Ефективні засоби від мух і методи боротьби

Лютого 2019

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Лютого 2019).

Anonim

Работите в домакинските методи, но не осигуряват пълна защита. Мухите могат да свикнат с тях Понякога един апартамент става постоянно убежище на мухи. В този случай е доста трудно да ги извлекат. Струва си да се помни, че те задължително трябва да бъдат оттеглени, защото могат да носят опасни заболявания.

Какви щети от мухи

Опасност е всяка муха в къщата. Тя е способна да страда от такива ужасни болести като: полиомиелит, яйца от хелминти, холера, паратифиди, червеи.

 • Представител на паразитите, като есенен вивариум, пие кръв от животни и след това може да се опита да хапе човек. В този случай мухата не се колебае да ви възложи такива заболявания като антракс или сок.
 • Необходимо е да се изтеглят и сиренето мухи, ако те се заселват във вашия апартамент. Те носеха ларви в осолена риба, сирене, шунка или свинска мас. Ако ларва влезе в тялото заедно с продукта, тя ще продължи да живее в тялото и ще се появят някои прояви в червата.
 • Водните мухи лежат ларви директно под кожата на човек. В резултат на това възниква възпаление и гангрена може дори да се развие.

Можете също да прочетете статия за паразитите под човешката кожа.

Можете да карате мухи от апартамент с помощта на народни методи. Най-силната опция - използването на черен пипер

Където се появяват мухи

Мухата винаги живее близо до човек. Храната за нея са разлагащи се продукти от животински или растителен произход.

Основно място на жилищата насекоми:

 • в складове с вино и плодове;
 • улеи за отпадъци;
 • , където месото е отрязано или продавано.

За профилактика можете да използвате инструмент като сушени вратига

Колко живи мухи

мухи могат да живеят в апартамент до 20 дни, но само в случай, когато температурата е 23 - 25 градуса. Но, като правило, паразитите не живеят до 20-дневен период.

В рамките на период от 20 дни мухите могат да отложат до 2000 яйца. В този случай те ще излюпят и насекоми за около 50 часа.

Професионално изгони насекоми апартаменти ще ви помогне специален гризачи услуга

Борбата с мухи

Всяка борба срещу мухите започват да се идентифицират техните местообитания и разплод. Дори и да се отърве от възрастните насекоми, но оставят на ларвите, ползите ще бъдат. След известно време новите възрастни ще се появят досадни флайери.

Често е ситуация, която използва определени средства, за да се бори, но след известно време тя вече не е валидна. Работата е, че паразитите бързо се приспособяват към всяка "отрова".

Специалната услуга за борба с вредителите ще помогне професионално да изгонват насекоми от апартамента.

Всяка борба срещу мухите започнат да се идентифицират техните местообитания и развъждане

Като правило, той използва 2 методи за борба:

 • и гризачи;
 • фумигация.

Управлението на вредителите преработва насекоми, използващи биологични или химични агенти.

Фумигацията включва отстраняване използване отровни аерозоли, изпарения и дим гранати.

Жилищните помещения се обработват със специални средства, които не увреждат здравето на животните и хората.

Мухите могат да живеят в апартамент до 20 дни, но само в случай, когато температурата е 23 - 25 градуса

Как да се отървем от мухи в къща (видео)

начини на хората за да се отървем

 • изритан от апартамента мухи можете да използвате народни методи.Най-силният вариант е използването на черен пипер. Достатъчно е да го разбъркате в мед или сладка вода и след няколко дни няма да има паразити в къщата.
 • Ако живеете с муха, можете да опитате метод с вестник. За да направите това, накиснете хартията със смес от захарин и мед. След това изсушете хартиения продукт, поставете го на чиния и поръсете с вода. След като насекомите са посетили стръвта, те ще умрат в рамките на 2 часа.
 • За предотвратяване можете да използвате инструмент като суха танца. Тя виси в различни ъгли на стаята. Паразитите не понасят миризмата си. За човека същият аромат ще бъде неуловим.
 • Съществува мнение, че проектите помагат срещу мухи. Но това не е съвсем вярно. Всъщност, насекомите се крият от студа в ъглите, но щом затворите прозорците, те отново ще се събудят и ще ви отеглят.

Мухата винаги живее близо до човек. Храната за нея разгражда продукти от животински или растителен произход

Домакински методи на борба

Домашните методи работят, но не дават пълна защита. Мухите могат да свикнат с тях. Какви средства се използват?

 1. Адхезивна хартия, импрегнирана с отровно вещество.
 2. Смеси от насекоми: смес от сапун и керосин, водна емулсия на карбофос.
 3. Амонячен разтвор.

Има още едно средство - ултразвук. По правило той отблъсква насекоми на разстояние от лице на 1, 5 метра. След известно време насекомите се свикват с такова устройство като ултразвук и ефектът се губи.

Можете да използвате електронни средства от комари за борба с мухите, но за тяхното "зареждане" трябва да се използват подходящите таблетирани и течни вещества.

Сега виждате колко много има такива опитни насекоми като мухите.Важно е да се разбере, че е много по-лесно да се предотврати появата на паразити, отколкото да се борим с тях. В борбата срещу плодовете мухи, тази статия ще бъде полезна.