Краплі для собак барс: інструкція із застосування і думка споживачів

Грудень 2018

Відео: The Enormous Radio / Lovers, Villains and Fools / The Little Prince (Грудень 2018).

Anonim

капки "Барове" дава възможност да се предотврати болестта на кучета, причинени от кърлежи, бълхи, въшки, въшки любимци предполага не само високо качество на храните и навременни разходки, но и се грижи за здравето. Следователно, капки барове трябва да се използват срещу паразити. Те осигуряват възможност за предотвратяване на заболявания на кучета, причинени от кърлежи, бълхи, въшки и холката.

Описание на препарата

Съставът съдържа 2 активни вещества: перметрин, пиретроид. Те имат инсекто-акарицидно действие върху паразитите. Веществата са концентрирани в мастните жлези на кучета, в резултат на контакт с косата и дермата на животното, насекомите загиват. В резултат на това капките продължават за 2 месеца. За едно животно те не са опасни.

Лекарството срещу бълхи е подходящо както за терапия, така и за превантивни мерки. Спомагателните елементи на агента са:

 • полиетилен гликол 400;
 • изопропилов алкохол;
 • Tween 80;
 • поливинил пиролидон.

Капките имат инсектоакарицидно действие върху паразитите

Лекарството за бълхи е мазна течност. Миризмата не е ярка. Цвят - светло жълт.

В пипетата е етикетиране, което показва: инструкции за употреба, производителят на спецификациите, адрес и търговска марка, означава името, условията на съхранение, количеството на лекарството в пипетата, за какъв номер може да се използва, съдържанието на активното вещество, номера на партидата, броят на пипети в кутия.

Съхранявайте продукта от бълхи при температури от 0 до + 30 градуса, в затворени контейнери, далеч от храна и храна, на място, което е защитено от влага и слънчева светлина. Ако всички тези условия са изпълнени, срокът на годност е 2 години от началото на производството.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Подготовката за бълхи е класифицирана като умерено опасна - степен 3 според GOST 12. 1. 007-76. Ако се използва препоръчителната доза, не се отбелязва сенсибилизиращ, локален дразнител, сенсибилизиращ ефект. Ако веществото попадне в очите, може да възникне дразнене. Продуктът се понася добре от кучета, независимо от възрастта и породата.

Инструкция за употреба

Върхът на пипетата "Leopard" се отрязва и кожата на животното се обработва по гръбначния стълб. На първо място, площта около главата, а след това и врата, се обработва площта между раменете. Така че домашните любимци няма да могат да оближат веществото.

За превантивни цели "Леопард" се използва на всеки 30 дни. За да се предотврати появата на бълхи - 2 пъти в 30 дни. С ушна кал, капки се прилагат към всяка от ушите. В същото време, черупката на ухото трябва да се почисти от сяра, корички. След като влезете, сгънете го наполовина и направете лек масаж. Процесът се повтаря след седмица.

Най-напред се обработи зоната около главата, а вратата - областта между лопатките

Дозата на пипетата "Bars" съдържа необходимата доза за единично лечение на кучета, чието тегло е 2-10 килограма.Броят на пипетите се изчислява въз основа на категорията тегло на животното.

 • ако теглото надвишава 30 килограма - 4 ампули;
 • 2-10 килограма - 1 ампула;
 • 20-30 кг - 3 броя;
 • 10-20 килограма - 2 броя.

Правила за кандидатстване

 • Инструментът "Барове" се обработва веднъж. Важно е продуктът да бъде поставен върху домашния любимец и върху неговата .
 • Забранено е да се къпят кучета в продължение на 4 дни преди началото на лечението.
 • След процедурата не може да се направи и къпане в продължение на 4 дни. След изтичането на този период, капките не се страхуват от влага, но шампоанът не трябва да се използва. В противен случай няма да има резултат!
 • За кученца капките могат да се използват само, когато достигнат 10-седмична възраст. В този случай теглото на кучетата трябва да бъде най-малко 2 килограма. Забранено е използването на лекарството за кърмещи или бременни кучета.
 • Не използвайте продукта, ако животното е чувствително към вещества, които са част от капките, или ако има перфорация на тимпаничната мембрана.
 • Симптоматични или антимикробни лекарства могат да се използват заедно с лекарството. В комбинация с други капки насекоми-акарициди, лекарството няма да има ефект.

Капките на "Леопард" трябва да се прилагат върху домашния любимец и върху неговия носител

Задължително е да носите гумени ръкавици. Забранено е използването на празни ампули за битови нужди!

Ние също така ви предлагаме да се научите как да се отървете от бълхи Йоркшир териер.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Предпазни мерки

  Понякога реакцията на кучетата на лекарството е отрицателна. Възможно е да се появят следните симптоми:

  • Депресирани;
  • повишено слюноотделяне;
  • повръщане;
  • треперене на мускулите.

  Ако забележите тези симптоми, лечението с BARS трябва да се измие с шампоан и да се консултира с лекар.

  Понякога се появява локална реакция върху подготовката на бълхите. В този случай има сърбеж и зачервяване. Но след няколко часа всичко минава. След лечението кучетата се въздържат от тютюнопушене, ядене и пиене. Също така е необходимо да се мият ръцете със сапун.

  Как правилното лечение на кучето с капки (видео)

  Ако "Леопард" попадне върху кожата или лигавиците, изплакнете я с вода. Ако в къщата има деца, не бива да им позволявате да стигнат до домашния любимец за 24 часа. Използваните ампули "Барове" трябва да се изхвърлят.

  Предимства и недостатъци

  Инструментът "Барове" има предимства и недостатъци.

  Положителни аспекти:

  • ефективна защита;
  • евтино;
  • комфорт на приложението;
  • много пипети са в една опаковка;
  • липса на неприятна миризма.

  От недостатъците си заслужава да се отбележат неприятни симптоми, ако кучетата за домашни любимци паднат. Някои потребители казват, че наркотикът не дава подходящия ефект. Защо се случва това? Въпросът е, че бълхите активно носят яйцата бели. И ако видите черни петна, това показва наличието на продукти от жизненоважната дейност на паразитите. В резултат на това, дори след преработката, се появяват нови бълхи от отложени яйца. Това означава, че, без да се провалят, е необходимо да се извърши обработка на мебели, килими, легла за животни.

  капки "Барове" дават възможност да се бори не само с бълхи, но и с други паразити

  Ревю на потребителите

  Потребителите посочват, че след прилагането на постъпленията от косата на бълхите домашен любимец става мазна.Но ниската цена на лекарството компенсира това неудобство. Използвайте капки е удобно. Но в някои случаи лекарството няма очакван ефект.

  Една пипета е достатъчно, за да се предпази от бълхи на домашен любимец с тегло 6 килограма. Ако кучето носи 20 килограма, ще трябва да извърши лечението с 2 пипети. В сравнение с яките, капките дават най-добър резултат. И в сравнение с други лекарства, те са много по-евтини.

  Капки за кучета "Барове" (видео)

  е описана в тази статия означава, дава възможност да се справят не само с бълхи, но и с други паразити. Активните вещества пиретроид и пирметрин дават добър ефект. Лекарството се използва както за лечение, така и за профилактика.