Дуст в боротьбі з паразитами: доводи за і проти

Грудень 2018

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Грудень 2018).

Anonim

Dust - достатъчно силен токсично вещество, което може да доведе до увреждане на здравето Паразити винаги придружени човешкия живот. Борбата с тях продължава от векове и антипаразитните лекарства стават все по-силни. През миналия век прахът се използва за борба с бъгове, въшки, бълхи и вредители. Дали това лекарство е ефективно и безопасно за хората? И струва ли си да го използвате или е по-добре да потърсите алтернативни начини?

Какъв е прахът

"Прах" на английски означава "прах". Това е най-силният инсектицид, който почти е равен на ефекта от борбата с вредителите. И всичко това благодарение на факта, че веществото е включено Дихлордифенилтрихлороетан, по-известен със съкращението на ДДТ. В средата на миналия век прахът се използва много широко - с негова помощ почти всички известни вредители и паразити са унищожени. В края на 20-ти век този наркотик е забранен в Европа. След това той е бил забранен за официална употреба в Русия.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Използвайте продукти, съдържащи прах, трябва да бъдат рядко, само когато е абсолютно необходимо

Установено е, че ДДТ е отрова ужасно не само за насекоми и гризачи, но и за хората.Тя може да се натрупва в тялото, причинявайки промени на генното ниво. Наркотикът увеличава риска от рак, алергии. Последните проучвания показват, че оказват негативно влияние върху нервната система. От тялото практически не се отделя, което го прави толкова опасно.

прахови покрития прах е достатъчно за 10 квадратни метра дезинфекция на повърхности

Текущи лекарства въз основа на прах

Днес в продажбата на прах също е на разположение. Съвременните наркотици обаче са малко по-различни от предишните. Основните вещества в състава им са борна киселина, пиретрум. DDT в състава им не е показан, но може да се подозира, че прахът от дървеници и други паразити го съдържа, макар и в минимални количества.

Ако лекарството е от китайски произход и има силен, сравнително незабавен ефект, то почти със сигурност съдържа това забранено вещество. Бизнесът на всеки трябва да реши дали да го използва у дома или не.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  За въшки прилага Dustov сапун

  Можете да научите повече за спецификата на избора и се характеризира с използването на дихлорвосът.

  Какво да търсите при избора на прах

  Закупуването инсектицид, че е необходимо да се обърне внимание на неговите характеристики:

  • действие
  • срок на годност
  • наличие или отсъствие на миризма
  • начин на употреба

  Най-добре е да закупите прах, без мирис. Важно е датата на изтичане да не изтече.Най-добре е да разчитате на инсектициди от известни производители и на средствата, произведени в Русия.

  Днес купуват Dustov сапун изключително трудно - тя отдавна е спрял производството се дължи на забраната на ДДТ прах и

  Много китайци прахове могат да съдържат ДДТ в големи дози, както и да бъдат абсолютно несертифицирани. Много често състава на източниците остава неизвестен за потребителите, което създава потенциална опасност за здравето.

  Как да се отървем от дървеници (видео)

  Dust да се справят с дървеници

  прах дървеници е много ефективен. Прилага се на места за натрупване на насекоми с тънък слой. За да се изключат вредните ефекти върху хората и животните, всеки трябва да бъде изваден от помещенията за времетраенето на лечението и храната трябва да бъде отведена на безопасно място. Обработката се извършва в респиратор и гумени ръкавици, след което се измива добре със сапун всички открити области на кожата.

  Паразитите винаги са придружавали човешкия живот. Борбата срещу тях се извършва в продължение на векове, и антипаразитни средства стават все повече

  След 6 часа, в стаята трябва да бъде почистена с прахосмукачка за събиране на останките на прах, както и много добре чисти всички повърхности с вода и сапун и сода.

  Бълхи

  Прахът позволява 1-2 приложения, за да се отървете от мазето и други видове бълхи в апартамента. Бълхите не се хранят с нищо друго освен кръв, така че прахът от праха им се отразява, преминавайки през кожата.

  Лечението на долната част на апартамента на височина до 1, 5 метра може да убие всички възрастни. Необходимо е повторно лечение след седмица или две, за да се унищожат онези бълхи, които се излюпват от останалите яйца след преработката.

  Праховите прахови опаковки са достатъчни, за да дезинфекцират 10 квадратни метра повърхности.Стандартната опаковка съдържа 50 грама от продукта.

  Дезинфекцирайте стаята по същия начин, както е описано по-горе. Важно е след почистване да се проветрява помещението, като се оставят прозорците отворени за 20 часа.

  Много хора объркват праха и сапуна с катран един с друг. Поради това, последното началото да се използва като средство за въшки, особено след историите на тези, които са живели в съветските времена

  Направи прах Помага въшки

  За въшки прилагат Dustov сапун. Той е много ефективен и помага да се отървете от паразити за едно приложение. Това лекарство за въшки има обичайната форма на сапун за пране с добавяне на прах. Неговата ефективност се усилва от присъствието на алкали и киселини в състава.

  • За да се премахнат въшките, е необходимо да се направи сапун на главата със сапунен сапун след поставяне на полиетиленова капачка след процедурата.
  • Обвийте главата с кърпа и оставете разтвора да работи за 1 час.
  • След това трябва внимателно да измиете косата си и да я изтриете.

  към проблеми като сапун включват

  • остър смрад
  • висока токсичност за хората

  Днес купуват Dustov сапун изключително трудно - тя отдавна е спрял производството се дължи на забраната на ДДТ и прах. По-лесно и по-безопасно е да се използват народни средства за борба с въшки, както и с лекарства.

  Много хора объркват праха и сапуна с катран един с друг. Следователно, тя се използва като лекарство за въшки, особено след разказите на онези, които са живели в съветски времена. Сапунът е абсолютно безвреден за хората и дори може да подобри състоянието на кожата. Но, за съжаление, тя е напълно неефективна за лечение на педикулоза - с нейната помощ да се отървем от въшките е невъзможно.

  Можете също така да научите за бързодействащи и ефективни средства за борба с епидемичните въшки.

  Прахът е достатъчно силно токсично вещество, което може да причини вреда на здравето. В този случай последствията от използването му могат да се проявят след много години, особено ако се използват често и редовно. Ето защо, преди да започнете да го използвате, е по-добре да прецените плюсовете и минусите. Ако не можете да направите без него, тогава използвайте лекарства, съдържащи прах, рядко е необходимо, само в случай на авария. Тази статия ще ви разкаже как да се справите с паразитите по термичен начин.