Краплі від бліх для собак і цуценят

Січень 2019

Відео: Как обработать собаку от блох и клещей (Січень 2019).

Anonim

Повече от 80% от ветеринарните лекари са предписани за лечение на капки от бълхи за кучета. Защо капки? Тъй като те имат много предимства в сравнение с други лекарствени форми.

За периода пролет-лято е най-подходяща защитата на домашните любимци от паразити. През този период се наблюдава максимална активност на насекоми. Ветеринарните лекари препоръчват на животновъдите да се отнасят към кучетата, независимо колко често и къде ходят домашните любимци. Няма значение дали кучето е специално проектирано за разходки в парка или просто се разхожда из града. И в двата случая съществува риск от инфекция с паразити.

Защитата на животното трябва да започне с топене на сняг, в този момент също се пробужда активността на всички насекоми. Бълхите водят до дискомфорт на животното с постоянни ухапвания. В допълнение те носят опасни заболявания:

 • пироплазмозата - заболяване, което засяга кучета
 • дирофилариоза
 • Flea дерматит или с други думи, алергия

Drops

Предимства капки са, както следва:

 • Те бързо облекчаване домашни любимци от бълхи. В състава им има активни компоненти, които започват да действат от момента, в който се прилага лекарството.
 • Изплаши акарите и въшките. Това е голям плюс, че те имат сложен ефект върху насекомите.
 • Не увреждайте животните. В сравнение с други наркотици, те са по-пестеливи.
 • Обикновено и лесна за използване. Прилагат се локално в конкретна област.

Освен това, капки от бълхи и акари за кучета запазват ефекта за дълго време. Еднократно триене на лекарството спестява домашния любимец от паразитите за 1, 5 - 2 месеца. Правилното лекарство не причинява алергична реакция при кучета.

Тъй като лекарството за бълхи, в края на краищата, е лекарство, то трябва да бъде избрано много внимателно и внимателно. Например, капки от бълхи за кученца могат да се използват само на два или три месеца, в зависимост от лекарството. И животните, които кърмят или кърмят кученца, по принцип не можете да разтривате лекарството в кожата.

Странични ефекти

Към днешна дата има голям брой капки, които са много ефективни, за да се освободят от бълхи. В препаратите се използват ново поколение инсектициди, които могат да бъдат: метопрен, фенотрин, перметрин и други вещества. Съдържанието на лекарствата е относително безопасно за животните и хората, но е в ущърб на самите паразити.

Капки от бълхи за кучета трябва да се прилагат стриктно в съответствие с препоръките на лекаря или инструкциите, приложени към опаковката. Употребата на лекарствен продукт, който не съответства на инструкциите, може да доведе до странични ефекти при животното.

Няма толкова много отрицателни ефекти, но те трябва да бъдат изброени, за да разберат причината за появата и своевременно да откажат да продължат процедурите. Ако лекарството се прилага прекомерно върху кожата на кучето, могат да се появят следните нежелани реакции:

 1. Прекомерна секреция на слюнка. Препоръчва се кучето да се даде вода.
 2. Алергии. Тя може да се появи в чувствително животно или когато дозата на лекарството е значително надхвърлена.
 3. Появата на плешив пластир в мястото на прилагане на капки. Това се случва много рядко, но все пак си струва да знаете за тази функция.
 4. Трепет в мускулите.
 5. Лахримия.

Преди да купите, струва си да се консултирате с ветеринарен лекар. Ако шофирате непрекъснато приятел по цял ден до един и същ лекар, той ще може да разбере кой инструмент ще му се погрижи.

