки. Не се изисква повторно третиране, насекомите загинаха за първи път, а на другия ден тихо се занимавахме с почистване. Угасва само отначало, изчезва на следващия ден и без никакви последствия. Така че аз препоръчвам. "

Simon Б., Москва

След унищожаването на насекомите в апартамента е полезно да се предприемат мерки за предотвратяване на повторно заразяване. Например, можете да затворите вентилационните отвори или мрежеста решетка с фина мрежа (това ще помогне да се предпазите от съседните дървеници и хлебарки ), виси в килера препарати срещу молци, периодично смазване на отвара от вратига и пелин кутия входни врати (ползи от т.нар мазе бълха).

Можете да използвате инсектицидни пастели и гелове за превантивна прилагане на цокъл Място за мебели, хладилник, и т.н. ... В банята и тоалетната можете да поставите лепкави капани навреме, за да прихване дезертьори от съседите. При закупуване на продукти, винаги трябва да се провери за наличие на ларви на молци, и много плоско да се поддържат чисти чрез редовно почистване . и избягване на замърсяването

Ако имате личен опит на успешно (или не) за контрол на насекоми, не забравяйте да оставите вашите отзиви в долната част на тази страница - може би е полезно да се значителен брой хора и да им се възползват.

5 Важни правила за избор на услуга за насекоми

Доста оригинален подход за борба с хлебарки в къща