Виявляємо і знищуємо жовтих квартирних мурах

Лютого 2019

Відео: Ross's Game Dungeon: Armed & Delirious (2 of 2) (Лютого 2019).

Anonim

Жълти малки мравки могат да се появят в дома по всяко време Жълти малки мравки могат да се появят в дома по всяко време. Те бързо напълват кухнята, намирайки се на най-неочакваните места - в продукти, прибори, боклук. Тези малки вредители стават истинско бедствие - да се отървем от тях не е толкова лесно.

Мравката е мравка

Мравките постоянно се пълзят в домовете си в търсене на храна. Все пак не всички видове остават в него. Горски и градински видове идват тук случайно и много бързо или умират или отмиват. Тези насекоми, които заемат кухнята, нямат връзка с жителите на гората.

Те се различават от гората по цвят, размер, начин на живот и хранителни предпочитания. Домашните мравки не се интересуват от насекоми - предпочитат готови храни. Особено те харесват всичко сладко - така че първото нещо, което улавя малки жълти вредители, и минус; това са захарни чаши.

Жълти мравки се появиха в домовете само в ХIХ век, заедно с продукти, внесени от Индия и Европа

Размери на вътрешните жълтите мравки по-малко - те са с дължина от само няколко милиметра. Цветът им е жълт, жълтеникаво-мръсен, жълтеникаво-кафяв. За сравнение, горски мравки & минус; черно или черно и червено. В научната среда тези насекоми имат две имена - мрачната къща или фараоните.

Най-интересното е, че преди един век Русия не знаеше за тези малки новодошли. Те се появяват в къщи само през XIX век заедно с продукти, внесени от Индия и Европа.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук …

Стил на живот и характеристики на физиологията

Мъжете от тези насекоми са почти 2 пъти по-малки от женските - 2 mm срещу 3-6. Всяко лице не живее дълго - само около 20-60 дни. Най-малките живи мъжки животни, предназначени за размножаване. Работници, чието задължение е & минус; захранва колонията, живее 60 дни. Матката живее най-дълго - 273 дни. Огромно количество мравки за кратко време се дължи на факта, че колониите се възпроизвеждат много бързо.

Огромно количество мравки за кратко време се дължи на факта, че колониите възпроизвеждат много бързо

Тъй като тези насекоми идват от Индия, те не могат да живеят в студа. Руската природа е разрушителна за тях, затова жълтите мравки живеят само в къщи. Най-подходящата за тях температура е над 23 градуса. През лятото колониите растат силно поради постоянно високата температура на въздуха, което създава оптимални условия за живот. Но поради наличието на централно отопление в апартамента, има и условия за отглеждане и уреждане на нови площи през зимата.

Местообитание

Те могат да влязат в къщата с неща, храна, обувки, пукнатини в пода и през вентилационните шахти. Не е изненадващо, че е трудно да се отървете от мравки - факт е, че те избират помещенията на къщата само за придвижване и търсене на храна.Те предпочитат да живеят другаде. Джакчета насекоми се заселват в пукнатините под дъговидните дъски, както и в кухините между подовете на пода, в дълбочината на вентилационните кутии. Там живее царицата кралица, има яйца и от там се утаява жилищни сгради. Проблемът е, че за разлика от други насекоми, които живеят в рояци, къща мравки царици са настанени с природата - това е, в един живот колонии и породи повече от една дама, но няколко. И така, насекомите се размножават бързо и заемат все повече и повече области.

В един живот колонии и отглежда повече от една царица, а няколко

защо механични методи за борба, в даден апартамент не се предадоха никакви резултати. Човекът не може да достигне гнездо по никакъв начин.

Хранене

Мравките избират места, където има много храна и вода. Идеално място за тях е кухнята. Тук има всичко, от което се нуждаят. Смята се, че вредителите са по-скоро продукти в течно състояние. Но всъщност те могат да ядат и твърди продукти, омекотявайки ги с ензими. Най-любимите ястия са сладкиши, захар, сладкиши, сладкиши, месо и месни продукти.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Един възрастен може да живее без храна в продължение на 3 дни.

Да живееш без храна в продължение на възрастен индивид е 3 дни

саботира мащаб

Жълти малки мравки, като мухи носят микроби на краката си, както и яйца на паразити като пълзене с боклука за храна.

Те развалят храната, защото поради малкия си размер не е възможно да ги извадите от зърнени култури или захар и просто трябва да изхвърлите консумативите. Теоретично, мравките могат да навредят на малките бебета, като се напълнят и навлизат в ушите и носа.

Мерки за контрол

Най-важното е да се унищожат гнездата и кравите. Унищожаването на работниците е въпрос от голямо значение, но от второстепенно значение. Без матката те бързо изчезват. Но да унищожиш цариците е възможно само чрез работни хора - освен тях никой няма да влезе в гнездото и няма да донесе отрова там.

Жълтите мравки могат да причинят значителна вреда

Затова, за да се отървете от мравките, е гарантирано да се използва отрова, която не убива веднага.

Най-добре е да използвате силни отрови, убивайки работниците мигновено, в последния етап на борбата с мравките. На първия етап трябва да заложите на бавни отрови, които работниците трябва да доставят на гнездата. Като такова средство се използва най-често боракс или борна киселина. Странно е, че това просто средство, известно от времето на Съветския съюз, е най-надеждното.

борна киселина е широко не вярваше много ефективни, защото те не виждат веднага насекоми труповете на планината, както от "дихлорвосът" или "Борба". Всъщност това е най-важното предимство пред тях. Отровен от борна киселина, мравките вкарват отрова в гнездата и отрови цариците. Ефектът не е очевиден, но след няколко седмици насекомите със сигурност ще изчезнат. При прилагането на силен означава, че всичко е точно обратното - мравките изчезват веднага, но след няколко дни отново се появяват като маточни naplodyat нови работни лица.

Отърви се от само жълт мравката е напълно възможно

борна киселина може да се смесва с мед и захар и се поставят в различни места на кухнята.

Освен това можете да използвате силни химикали. Те включват:

  • "дихлорвосът"
  • "Борба"
  • "Dohloks"
  • "Deta"
  • "Тайга"
  • "Ангара"

Те ще предизвика мравките непоправим удар и унищожи оцелелите индивиди.

Как да се отървем от домакински мравки (видео)

Можете да след това просто като превантивна мярка за извършване на обработка в апартамента и да актуализира няколко капани с борна киселина.

С този подход малките жълти мравки много бързо напускат къщата и няма да се върнат тук отново.