Ефективне позбавлення від тарганів

Грудень 2018

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Грудень 2018).

Anonim

Ще бъде трудно да се намери човек, който ще се радва да се движи в апартамента си. Хората от много години търсят начини да се отърват от хлебарки, като се започне с народните рецепти и завърши с най-силната химия. Този квартал със сигурност не е от полза: хлебарките са двете сестри, които ядат остатъците и нехигиенични посещение на канализационната мрежа и в депата. То се е превърнало в носители на различни сериозни заболявания.

Причини за появата на хлебарки

Има много причини, поради които в апартамента се появяват неприятни наематели. След като открихме и елиминирахме само един от тях, е невъзможно да се отървем от това нещастие завинаги. Този проблем изисква широк набор от мерки, насочени към унищожаване на инфекцията.

Помислете за основните причини за появата им в апартамента.

Незанимателни

Най-често срещаната причина. Особено често тази ситуация се случва в кухнята, но може да се появи и в други стаи. Например, много хора обичат да хапят след четене на любимата ви книга или гледане на телевизионно шоу. Естествено, след такива манипулации остават трохи, които привличат различни вредители, а това не е непременно хлебарка.

За да се премахне бъркотията и да се отървете от инвазията на хлебарки, трябва да определите мястото на храната и редовно да провеждате мокро почистване в апартамента. Спрете изтеглянето на храна на телевизора, компютъра.Всички продукти трябва да се съхраняват в контейнер с плътно прилепнал капак или в пластмасови торбички.

Ако имате домашни любимци, внимателно почиствайте мястото, където ядат. Разлята на пода фураж за котка, куче и други домашни любимци е отлична "стръв" за хлебарки. Отстранете остатъчната храна от пода и измийте подовете по-често. В края на краищата не е достатъчно само да се измие повърхността от трохи - в този случай ще има много храна за хлебарките.

Кошчето за боклук, особено тази, в която изхвърля храната, трябва да се изпразва ежедневно. Мястото около кофата също трябва да бъде подложено на мокро почистване. Торбичките за боклук трябва да бъдат извадени от боклука, а не да ги съхраняват в тонове в апартамента.

Излишна влажност

Водата за хлебарки е най-важният фактор, отколкото храната. Без храна вредните съжителства могат спокойно да живеят около месец, без вода - не повече от седмица. Наличието на изтичащи кранове, водни тръби и всичко такова често води до появата на "съседи".

Канализацията в тоалетната е едно от любимите местообитания на хлебарки. Там могат да намерят храна и вода. И оттам те носят различни опасни болести. За да изключите влизането им в апартамента през тоалетната тоалетна, трябва да инсталирате специална мрежа върху шията.

Пукнатини, пукнатини и пропуски

Всичко това помага на паразитите да влязат в апартамента или къщата. За да избегнете "уреждането" на територията си, трябва да проверите апартамента за пукнатини и пукнатини. Купете качествено shpaklevlevku и покрийте всички необходими места с него. Друго място, където могат да атакуват, са вентилационните отвори. Придобиването на специална мрежа ще предпази жилищните помещения от неканени гости.

Нечисти съседи

Не е необичайно възрастни да идват от безскрупулни съседи. С тази борба, разбира се, по-трудно, но все пак трябва. На първо място, необходимо е да се обсъдят начини със съседите да се бори с инфекцията и да действа заедно. В противен случай потокът на възрастния никога няма да свърши.

Методи за борба с вредителите

Дори ако сте премахнали всички възможни причини за хлебарки, това не означава, че проблемът е напълно решен. Тогава ще има засилена борба, която включва както доказани национални методи, така и най-силните съвременни химически средства. Необходимо е напълно да се отървете от възрастните и от техните яйца и ларви.

За привърженици на екологичните средства такъв метод е измислен като капани, които позволяват на хлебарките да проникнат в местата за хранене, но те не могат да излязат отново. Пример за това е устройство, изработено от обикновена пластмасова бутилка. Необходимо е да отрежете горната третина на бутилката, да я обърнете надолу и да я поставите обратно. Бутилката трябва да се напълни с вода една трета.

