Краплі від бліх барс: перевірений спосіб позбавлення від бліх і кліщів

Січень 2019

Відео: Как обработать животное от блох (Січень 2019).

Anonim

"Барове" - високо ефективен инструмент, който ще помогне да се отървете от бълхи, кърлежи и други паразити бълхи Кучета и котки - често срещано явление. За да се отървем от тях, са разработени много инструменти. Един от най-известните и популярни сред любителите на животните е капката "Барове".

Описание на препарата

Лекарството "Bars" е прозрачна, леко мазна течност, имаща жълтеникав цвят. Предлага се в няколко версии. В аптеките и магазините за животни можете да намерите бутилки с 1, 0 и 1, 4 ml. Агентът се излива във флакони, оборудвани за лесно използване с капкомер за пипета.

"Барове": състав от

Съставът на капките за кучета и котки е пиретроид перметрин. Това е основното активно вещество. Перметрин отдавна се използва в много битови химически продукти като ефективно лекарство, което унищожава различни паразити и пълзящи насекоми. Той е ефективен срещу кърлежи, въшки, бълхи, въшки, мравки, дървеници и др

бълхи при кучета и котки - .. Общата явление

е особено добри в подпомагане на перметрин убие кърлежи и бълхи, паразити на кучета и котки. Особеността на компонента е, че тъй като е смъртоносно опасен за насекомите, то не е толкова токсичен за топлокръвни животни и хора.Ето защо всички средства, които го съдържат, принадлежат към третия клас на опасност - ниско токсичен.

Permethrin действа дълго време - инструкцията казва, че след лечение със средства със съдържание, те работят в продължение на около два месеца и ефективно унищожават бълхи и кърлежи при животни. Следователно, спрей със съдържание или капчици е толкова ефективен и лесен за употреба.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Чрез съдържащи перметрин спрейове и капки "Барове" ефективно убиват паразити

Важно е да се отърве от своите домашни любимци, не само от бълхи и кърлежи. Също така трябва да знаете как да се отървете от котки от червеи.

Принципът на функциониране

перметрин, съдържаща се в препарати "Барове" серия на, принадлежи към така наречените нервни отрови. Той се разпространява през тялото на насекомото по нервните влакна, което води до нарушаване на предаване на нервните импулси и, като следствие, парализа на системите на организма и смърт на насекомото.

"Леопард": нежелани реакции

Капките "Барове" са перфектно транспортирани от животни. Ако се използват в съответствие с инструкциите, не трябва да възникват никакви вреди за здравето на кучето или котката. Капките не причиняват дразнене на мястото на приложение, няма скъсване, няма алергични реакции.

Наличието на здравето червеи или бълхи домашен любимец влошава

Когато се прилага върху кожата на перметрин не може да попадне в кръвта на животното, така че отравянето на системите му не се случва.Но ако по някаква причина капките попадат в тялото на куче или котка, тогава може да има странични ефекти и отравяне.

Поради факта, че котките имат по-малко тегло от кучетата, те имат странични ефекти по-често и могат да имат по-силна проява. Ето защо е толкова важно да се спазва правилната дозировка и внимателно да се прочетат инструкциите за употреба.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  капки "Барове" се понася добре животни

  Странични ефекти включват сърбеж, зачервяване на кожата. При поглъщане е възможно повръщане.

  Специални инструкции

  Лекарството (спрей или капки) не може да се използва за лечение на много малки кученца и котенца. Инструкцията казва, че тя не може да се прилага, докато животните не достигнат 6-седмична възраст.

  Получаване (спрей или капки) не могат да бъдат използвани за лечението на много малки кученца и котенца

  Приложение

  капки трябва да се прилага към кожата на животно, леко се раздели косата. Много е важно да се спазват следните условия:

  • кожата трябва да бъде чиста, суха и здравословна, без повреди и надраскване;
  • животните не трябва по никакъв начин да достигат до мястото за обработка - не трябва да могат да облизват капките или да докосват лапите с тях.

  Ако тези изисквания не са изпълнени, животното може да бъде отровено от перметрин.

  Броят на капчици прилага в зависимост от теглото на животното и се регулира от инструкцията

  За да се избегне това е необходимо да се прилагат капките между плешките, в яката за там, където започва в основата на черепа.

  Агентът се прилага с вградена пипета. Малките животни просто прилагат една доза от лекарството. Големи можете да приложите 2-3 дози. Капките се поставят веднъж. Това ще бъде достатъчно, за да се отървете от бълхи.

  Броят на приложените капки зависи от теглото на животното и се регулира от инструкцията.

  За кучета

  • от 2 до 10 кг е достатъчно 1, 4 мл;
  • 10 до 20 kg - 2, 8 ml;
  • над 20 кг - 5,6 мл.

  10 капки са достатъчни за котки

  • до 1 кг;
  • до 3 кг - 20 капки;
  • повече от 3 кг - 1 мл.

  Най-често при котки дозата на лекарството трябва да е по-малка от тази за кучето.

  За лечение на отодекоза (ушни акари при котки и кучета) капките се впръскват и в двете уши при 4 капки наведнъж. Преди да погребат ушите си, те трябва да бъдат внимателно почистени с памучни пъпки от възможно натрупване на кърлежи. След вливането ушите трябва да се масажират, така че агентът да работи по-добре и да стигне до най-отдалечените и труднодостъпни ъгли на ушната мида.

  Често за котки, дозата на лекарството трябва да е по-малка, отколкото за кучето. Но не винаги …

  Противопоказания

  • Не използвайте капки за кучета с тегло по-малко от 2 килограма. Също така в инструкцията се казва, че пациентите и отслабените животни не могат да бъдат лекувани с помощта на "Барка" - необходимо е да се даде време за възстановяване.
  • Не използвайте капки за бременни котки и кучета, както и за кърмачки.
  • И в никакъв случай не може да се използва в същото време няколко лекарства срещу бълхи. Това ще доведе до предозиране на отрова и отравяне на животното.

  Ако вашето куче има подкожна кърлеж, тогава няма да можете да се отървете от него с помощта на "Леопард". Ще бъде необходимо да се намери подходящ метод на лечение, който ветеринарният лекар ще избере.

  Лечение на животни срещу бълхи и други паразити (видео)

  Специални инструкции

  Въпреки ниската токсичност за топлокръвни животни, перметринът остава отрова. Поради това използването на "леопард" трябва да се съпровожда от спазването на правилата за безопасност.

  Инструкцията препоръчва да се прилага наркотикът, като се използват гумени медицински ръкавици и не се допуска капки да падат на ръцете ви. Ако се свържат, ги измийте обилно със сапун и вода.

  След обработването на животното децата не трябва да се допускат до него, да не говорим за това да им позволяват да обират домашните си домашни любимци и да играят с тях поне 24 часа. Възрастните също трябва да се въздържат от това. След контакт с животното трябва да измиете ръцете си.

  Използването на "каталунците" трябва да бъде придружена от спазването на безопасност

  "Барове" - високо ефективен инструмент, който със сигурност ще помогне да се отървете от бълхи и кърлежи за уши в кучета и котки. Само едно приложение е достатъчно, за да улесни живота на животното. Повтарящата се обработка за траен ефект е възможна след два месеца. И тогава кърлежите и бълхите няма да дразнят домашните любимци.