Ефективний засіб від вошей і гнид в домашніх умовах

Січень 2019

Відео: Как избавиться от вшей и гнид в домашних условиях? (Січень 2019).

Anonim

Появата на въшки на човек, наречена педикулоза, е не само неприятна, но и може да причини инфекциозна болест. Игнорираните гребени от ухапвания на паразита стават виновни за фурункулоза, дерматит, тиф и други инфекции.

Прехвърляне на бълхи по тялото си, можете да използвате гребени на други хора, еластични ленти, шапки, кърпи, постелки, или докосват главите си, докато снимате.

Чрез простото измиване на главата или изглаждане, въшките и гърдите не могат да бъдат премахнати. Най-добре е да използвате специални механични или химични ефективни методи. Но трябва ясно да си представите процеса на отстраняване на насекомите у дома, като изберете най-подходящите средства за борба и прилагане правилно. Ефективното лечение у дома, дори и най-доброто наркотици не работи поради неразбиране на всички тънкостите на процеса.

Средства за защита от въшки и умора у дома

Два вида въшки могат да се появяват върху човешкото тяло: човешки и зенични. Човекът на свой ред може да бъде глава или отделение. По-лесно е да се отървете от дрехите, които живеят в гънките на облеклото, шевовете са най-лесните. Най-хубавото е да се накисвате заразените неща за един ден в инсектицида и след това да измиете дрехите във вряща вода. Отърви се от пубертета бълхи бързо и с добър резултат ще помогне бръснене на косата в заразената област.

Най-популярните видове, особено сред децата, глави въшки.Натрупването на зрели индивиди и гърчове обикновено се намира зад ушите, на тилната и пареалната област. Срещу насекоми у дома можете да използвате механичен метод за екскреция, ефективен фармацевтичен агент или шампоан и народно лекарство.

От въшки и ниц означава за деца

Има най-добрият, прост и ефективен начин за премахване на насекомите - това е бръснене на косата на главата. Методът много бързо води до постигането на желания резултат, но е по-подходящ за момчета или деца с висок риск от алергични реакции към инсектициди.

За децата, които искат да държат къдрици, дори и много дълги и дебели, най-добрият вариант е родителите да изгладят въшки и гърди с помощта на специални гребени. Този метод ще помогне срещу паразитите в продължение на няколко дни, подлежащи на редовно прилагане.

Най-ефективното лекарство за педикулоза

Лечението на педикулозата може да се направи, като се прилагат най-добрите съвременни аптеки, които могат да бъдат закупени в аптеките. Ефективният продукт от въшки и нишки може да бъде под формата на шампоан, аерозол, гел или течен разтвор. Прилаганото лекарство продължава от 10 до 40 минути. След това се измиват и къдриците се перат от малък гребен, за да отстранят мъртвите паразити. Употребата на инсектицид трябва да се повтаря още няколко пъти след една седмица и две, след първото лечение. Тъй като отнема само толкова много време, за да премахнете индивидите от останалите живи същества.

Лечението и профилактиката на педикулозата се извършва със следните препарати:

1. Nyuda - спрей с диметикон, който запушва дихателните пътища на въшките. Продуктът е безопасен за деца и страдащи от алергии.

2. MediFox е много мощен инсектицид, поради което не се използва при деца, а само за лечение на възрастни.

3. Pediculum е евтино лекарство, което може да убие възрастни индивиди и яйца, но с риск от странични ефекти.

4. Pair Plus е ефективен фармацевтичен спрей с невротоксичен ефект, който позволява да се лекува педикулоза за 1 приложение.

5. Мехлем с бензил бензоат 15% - се натрупва в организма на паразита, убивайки както възрастни, така и нит.

6. Nitttifor (крем, разтвор) - прилага се в продължение на 10 минути, има токсичен ефект върху нервната система на въшките.

7. Paranit - спрей комплект с гребен, съдържащ силикон, който блокира дихателните пътища на човешките бълхи.

8. Ивермектин - се използва от лицето устно, отравя храносмилателната и дихателната система на паразитите.

9. Full Marx е мазна пеницикулидна реакция, която блокира дихателните пътища на въшките, с гребен в комплекта. Вредно се отразява на възрастни и омекотява тайната, поради която се пази на косата. Това значително увеличава ефективността на пенирането.

10. Potemkin вода - се характеризира с антибактериални и противовъзпалителни свойства, действа върху паразита чрез храносмилателната система. Силно алергични.

За да се намалят нежеланите ефекти и максималната безопасност, е необходимо да следвате инструкциите ясно. Често лекарства с токсични ефекти не се препоръчват при бременни жени.

народни средства за въшки и гниди като у дома си

токсичните ефекти на лекарствени средства ограничава тяхното използване при деца на възраст под 5 години, не се препоръчва за хора с дихателни проблеми и кожни заболявания, са опасни по време на бременност.Следователно, много популярни народната метод на въшки и гниди:

· етерични масла - блокиране на дишането паразити (Lemon, мента, карамфил, кипарис, розмарин, и др.). Продуктът се нанася под капак от гума или полиетилен и се оставя да престои поне два часа;

· лимонов сок, чесън, червена боровинка - смекчи тайната на провеждане на нитовете на косата, като по този начин спомагат за премахването им гребен;

· масла (слънчоглед, маслини, царевица и др.) - улесняване плъзгането на паразити при ресане на коса;

· кафяв сапун - остават под херметична капачка в продължение на два часа. Голяма концентрация на алкални отрови на вредителя;

оцет или керосин - са много опасни не само за паразити, но и за хора. Допринася за появата на отравяне, алергии, тежки изгаряния;

· отвари и инфузии на отровни растения (вратига, розмарин) - Вреден при контакт с лигавицата и очите;

шампоан за животни - е опасно и безполезно за човешките бълхи.

Народните методи срещу въшки и нишки са по-ниски от ефективността на фармакологичните. Използването им е оправдано от евтина цена.

Отзиви

Remedy за въшки и гниди отзиви демонстрира задължителното използване на специални гребени с лазерно гравиране на denticles. Прегледите на хората с педикулоза казват, че използването на химически и растителни вещества води до смъртта само на възрастни. И премахването на яйцата и мъртвите насекоми, обобщаващи рецензиите, може да се направи само с помощта на миди.

Анализирайки рецензиите, можем да заключим, че системното приложение на инсектициди. Еднократното използване на вещества дава временни резултати, след няколко дни, съдейки по прегледите, вредителят се появява отново.Ето защо, използването на инсектициди трябва да бъде 3 до 4 пъти на интервали от една седмица.

Препоръките на купувачите на фармакологични препарати свидетелстват за висока ефективност на всякакви форми на вещества: спрейове, шампоани, разтвори, гелове. Но силните средства, както показват прегледите, имат по-голяма честота на нежелани реакции. Основният принцип е стриктното спазване на инструкциите.