Дезінсекції тарганів і її особливості

Січень 2019

Відео: Почему не выводятся тараканы из квартиры? (Січень 2019).

Anonim

tarakanov- контрол на вредителите е процес на унищожаване на насекоми, които нападат жилищни или промишлени сгради или земеделски земи. Шушурите често посещават апартаменти и къщи. Експертите са в състояние да извършат унищожаването на насекоми толкова бързо и ефективно. Въпреки това е необходимо да се знаят няколко прости правила за това как да се подготвят за пристигането на екип изтребител и какво да правя след съоръжения химическа обработка.

Хлебарките са най-трайните насекоми на планетата. В момента на пазара се предлага голямо разнообразие от продукти за себе си и гризачи, но много от тях предпочитат да използват услугите на професионалисти. В арсенала на частните компании или центровете за борба с вредителите има много бързи и ефективни методи. Контролът срещу вредители, който се извършва с помощта на специално оборудване, дава пълна гаранция за изчезване на всички лица в апартамента.

Видове контрол на вредителите

Професионалните услуги се използват в няколко случая. Най-често причинява отбор унищожител в момент, когато е увеличен броят на насекоми, и те започват да пречат на наемателите. Собствениците на публични институции също използват услугите на такива компании. В този случай унищожаването на хлебарки се извършва веднага след появата им.

Много хора избягват да викат дезинсектори в апартаментите си, тъй като те се страхуват от отравяне.Въпреки това, струва си да се знае, че всички лекарства, използвани от специалисти, са безвредни за хората, като същевременно отговарят на всички изисквания за безопасност. Благодарение на професионалните средства унищожаването на хлебарки е възможно едновременно и с гарантиране на резултатите.

Има няколко начина за дезинфекция:

 1. Сухо. Така нареченото унищожаване на насекоми с помощта на инсектициди под формата на прахове и гранули. Тя се използва доста рядко, поради факта, че има по-ефективни методи. Подходящ за използване вътре в апартамента.
 2. Мокро. Това е процесът на пръскане на аерозоли. Най-популярният сорт. Поради факта, че аерозолните частици проникват във всички пукнатини и пукнатини, се постига пълно унищожаване на всички насекоми. Те се използват както в апартамента, така и в дома, както и в малките производствени помещения, в кухнята на ресторантите.
 3. Гел. Използвайте инсектицид под формата на гел, който привлича насекоми. Те ядат отровни частици от гел и ги прехвърлят на други хора. Подходящ за използване в апартамент, от който жителите не искат да напуснат за известно време. Смята се, че е най-безопасният метод, тъй като частиците от инсектициди не влизат в контакт с човек.
 4. Аерозол и газ. Най-модерният метод. Те обикновено се прилагат в заводи или в големи площи. Инсектицидът под формата на фина дисперсия се разпръсква от специални инсталации - мъглите генератори.

Най-скъпият метод е аерозолът и дезинсекцията на газ. Малко по-евтино ще струва гел. Сухото се използва изключително рядко, защото частиците на инсектицида са зле излишни и не са безопасни за наемателите. По този начин специалистите предлагат няколко метода наведнъж, когато използват унищожаването на насекомите, което се случва бързо и ефективно.

Кога да се обадите изтребител

Откъде знаеш, че когато унищожаването на насекоми може да се извърши по своя собствена, но когато дойде време да се консултира с експерти?

Professional гризачи е необходимо в случай на

 • хлебарка заразяване голямо помещение - голяма плоска или голяма производствена площ.
 • С увеличен брой вредители.
 • Когато се бият заедно. Когато се появят хлебарки, е разумно да се преговарят със съседите от съседен апартамент и да се извърши едновременно лечение. Особено ефективна обработка на цялата сграда наведнъж.

Подготовка за борба с вредителите

Унищожаването на хлебарки е процесът, който трябва да подготвите. На първо място, подготовката включва мокро почистване на апартамента. Това е необходимо поради две причини.

 • Първо, инсектицидите могат да се смесват с прах и обитателите ще трябва да дишат химикалите.
 • С - Второ, специалистите препоръчват за най-малко два дни след третирането не се почиства към активната съставка остане на повърхността, в случай на оцелелите ще има някои.

Важно е да почистите спално бельо, да покриете мека мебел с филм или да я махнете от лекуваните помещения. Също така се препоръчва да се освободи повече свободно пространство, за да се улесни работата по борба с вредителите. Необходимо е да се осигури открит достъп до первази и фуги на стените, поради което е необходимо да се избягват мебели. Електрическото оборудване е по-добре покрито с филм.

Ако планирате да преработвате кухнята, трябва да покриете всички съдове или да ги извадите в затворени шкафове. По време на преработката трябва да се почистват всички хранителни продукти. Когато се дезинфекция в банята, трябва да премахнете четки за зъби, почистващи тампони, както и гелове и шампоани.

Правила за подготовка на апартамент за борба с вредителите:

 • По време на процедурата жителите трябва да напуснат помещенията, като вземат своите домашни любимци с тях.
 • Хранителните продукти и приборите трябва да бъдат защитени от химикали.
 • Спално бельо, подвижна тапицерия от фотьойли и мека мебел, както и дрехи се измиват с максимална топла вода. Това е необходимо, за да се разрушат следите от жизненоважна дейност на насекомите. По време на миене в топла вода яйцата хлебарки се унищожават. Ако това не е направено, има вероятност от повтарящи се вредители от разплод.
 • Всички пукнатини и пукнатини по стените и первазите трябва да са отворени, така че да могат да се пръскат с наркотици.

В зависимост от избрания метод обработката на апартамент може да отнеме от половин час до няколко часа. Непосредствено след процедурата е необходимо да се проветрят добре помещенията. Експертите казват, че миризмата на активното вещество може да остане в продължение на няколко дни, също трябва да се има предвид.

Какво трябва да направите след контрола на вредителите

Преди всичко стаята е добре проветрена. След това трябва да изпълните няколко прости стъпки:

 1. Измийте масите и другите работни повърхности със специално решение. Той е изработен от сода и вода или използва алкален детергент. Повърхностите се измиват с ръкавици. Тези, които са склонни да алергични реакции, също се препоръчва да носите респиратор и очила. Особено внимание трябва да се обърне на кухненската маса и плота, тъй като те ще бъдат доведени до контакт с хранителни продукти.
 2. След два или три дни (в зависимост от препоръките на специалисти) се извършва мокро почистване. Ако е възможно, си струва да избършете стените и тавана.Препоръчва се да не се измива перваза.

За да се избегне необходимостта от намиране на контрол над вредителите, е важно да се започне борба с вредителите възможно най-рано. С малък брой, унищожаването на насекомите може да се извърши независимо с помощта на прости и безопасни средства: капани, гелове, прахове и аерозоли.