За да направите капана по-ефективно, можете да добавите трохи за хляб или друга храна във водата. Чудовища пълзят вътре, но вече не е възможно да се измъкнем. Този метод може да се използва само, когато е необходимо да се отървете от малка популация от възрастни.

Химикали

Химическите вещества със сигурност са по-ефективни. Но си струва да си припомним, че химията не винаги е вредна само за неканени гости. Някои химикали са достатъчно токсични, за да причинят отравяне при хората. Преди да използвате, внимателно прочетете инструкциите. Трябва също така да запомните личните предпазни средства по време на тази процедура. Чувствайте се свободни да носите гумени ръкавици и респиратор, ако има такива. Ако респираторът не е на разположение, обичайната превръзка от марля или медицинска маска ще направи. Предпазните мерки са най-добрият начин да се предпазите от отравяне.

Най-доброто ще бъде инструмент, който включва фипронил. Нахлувайки през такова лекарство, хлебарът носи отровни вещества на лапите си на своите братя и ги заразява. Действието се простира и върху яйцата. Следователно, такова лекарство е ефективно и бързо действие. Някои химикали действат единствено на възрастни, без това да засяга потомството. Оказва се, че такъв начин да се отървете от паразитите ще бъде напразно: хлебарките умират, но на тяхно място ще идват потомци. В този случай борбата продължава вечно.

В момента аерозолите и геловете, базирани на инсектицидни вещества от пиретроидната група, заемат водещи позиции сред химическите препарати. Те ще помогнат бързо да се отървете не само от хлебарки, но и от други паразити, които живеят в къщата. Често имат висока токсичност. Прилагането на този метод предвижда липсата на малки деца и животни в дома по време на лечението.

Народни средства за защита

Начинът да се отървете от хлебарки с борна киселина е безопасен начин за хората. Той се продава в аптеки под формата на разтвор и прах. За примамка ще ви трябва точно прах. Тя трябва да се излива около периметъра на апартамента. Особено внимание трябва да се обърне на плочки, пукнатини и пукнатини. За тяхното третиране най-добре е разтворът да се приготви чрез разбъркване на малко количество прах в кофа с вода.Можете да добавите борна киселина към капана.

Има ли бюджетен начин да се отървете от хлебарки? От народните средства са най-ефективни: амоняк, керосин, терпентин и денатурирани. Приложението на всеки от тях е същото: добавете към водата и измийте подовете и всички повърхности. Глутниците, ако не умрат, ще се отървете от тях със сигурност. Не забравяйте да посъветвате този метод с вашите съседи, така че възрастните да не се върнат при вас, но да си отидат. Може би този метод не може да се нарече ефективен, но е напълно безопасен за хората и домашните животни.

Има биологичен вариант за борба с вредителите. За да помогне бързо да се отърве от тях, той не може, но плодовете му ще дадат 100%. Принципът на такава борба се основава на любопитството на хлебарките. Достатъчно е да поставите ясна ясна стръв, смесена с отровна субстанция, на видно място и след една седмица да съберете "реколта". Като отрова, известна борна киселина може да действа. За хората това е безвредно, но причинява силна болка при хлебарки. Ако съществото не умре, тогава апартаментът ще остави със сигурност. Imagoes не могат да предават информация, така че стръвта ще се появи на свой ред.

По време на унищожаването на хлебарки, не забравяйте за деца и домашни любимци, които случайно могат да опитат отрова. По-добре би било да изпратите и двамата на близки и тихо да обработвате стаята. След всяка процедура, не забравяйте да намокрите почистването на всички повърхности. Това е почти невъзможно да се отървете от хлебарки бързо, но не можете да седнете и на празен ход. В крайни случаи трябва да се обадите на санитарна служба за контрол на вредителите.