Кусають чи блохи людей: наслідки укусів

Січень 2019

Відео: Топ 10 Самых Опасных Насекомых - Интересные факты (Січень 2019).

Anonim

Много хора, които планират да получите котка или куче се чудех дали бълхи хапят хора. За съжаление, да, особено котките. Но само човешките същества могат да живеят върху човешкото тяло. Котката, може да скочи на хората само да хапят, т.е. в търсене на храна. Защо хапят бълхите? Те се хранят с кръв, затова трябва да хапят кожата.

Какво да не ухапате. За тази цел има antibloshinye нашийници, капки за холката, шампоани, спрейове. Всички тези инструменти ще ви помогнат да унищожите паразитите за най-кратко време. Ето защо е важно да ги използвате.

Видове бълхи

Flea - са паразити, които живеят на нашите кучета, котки, птици. Някой съдържа плъхове или зайци и те също така имат тези насекоми, които могат да хапе човек. Тяхното ухапване е подобен на пръчка игла след кожата около набъбналия, както и в комари. На мястото на ухапване човек чувства силна сърбеж. Не всички бълхи ухапват човек.

Има и човешки бълхи. Те могат да паразитират върху семейната котка или куче, но техните части на устата проектирани така, че те са в състояние да проникне в човешката кожа. Ето защо е най-удобно за тях да смучат човешката кръв. Бълхите могат да се възпроизвеждат в нашия дом, така че те напълно се оттегли, трябва да направите, за лечението, като носител, и да направи дезинфекция в апартамента.

бълхи нашите котешки домашни любимци не живеят постоянно в човешкото тяло, те са в състояние да скочи и хапе.Пият кръв и отиват. Те също така обичат да скачат на пухкави повърхности.

В света има много видове бълхи, за да имаме точно около 2000 вида. Но не всички от тях, ако не се смятат за хора, могат да смучат кръв от хората.

Видове опасни за хората

Помислете за видове, които могат да хапят през кожата и да се хранят с човешка кръв:

 1. Кучета. Тези, които държат кучета, трябва да прекарват на всеки шест месеца профилактика срещу бълхи. Кучетата често носят тези насекоми и те са едно от онези, които могат да хапят човек.
 2. Котка. Като животни, разпространени по целия свят. Те хапят човек толкова често, колкото и куче. Те могат да скочат от домашния любимец и когато минете, скочете на краката си, изкачете се по-високо на краката, на ръцете, назад, на главата. Най-често тези насекоми ухапват собствениците на семейството котки, живеещи в апартамента. В селото не е обичайно да бягате котки в къщата от дълго време, паразити атакуват минувачи.
 3. Плъхът. Рядко удари жителите на града, най-често жертвите им са жители на областни центрове, села. Ето защо техните ухапвания са опасни, тъй като всеки знае, че плъховете страдат от много инфекциозни заболявания.
 4. Зайчето. Тези насекоми са често срещани, но хората са изключително редки.

Бълхи, паразитиращи домашни любимци и дори птици, могат да хапят хора. Ако по някаква причина оставят господаря си, те са гладни, ще се опитат да пробият кожата ви и да се напият. Ето защо, ако забележите бълха в стаята, трябва да дезинфекцирате целия апартамент или къща.

Инсето ще пие много кръв за 1 - 3 ухапвания на различни места. Грешката ухапе няколко пъти на едно място. От тези паразити в стаята трябва непременно да се отървете.

Човешка бълха

Как изглежда този тип бълхи? Те са от 1 до 4 мм, ярки, активни породи. Образец почти черен наклонен отстрани. Малка глава с мустаци. Устата има шипове и е пригодена за смучене на кръв. Инсектът скача на височина от 50 до 100 пъти размера му … Такива шампионски скокове са възможни поради дългите задни крака, които имат нокти. Общо тя има 3 чифта крака. Когато човек се движи, това е отлично за кожата или косата да се придържат към ноктите и задържането. Страхува се да загуби "родителя".

Яйцата от бълха са поставени на закрито. За да направите това, поставете празнините, килимите или килимите, всички боклуци. Един човек може да отложи до 500 яйца на живо. Потомците ще се появят след 2-3 седмици. Младите ще започнат да скачат на всяко топлокръвно животно или хора, които ще преминат. Те трябва да живеят с кръв, да получат сила. Ако собственикът не остане дълго, бълхата може да изчака и да живее гладен в продължение на 21 дни.

Ухапвания

Много насекоми, които са паразити, устната апаратура изглежда като много удължени челюсти. Когато са сгънати, те приличат на тънка игла. Челюстите паразират и пронизват кожата ни точно над кръвоносните съдове. Достигайки до канала, изсмуква кръвта.

Паразитът не винаги достига до кръвоносните съдове, учените ги изследвали под микроскоп. Те казват, че пробиват кожата, изтласквайки там не само челюстите, но и главата с предната част, над кожата по време на храненето изпъква задната част на бика. При хората кожата е по-мека, отколкото при домашните любимци, паразитът е по-лесен за привързване. Само когато е доволен, той скача и търси котка, куче или друго животно, в зависимост от вида си.

Как смучат кръвта, ако бързо се изключат? В раната те въвеждат специален ензим, който е в слюнката им и предотвратяват този процес, така че смучат кръвта.

Други паразити могат да инжектират в раната с аналгетично захапка и домакинът не чувства нищо веднага. Бълхите нямат това, човекът няма да получи анестезия и ще почувства този момент като болезнена инжекция. Дори и да го надраска, без да разбере какво има там, той ще мисли, че е убоил. Само тялото на едно насекомо е покрито с хитин, защитава го от такова механично влияние. Паразитите не се крият, но смело ядат там, където са ухапали кожата.

Последици от ухапване

Има хора с чувствителна кожа, които реагират рязко на ухапване от бълха. Друг опитен човек би могъл да си помисли, че е ударил нещо и няма да му даде много голямо значение. Ензимът, който индивидът навлиза в раната, така че кръвта не се съсирва, може да предизвика алергична реакция. Хората в повечето случаи имат подуване и дори анафилактичен шок.

Всички симптоми, които се появяват при ухапвания, са буликоза. Когато пенирате, можете да заразите инфекция, тя ще бъде второстепенна, тъй като бълха може да ви зарази със сериозно заболяване.

Насекомите могат да хапят деца. Какво трябва да направя, ако бебето ми е ухапано от бълхи? За предпочитане е да се консултира с лекар, така че той има експертна помощ и нареди медицина

Опасност

Тези хора носят много патогени на различни заболявания

 • Yersinia Pestis
 • салмонела
 • Бруцелоза
 • Exciter вредни чревни iersinioza
 • pseudotuberculosis Mycobacterium
 • агенти на опасни pasterelleza
 • туларемия
 • листериоза

Тези хора могат да страдат хепатит в или С, трипанозоми, опасно енцефалит, тиф (плъх), тиф (епидемия) ,Сега разбирате колко опасни са бълхите и защо трябва да бъдат унищожени.

Вече знаете със сигурност, че бълхите ухаят хората и най-важното - как да ухапете бълхите. След като забележите себе си, ухапване на деца или домашни любимци, веднага започнете лечението. Нито децата, нито домашните любимци могат да се грижат за себе си.