Ефективні засоби від бліх в будинку і квартирі

Січень 2019

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Січень 2019).

Anonim

бълхи в къщата или в апартамента - това е много неприятно. Но, за щастие, има много начини и средства за бълхи, които ще позволят да се отърве от вредители завинаги: ултразвукови Repeller, различни инсектициди, вратига и други средства за бълхи в апартамента. Но кои са наистина ефективни?

Основни методи за борба

Методите за борба с бълхите в къща или апартамент могат да бъдат различни. Ние изброяваме най-често срещаните:

 • Механични методи. Те ви позволяват да премахнете бълхите в апартамент или къща без допълнителни средства. Но след като трябва да се отбележи, че задачата ще бъде трудно, тъй като вредителите са малки по размер, така че да ги намери и да се отървете от тях напълно не е лесно.
 • Използване на специализирани противопаразитни агенти. Те съдържат инсектициди, които имат отрицателно въздействие върху бълхите тялото и ви позволяват бързо да се отървете от тези вредители.
 • Използване на специални устройства. Най-популярното устройство е ултразвуков репелер.
 • Използване на народни средства за защита. Някои от тях са доста остър мирис, поради която да спомогне бълхи в дома или в къщата.

Механични методи

Най-простият, но същевременно доста ефективен начин за контрол на вредителите в една къща или апартамент използва прахосмукачка. Това устройство ще се справи с малките насекоми, като ги смуче вътре.Но трябва да вакуум всички повърхности: килими, мека мебел, играчки и мебели. След това трябва да направите общо мокро почистване и след това да измиете всички текстилни продукти. И за да увеличите ефективността на такива действия, можете да използвате ултразвуков репелер или специализиран инструмент.

Специализирани инструменти

Всички специализираните Средства против бълхи, които се използват за борба с вредителите в апартамент или къща, в зависимост от формулярите за освобождаване могат да бъдат разделени в няколко категории:

 • спрейове и аерозоли, най-ефективното средство за бълхи. Те са най-лесния за използване, но те трябва да се използва с повишено внимание, тъй като техните частици по време на обработка могат да влязат в дихателните пътища или на храносмилателния тракт и провокират отравяне.
 • Прахове, тоест прахове. Те често са ефективни само срещу ларвите на бълхите, които се хранят с различни биологични и органични отпадъци. Възрастните обаче консумират само кръвта на топлокръвни същества, така че е малко вероятно да се доближат до праха.
 • Пастели, ефективно средство за защита срещу бълхи. Те са, на първо място, в повечето случаи неефективни срещу бълхите, и второ, те не са подходящи за обработка на големи помещения.
 • Концентрирани разтвори и емулсии. Не е много удобно да ги използвате за домашно лечение у дома, защото ще трябва да подготвите решение, което предполага директен контакт с формулата и може да бъде доста токсично. Трябва да се внимава и да се спазват всички мерки за безопасност, посочени в това ръководство.

При избора на продукт обърнете специално внимание на състава. Основните компоненти в повечето случаи са инсектициди, но всички се различават по отношение на въздействието.Ако човек е напълно безопасен както за животни, така и за хора, други за лечение вкъщи не са подходящи поради високата токсичност.

Най-безвредните вещества са естествените пиретрини, получени от далматинска лайка, както и техните синтетични пиретроидни аналози. Също така могат да се използват и органофосфорни съединения, които в ниски концентрации не увреждат. Но органохлорните вещества трябва да се избягват, обикновено се използват само от професионални услуги.

Най-често срещаните препарати, базирани на органофосфорни съединения, са Dichlorvos, Chlorpyrifos, Carbophos, Get и така нататък. Средства, базирани на пиретроиди: "Reid", "Raptor", "Combat" и други.

Специални устройства

Със сигурност сте чували за такова устройство като ултразвуков репликатор. Той действа върху повечето вредители, не само върху насекоми, но и върху гризачи. Ултразвуковите вълни, които образува, се усещат от всички малки паразити и ги засягат по такъв начин, че започват да изпитват паника и напускат стаята.

Когато избирате ултразвуков репелер, обърнете внимание на зоната на въздействието му, в противен случай няма да можете да се отървете от всички паразити. И е по-добре да използвате няколко инструмента, поставяйки ги в различни помещения.

Както всеки друг метод на борба, ултразвуковият репелер има както плюсове, така и минуси. Предимствата са абсолютна безопасност за всички жители, включително домашни животни, както и много висока ефективност. Недостатъците са, че ултразвуковият репелер е доста скъп. Ако го изключите, след известно време може да се появят отново бълхи.

Народни средства за защита

За лечение срещу вредители, можете да използвате билки с ярки и остри миризми, като танис, пелин, мента. Просто разпространете клонките около къщата и я оставете известно време да премахнете вредителите. Можете също да се борите с бълхи с керосин, оцетна киселина, сода или солен разтвор. Цитрусовите плодове също ще помогнат, те, като танц, доста миришат.

Как да лекуваме бълхите в къщата

За да премахнете всички бълхи в къщата или апартамента, е изключително важно лечението да се извърши правилно. Състои се от няколко основни етапа:

 1. Общо почистване. Той е проектиран да подготвя всички повърхности, за да подобри ефективността на обработката. В допълнение, прибирането на реколтата ще премахне някои от вредителите.
 2. Обработката се извършва на закрито. Сега можете да използвате ултразвуков репелер или инсектицид. Важно е да се обърне внимание на абсолютно всички повърхности, на които могат да живеят бълхите, като подове, цокли и под тях, ъгли, меки мебели (особено зони между отделни части), текстилни продукти.
 3. На следващия ден почистването трябва да се повтори, за да се измият следите от използвания продукт и да се отърве от мъртвите от лечението на бълхите.
 4. Седмица по-късно процедурата за лечение може да бъде повторена, за да се изведат всички вредители със сигурност.

Препоръки

Някои полезни съвети:

 • Ако имате сайт на къща, то вероятно и цветовете вероятно са в него. За обработка на двора е добре да се използват както вътрешни лекарства, така и специални инсектициди, използвани срещу градински вредители.
 • За да избегнете повторната поява на бълхи, трябва редовно да инспектирате своите домашни любимци и дрехите си.Също два до три пъти месечно можете да провеждате превантивно лечение на закрито и в двора. За това се използват средствата за борба с бълхите.
 • Ако използвате ултразвуков репелер, включете го периодично, за да предотвратите повторното появяване на насекомите в апартамента или къщата.

Сега знаете как да се справите с бълхите и можете да изберете по-ефективен инструмент.