Набряки при укусах комах - лікування алергії

Грудень 2018

Відео: Лікар-імунолог розповіла, чим небезпечні укуси комах (Грудень 2018).

Anonim

Много хора се сблъскват с такъв проблем, че подуването се развива в отговор на ухапвания от насекоми. Правилното лечение на този алергичен симптом ви позволява да премахнете тумора и дискомфорта. Това е особено необходимо за децата, защото често пренебрегват такива препоръки като: не се хранят и могат да заразят раната.

Алергия към ухапване от насекоми - подуване и подуване на лицето

силна проява на реакции на атака от насекоми се характеризира с голяма част от населението. Това се дължи на острата чувствителност към веществата, които се съдържат в ензимите на вредителя. Особено често има тумор в лицето и клепача, където човекът има най-нежна и уязвима тъкан (особено деца). Най-често този проблем се появява в едно дете, което води до родителите дискусии по темата: "подуване от ухапвания от насекоми какво да прави и как да се премахне на децата."

Тумори и подуване с ухапвания от насекоми, отколкото лекувани?

слюнка, отрова и други емисии са алергени, които при контакт с върха под човешката кожа причиняват зачервяване, силен сърбеж, подуване и други дискомфорт.

Алергията може да се появи, когато се ужилят мравки, пчели, оси, комари, бълхи и други вредители.

Пчелите съдържат специален протеин в отровата си, което води до ускорено освобождаване на хистамин и, съответно, алергии.

и да е подуване ухапвания от насекоми лекува бързо и ефективно, е необходимо да се разбере защо мястото получава ухапан подуване и може да се използва това, което средство.

алергични симптоми, причинени от такъв състав на слюнка и отрова:

  • apamin - вещество, което възбужда нервната система;
  • Медитин - отрова, която причинява възпаление и увреждане на метаболитните процеси в тъканите;
  • Хистаминът е вещество, което разширява съдовете и причинява възпаление;
  • Хиалуронидазата е лекарство, което ускорява разпространението на отрова.

Първата помощ е да премахнете жилото. Трябва да се направи внимателно с помощта, обработени в разтвор на водороден прекис или алкохол, пинсети. Сега избършете с антисептична, зачервена кожа. освен това е възможно да се приложи мехлем от оток и тумор. Таблетките се приемат само в случай на установена преди това алергична реакция на тялото. Например, много хора знаят, че не търпят отрова на пчелите, така че таблетки или инжекции винаги са с тях по време на активния им живот.

Отокът може да се появи и като последица от ухапването на малки вредители, които нямат ужилвания, като бълхи или комари. Лечението в такива случаи се извършва с антиалергични средства. Препоръчва се също да се охлади туморът, като към него се прикрепи лед или студен предмет. След прилагането на специални таблетки подуване ще спре плавно в близко бъдеще.

Как да се отстрани подпухналост от ухапване от насекоми - означава от подуване

Лечение след атака от насекоми е достъпно за детето и възрастни. За да се премахне туморът и дискомфорта, се използват специални лекарства. Тези средства са разделени в няколко групи, в зависимост от състава:

Когато ухапване се лекува с лекарства,

  • антихистамини - Suprastin, Diazolin, прометазин, дифенхидрамин, терфенадин, азеластин, и други;
  • Глюкокортикоиди - хидрокортизон, преднизолон, бетаметазон;
  • Стабилизатори на мастни клетки: кетотифен, Nedocromil, Intal;
  • Симптоми: фенотерол, адреналин, салбутамол.

Мехлем от подуване при ухапване от насекоми

, за бързо премахване на симптомите на ужилване от насекоми алергии при възрастни и едно дете може да се прилага мехлем за очите и други местни съоръжения. Алергичната реакция веднага ще стане по-лесно, ще зачервят червата и болката. Често се препоръчва да се направи лечение с хидрокортизон мехлем, тъй като той може да премахне тумора и да не навреди на окото, дори ако се окаже помощ на детето. Друг доказан инструмент е антисептичен мехлем: офталцин, тетрациклин маз.

Глюкокортикоидната форма на препаратите също ще помогне за отстраняването на тумора, включително мазилите Gyoxysone и Prednisolone.

Оток след ухапване от насекоми при дете как да се лекува?

Мосът и други вредители са в състояние да атакуват дете. Деликатната кожа на дете реагира по-ярко на отровата си, така че често има много подуване на ухапвания от насекоми, отколкото при възрастните. За да премахнете подуване, сърбеж и други неприятни усещания, препоръчваме да използвате същите мазила и таблетки само в дозировка за деца. Според инструкциите той е по-малък от два пъти по-висок за възрастните.

За децата често се използват рецепти за народна медицина. Например, алое и лайка бульон (необходимо е да се овлажнява памучен тампон и се прилагат към оток) позволяват за премахване на тумора и сърбеж. Да, ефектът не е толкова бърз, колкото в случая на мехлеми, но може да бъдете спокойни, че бебето няма алергична реакция към самия наркотик.

Във всеки случай, ако симптомите се увеличават само през деня, е необходимо да се свържете с специалист с проблем и да не се занимавате със самолечение.