Чи бувають блохи у людини

Лютого 2019

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Лютого 2019).

Anonim

Всеки знае, че бълхите често хапват животни, включително домашни животни. Тези паразити често се срещат при кучета и котки, но могат да живеят и на други видове. И може ли бълхи да се появят при хората? И как да се отървете от тях бързо?

Насекоми при хора

Има ли бълхи от възрастен човек или дете? Известно е, че разглежданите паразити се хранят с кръв, предимно с животни. Но всъщност има човешки бълхи, които представляват отделен вид от това семейство насекоми. И този паразит най-често ухапва хората, въпреки че може да се храни и с кръв от някои животни, например котки или кучета.

Трябва да се отбележи, че бълхите при хората могат да бъдат свързани с други видове, например котки, бълхи, кучешки и други. По принцип тези вредители се хранят с кръв, а наличието на храна е най-важното условие. И ако няма предпочитан и специфичен източник, те може би съществуват за сметка на други източници.

Откъде идват тези насекоми

Бълхи от хора се появяват при различни обстоятелства. Най-често срещаната ситуация е, когато те се предават на хора от животни и те не могат непременно да бъдат прехвърлени от домашни животни. Тези паразити са в състояние да скочи, това е, за да се движат на дълги разстояния, така че дори ако просто се разходихме по улицата, а след това тя може да "вдигне" бръмбари, преместите аксесоари или дрехи от земята или на бездомни бездомните животни.

Симптоми

Трябва веднага да се отбележи, че бълхите върху хората, както и другите видове, не живеят постоянно. На тях се движат само, за да получат още една част от храната. И човешките бълхи могат да хвърлят яйца на най-неочакваните места. И затова не е лесно да се откриват вредители, въпреки че те могат да живеят и да се скрият в дрехи, спално бельо, меки играчки или в мебели. Възрастният има леко сплескано кафяво тяло и три чифта лапи, последните от които са най-дългите и най-мощни (те се използват за скокове).

Можете да подозирате бълхите само от ухапванията им. те могат да бъдат локализирани не само по главата, тъй като много (уж, че е по-удобно в косата си), но също и в други части, като ръцете, краката, стомаха, гърба, врата и дори на лицето. И те хапят много болезнено, за да се усети този момент. Ухапването изглежда като малки червени петна. Те могат да проявят сърбеж и сърбеж, придружени от зачервяване на кожата. А с развитието на алергична реакция симптомите ще се засилят. При често и тежко кардиране могат да се образуват абразии, които, ако се заразят, да доведат до появата на абсцеси.

Опасност

Бълхите са опасни за хората? Както човешките, така и други такива насекоми могат да бъдат доста опасни за хората. И това се дължи не само на болезнени ухапвания, вероятни алергични реакции и риска от инфекция на тъканите, но и на заболявания, които носят тези вредители. Те включват, като туларемия, чума, рикетсиоза, пулкоза, литериоза, дерматофилия. В допълнение, те могат да бъдат междинни хостове на други паразити, например, хелминти.

Как да се покаже

За да се отървете от бълхи при хора, можете да използвате почти всяка инсектициди, използвани за борба с други паразити, като въшки или акари. Най-удобно е да използвате спрей, защото е лесно да се напръска и филмът, образуван върху тялото, ще отблъсне насекомите.

Също така е важно да се отървете от ефектите от ухапвания. Ако не е силен сърбеж, може да се използва и антихистамин агент против сърбеж, например, - охлаждане спрей или гел "Fenistil". Ако има значителни щети, с цел да се избегне разпространението на лечение на инфекция с антисептични средства, като например "Miramistin" или "хлорхексидин".

Ако се намерят паразити в апартамента, а след това да се отървем от тях окончателно, изпълнете лечението на жилището. Използването на доказани и ефективни продукти на основата на инсектициди, като спрей "Raptor" препарати "Het", "Кислород зона" спрей "нападение", "борба". И грижливо се справете с всички повърхности, разположени в метъра, от пода.

Ако имате домашни любимци, не забравяйте да се обърне голямо внимание на тях, защото дори и ако можете да се отървете от бълхи в апартамента, те могат да останат на домашния любимец. И ако котка или куче редовно ходят, тогава инфекцията може да се появи по всяко време. За да защитите животното, можете да използвате например яка, спрей или капка. Тогава насекомите няма да се доближат до домашния любимец, те ще бъдат уплашени от миризмата. Освен това ще бъде излишно веднъж месечно да се извършва превантивно лечение, като се използва всеки подходящ инсектицид.

Превенция

никога да не се сблъскате с подобен проблем, трябва да следвате мерки прости превантивни:

  1. Ако често на места, където концентрациите на бълхи (например, в развъдника на куче или ветеринарната болница), които можете да използвате с репелент, той ще предпази от всички паразити.Напръскайте спрея върху тялото, дрехите и аксесоарите.
  2. След прибере у дома, да се запознаят себе си, така че ще бъде в състояние да забележите случайно уловени на дрехи или телесни паразити и бързо да се отървете от тях, не им позволява да се проникне в корпуса и по-нататъшно разпространение.
  3. Ако имате домашен любимец, внимавайте за предотвратяване на инфекцията му с бълхи. Както вече бе отбелязано по-горе, можете да използвате яки и наркотици, нанесени върху вълната.

Разбрахме дали бълхите живеят публично. Също така, тези бълхи се предават при различни обстоятелства. Ако човек има бълха, трябва незабавно да започне да се бие с него, тъй като съществува опасност от нападение на сериозни заболявания. И вие трябва да извършвате обработката на целия апартамент, както и домашен любимец, само тогава можете да се отървете от вредители. Трябва да се обърне внимание на този проблем, тъй като при липса на подходящо лечение, може да възникнат рецидиви.