Основни правила за употреба

 • Обикновено капките се продават с пипети, което опростява приложението на лекарството.
 • Трябва да използвате лекарството в зависимост от теглото на животното, колкото по-малко тегло, толкова по-малко пари се прилагат.
 • Не можете да пушите, пиете или ядете по време на обработката.
 • Капките трябва да се поставят върху холката. Преди това място кучето не може да достигне до езика и въздействието върху паразитите тук е особено ефективно. Някои капки се препоръчват да се прилагат по гръбнака на кучето.
 • След процедурата се препоръчва на собственика да измие ръцете си с топла вода с препарат.
 • За няколко часа след процедурата, пазете кучето далеч от малки деца и не го изпивайте.
 • По-късно животното може да се измие с шампоан, ефектът на продукта няма да бъде загубен.
 • Тъй като съвременните лекарства са устойчиви на вода, можете да къпете или да ходите на домашния си любимец в дъжд след няколко часа след употребата на наркотика.
 • Внимавайте да не получите капка в очите или устата на домашния любимец и себе си. В случай на контакт с очите, изплакнете незабавно с топла вода. Ако по някакъв начин вземете капките в устата си, по-добре незабавно да се консултирате с лекар. Ако сте били в контактни лещи по време на получаване на лекарството в очите си, незабавно ги отстранявайте.
 • Използваните пипети трябва да се изхвърлят в съответствие с правилата за изхвърляне на твърдите битови отпадъци. Забранено е да се използват за домашни цели.

Не търкайте лекарство за бълхи:

 1. кучета под три месеца
 2. за бременни и кърмещи кучета
 3. Старите, слаби и болни кучета

В допълнение към най-честите лекарства, има специални препарати, които можете да се справят с малките кученца и болни кучета.

Капки за възрастни кучета

В голям брой лекарства срещу външни паразити налични в момента, които са издадени под формата на капки, това са най-често срещаните:

 • "Hartz Ultra гвардия". Това лекарство е най-популярно сред животновъдите. Активната съставка е фенотрин. Обхватът на лекарствата включва продукти, които се използват за лечение на домашни и улични, силно заразени животни. Всички лекарства са ефективни за 1 - 1, 5 месеца след прилагане върху кожата на домашния любимец. Основните минусови капки - те не могат да се използват за кученца на възраст под 1 година.
 • "Крепост". Те се считат за едно от най-ефективните лекарства за бълхи и краста. Те са чудесни за чувствителни кучета. Също така те могат да се използват за предотвратяване на болестта на кученца на възраст от 1 до 5 месеца. В рамките на средствата на тази марка има капки за миниатюрни, малки, средни и големи породи. Активната съставка е селамектин. Прилага се веднъж месечно през целия сезон на паразитната активност. Още след 25 часа след нанасянето продуктът унищожава възрастни насекоми. И предпазва срещу възобновяването им в продължение на 30 дни. Също така разрушава яйцата на насекомите. Друг плюс на лекарството е, че системното лечение на животното ви позволява напълно да се отървете от бълхите у дома или в апартамента.
 • "Леопард". Домашното лекарство почти не се различава от внесените аналози. Активните вещества, които съставляват продукта, предпазват животното не само от бълхи и кърлежи, но и от хелминти. Когато купувате, със сигурност ще оцените цената му в сравнение с други наркотици.

Производителите на капки препоръчват да се започне предварително третиране на домашни любимци, а именно месец преди началото на активността на насекомите.Това ще защити вашите домашни любимци от инфекция. В 30 дни след началото на употребата на лекарството има рязък спад в броя на насекомите. Също така капките могат да се използват като част от сложната терапия на бълхи дерматити, а именно алергии.

Капки за кученца

Почти всички производители на антибиотици произвеждат отделни наркотици, подходящи за кученца, но някои фирми се специализират специално в младите животни.

 • "Чистота". Може да се използва за кученца на възраст от 8 седмици. Тя е безопасна за децата и не уврежда здравето на куче, което облизва потомство. Така да се каже, хипоалергенно лекарство за бебета.
 • "Предимство". Предназначени са за кученца, тежащи до 5 кг и кърмещи кучки, лекарството предпазва всички отпадъци от паразити.
 • "Дана". Средството за защита срещу бълхи се използва за млади животни на възраст 1, 5 месеца. Кучетата за къпане не се препоръчват три дни преди процедурата и три дни след третирането с паразити.

Ветеринарните аптеки имат голям брой препарати срещу паразити. За да не изберете сами инструмента, опитайте и изпробвайте кучето до ветеринаря. Той ще Ви посъветва с лекарства, които няма да навредят на здравето на вашия домашен любимец.